Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 54-та тема

• 144 120
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
labrex, как ми се дояде лучник Crazy и аз май ще поръчвам на мама Whistling
от мен една салата
праз с ориз / май всяка седмица го готвя, ама е по поръчка де Rolling Eyes /
задушени пилешки бутчета с гъби и лук
бисквитена торта с домашно кремче Heart Eyes
и една локумена пита
спорен ден на всички   bouquet

# 346
Бъни,радвам се че си тук Heart Eyes
vangobi ,много вкусно меню  #Crazy
Леля Ог,чудни кифлички  Naughty заповядай  рецептата Hug

Шоколадови мъфини с кокос

# 347
  • На брега
labrex, страхотен лучник! Изглежда мекичък и пухкав, без да е прекалено дебел... Моля те, сподели рецептата за тестото!

# 348
labrex, страхотен лучник! Изглежда мекичък и пухкав, без да е прекалено дебел... Моля те, сподели рецептата за тестото!

NovaTema, нищо особено няма в тестото - обикновено тесто с мая, втасва, дели се на три, правят се нещо като кори - майка ги разтегля с ръка според тавата. Слага едната в намаслена тава, върху нея плънка, пак кора, плънка и завършва с кора. Плънката е основно от лук, но тя добавя парченца пилешко или свинско (предварително сварени и ги запържва с лука, понякога слага и картоф, нарязан на дребно и повечко копър, магданоз. Пече и след като се опече, с една кръгла дървена подставка обръща целия лучник в тавата, така, че горната кора става долна. Така тя омеква и изобщо става голяма вкусотия. Абе, аз го писах вече - щом е от мама и от баба, по-вкусно няма. Grinning
И аз го правя вкъщи по същия начин, пак ми е вкусен, ама не чак толкова много. Peace

mitsie , поръчай си, със сигурност ще ти е мнооого вкусно и ще си хапнеш с удоволствие!  bouquet

svetlane, пробвай го, поне аз не съм срещала някой да каже, че не му харесва. Е, ще поревеш, докато режеш лука, освен ако си нямаш приспособление, иначе нищо сложно няма.  bouquet

# 349
Бъни,не знам съвпадение ли е ,но снощи докато моят мъж снимаше манджи и си говорехме, кой колко е запален по готвенето ,се сетих за теб...беше толкова редовна в темичките и тук и в тортената и изведнъж се изгуби!
Много се радвам ,че пак си на линия.Явно не ти е било до готвене последните месеци...   Hug
Честито за лентичката!Спокойна бременност и едно сладко бебче!    Peace    Heart Eyes

от мен:
Задушени пъдпъдъци със сос

Мини рула Стефани

Кефал на фурна със сос Тартар

# 350
  • София
Боже, вие жал нямате  Hug
И аз няма да ви изреждам, само ви се прекланям. Страхотни сте. Аз два дни бях при мама и тате на вилата, но улисана и зашматаросана, естествено не снимах богатите маси. Само една скара е снимал синът ми от вчера на обяд.

А пък снощи аз снимах сандвича, който му спретнах.

Утре повече. Хубав ден, момичета- вълшебници, и успешна седмица   bouquet

# 351
  • гр.Златица
С риск да ви досадя с моите сандвичи... ето и един "Охьо-Бохьо" ... е,правих и баница,и пиле с ориз и стафиди,и "сельодка под шубой",но ...снимахме само шарената филийка,защото това си е ритуал,за да попълним албума,пък и от GSM снимките не са много добри. Като си купя нов фотоапарат (малката ми счупи този) и ще бъда по-отчетна,като вас, магьосници....

# 352
С риск да ви досадя с моите сандвичи... ето и един "Охьо-Бохьо" ...

Medora, толкова разнообразни и красиви са сандвичите, които показваш, че едва ли ще досадят на някого. Винаги ми е интересно да видя какво си сътворила, нямаш изчерпване.  bouquet

# 353
  • Пазарджик/Лондон
labrex , има ли рецепта на лучник в Любимите ти?Никога не съм правила подобно нещо, смятам да поправя тази си грешка Heart Eyes.

краси.мира , може ли да споделиш рецептата за мини - рулцата Стефани?

Аз вчера правих торта Гараш , с повече орехи по желание на голямата ми дъщеря Heart Eyes :

# 354
  • Стара Загора
Аелис сподели рецертата за тортата, че изглежда мм........

# 355
labrex , има ли рецепта на лучник в Любимите ти?Никога не съм правила подобно нещо, смятам да поправя тази си грешка Heart Eyes.

Аелис, не е в Любими, ето ТУК написах, в отговор на NovaTema, няколко поста по-горе. 
Тортата ти е страхотна Heart Eyes  chef  bouquet!

# 356
Аелис , нищо различно!Вместо едно голямо руло Стефани,аз сложих по едно варено яйце в кайма,омесена с подправки  и пекох във форми за мъфини!   Peace   

# 357
  • гр.Златица
Лабрекс, сърдечно ти благодаря     bouquet

# 358
  • София
пататник от събота

# 359
Medora, както винаги, много красиво  bouquet
Аелис, искам и аз от тортичкатаааа Sad
от мен спаначена супичка
и едни какаови курабийки с шоколадова глазура, на снимка с помощника

Общи условия