Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 54-та тема

• 144 131
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мацки, поздрав  Hug

напоследък се позагубих, но съм жива де  Flutter

едни Лиежки гофрети от мен - Блонди супер рецепта  Hug

никога не съм яла Бьоф бургуньон, но това е любимото ястие на мъжа ми .
тук обикновено го сервират с варено жито, ориз или паста.
препоръчвам го  Peace - до сега който го е опитал, все за този бьоф говори  Wink

# 241
  • София
Да отчета набързо обяда -

"Шкембе" чорба с агнешки чревца

# 242
Шоколадови-бисквитена торта на L_E_O   bouquet
http://bezplatno.info/upload/viewer.php?id=klz1259403935u.JPG

Добруджанки на dion  bouquet
http://bezplatno.info/upload/viewer.php?id=jdv1259404042t.JPG

# 243
  • Пазарджик/Лондон
Едни брускети от мен, вдъхновени от филма "Джули и Джулия" и направени с помощта на ценните съвети на pina   bouquet:

# 244
Момичета,направо ме шашнахте с това темпо.Кога намерихте време да приготвите всички тези красоти..За сетен път се убеждавам,че няма по-можещи и по-оправни жени от българките  bg newsm20.В стремежа си да ви догоня се записвам с един скромен кекс с ябълки и орехи.
и разрез
Вдъхновена от майсторките в тортената тема,на които безкрайно благодаря newsm51 пускам и тортата от рождения ден на голямото съкровище

# 245
  • София
Красота  както винаги   bouquet !

Изпуснах една тема и  гледам - половината са си сменили аватарите  и аз се цъкля  и ми едно такова ... непознато  Laughing !

Добре дошли на новите попълнения   bouquet !

Гелева  страхотни курабийки ... ммм... мама  ми  прави такива ... ох  Crazy !

asyalein , отлични  гофрети  Flutter ! Имам уред за гофрети от преди  2 години,който  още не съм пробвала  Embarassed . Може ли тази рецепта ,за да се пробвам и аз  Praynig !

Цецето , дояде  ми се тази чорба ,макар да  не съм  и фенка по принцип ,но твоята изглежда суупер  Peace !

От мен
салата

паниран  пресен  пангасиус

вкусен щрудел с ябълки и стафиди

и парче

Хубава  почивка от мен  Hug !

# 246
здравейте и от мен. Виждам че много въпроси има за рецептата на Джулия. За съжаление книгата не е преведена на български, и дори не се продава в БГ. Има я в амазон, за около 60$ я видях последно. Рецептата за Боф Бургиньон я намерих в нета, сканирана от книгата, така че е достоверна  Laughing. Но за да я пусна на бг, трябва първо да  я преведа, и да я напиша, така че - довечера.
За въпроса на Supermint, и ако и други си го мислят - не е трудно, техниките не са нищо сложно, по-скоро е времеемко и има доста връткане. Не е за всеки ден рецепта, още повече, че самото готвене е към 3 часа във фурната.
Аелис, да - брускети са филийките. Вероятно вече е късно, но пак да кажа. Обикновено се правят от груб хляб, тип селски, който като се нареже на филии и се препече дава грапава повърхност. Та препичаш филийките (не се пържат), натриваш ги отгоре с разрязана скилидка чесън, поливаш със струйка зехтин. Може и само така да се поднесе, а може и да се гарнира с каквото ти хрумне - тези във филма бяха с нарязани домати, объркани с босилек, ако не се лъжа? Има различни варианти - с прошуто и рукола, с печен патладжан с моцарела - в този вариант се допичат на грил, с пастети най-различни, с маслинена паста.... Моцарелата, която се използва, не е тази за салата Капрезе, а отлежалата моцарела за пица.

Ася, гофретите ти изглеждат съвсем профи, шеметни са!

# 247

Извинявайте! Нещо се пообърках с големината на снимките. Цеце ,може ли рецептата за чорбата...изглежда страхотно,а и тук трудно се намира шкембе,затова ми се иска да пробвам твоят вариант.  bouquet

# 248
Castellane с песто!  Crazy

# 249
rodikan   разкошна торта,Kafenceto   щруделът ти е фантастичен Heart Eyes  ,Цецето   чорбата ти е завладяваща Crazy
У нас разни обикновени неща-питки,мусака без заливка,заради децата,солен кекс,който стана мъничък,но много вкусен,редовната бисквитена тортичка (този път в срема сложих масло) и банановия кекс на Селма.

# 250
  • София
При нас днес пиле с ориз и праз лук.

Питки със сирене и сусам.

# 251
  • Den Haag
Здравейте и аз да се запиша при вас  Grinning с една запеканка от картофи, праз, сирене и сметанка:

# 252
  • София
  Цеце ,може ли рецептата за чорбата...изглежда страхотно,а и тук трудно се намира шкембе,затова ми се иска да пробвам твоят вариант.  bouquet

Правя я по същия начин както шкембе чорба , но вместо шкембе, слагам черъвца. Подправя се по същия начин - с чесън и оцет и наистина е много вкусна.

Чревцата преди това ги измивам много хубаво, обръщам ги, натърквам ги със сол, пак ги измивам, сваряват се, вадя ги, режа на малки парченца, връщам в бульона и ги варя поне още 20 мин. със застройката. Ако искаш по-подробна рецепта, пиши на лични да ти я пусна  Peace

# 253
  • София
у нас през изминалите дни - печени долни бутчета с картофки и maggi фикс и пълнени постни камби с ориз, гъби и царевица.

# 254
  • Torino,IT
Привет и от мен  bouquet

Тук пак цари труд и творчество Peace

Ася, много красиви и апетитни гофретки, мм Heart Eyes
Пина, Бени, Кафенцето супер менюта Hug

От мен едни ньоки ала болоньезе за обед Peace

Приятен съботен следобед на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт