Банкетно време - кога, как, с кого?

• 8 197
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
Виж как сама стигна до някакви изводи  Wink На мен отношението ми е приятно, харесва ми,нещо повече- стремила съм се към него, в работата си аз съм аз и седя на стола си само заради себе си, умът си и способностите. Не заради приятелствата, брачния партньор или децата.
На теб ти е унизително. Просто живеем в различни светове, респективно за да съм по темата- ходим на различни банкети, на които срещаме различни хора.

# 91
Абе не знам, но за мен да спазваш норми в обществото като това да не си показваш пеперудката на милиони хора и другото - да ти дадат правото да покажеш, че не си само номер, а наистина човек, са две различни неща. Ако не бяха, на банкетите нямаше да видите и президентите с половинките си.

# 92
Да,ще ходим поотделно на банкети.Аз със танцовата,той с колегите си. Peace Party

# 93
  • Пловдив
Освен това за служебните порядки, си мисля и още нещо.
Аз лично съм леко преситена от контакти с хора, задължителни мероприятия и подобни. Затова с удоволствие бих пропуснала нечие чуждо задължително мероприятие, пък било то и на съпруга ми, с кеф бих се размазала пред телевизора с чаша вино и филм. Вероятно нямаше да е така обаче, ако аз самата нямам (коледни)партита, ходи ми се на такива, пък мъж ми ходи без мен...

# 94
Рокси, абе те изводите ясни....) ама да превръщаме и партитата в нещо повече от събиране на група хора на едно място....малко пресилено ми се струва. ))

jul, ето, аз работя за себе си, съответно нямам нещо подобно...) с кеф ходя на тези на съпруга ми, но и той винаги ме е канил, включително и негови колеги са се изреждали да питат дали ще отида....както и ние питаме за съпругите на други колеги...)

# 95
.................. включително и негови колеги са се изреждали да питат дали ще отида....както и ние питаме за съпругите на други колеги...)

Явно сте си станали доста близки, и сте нещо като семейни приятели. В това няма нищо лошо, разбира се.

# 96
.................. включително и негови колеги са се изреждали да питат дали ще отида....както и ние питаме за съпругите на други колеги...)

Явно сте си станали доста близки, и сте нещо като семейни приятели. В това няма нищо лошо, разбира се.

С малкият колектив, който е 15човека, да....но всичките му колеги наброяват към 300души, а може и повече...) там вече се познаваме доста по-бегло...)

# 97
Човек по цял ден е на работа, много хора по 6 дни в седмицата. Само вечер може за малко да си със съпруг/а, а и тогава ако категорично ти кажат, че не си поканен на банкета и не може да присъстваш, някак съпруг/а се явява като някакво натрапено създание в живота ти  Thinking   Знам, че е много крайно, но чисто емоционално така го усещам - до преди малко четох как някой си мъж се снимал с телефона си с колежката, тя му звъняла...
Изобщо толкова много самостоятелност и никакво време да сме заедно, не по задължение, на някои хора им се иска да бъдат заедно.

# 98
  • Стара Загора
...
Изобщо толкова много самостоятелност и никакво време да сме заедно, не по задължение, на някои хора им се иска да бъдат заедно.

Хубаво, де. Той банкета няма краен час. Ако не са ви поканили половинката, а искате да се заедно, отивате за час-два и после цялата вечер е пред вас. Защо трябва да сте заедно на събиране, което по принцип си е тийм билдинг. (Говорим за случаите, при които са поканени само служители на фирмата).

# 99
В Канада за партитата, на които аз съм била, има специална покана, в която е посочено кои са поканени) и е посочено дрес код (така се обзаведох и с дълга рокля за парти). Обикновенно работодателя поема куверта, но имахме и случай, в който всеки си плащаше куверта, а събраните пари отиват за благотворителност. Има и събирания, който са индивидуални, т.е. без придружител. Така миналата седмица се наложи да разкарвам колеги на съпруга ми по домовете им, (оказа се, че само аз нямам ангажименти).

Тази година аз няма да ходя на нашето фирмено парти, не ми се пътува 3 часа със самолет. За неговото , още не се знае дали ще има и кога ще е.

Ходила съм със съпруга ми на бизнес пътувания и конгреси. Имало е мероприятия,на който са били поканени съпругите и такива,на който не са били. Е тогава съпругите сме организирали алтернативно прекарване- ресторант, дискотека.

# 100
Коледните партита на мъжа ми, който работи в корпорация, винаги са били с половинките. Ходила съм на няколко, чудесно си прекарахме. Няма пиянски изпълнения, организирано е да се опознаят хората, въпреки че можеш да се подквасиш, ако не ти пука. Тази година не знам дали ще успея да ида. 

В моята работа миналата година беше не банкет, а една вечеря след работа в ресторант. Тази година ще е през работно време, но ако някоя половинка иска да дойде, няма да я гоним.

# 101
  • v. turnovo
Нашият банкет е само за служители,без семействата.Нямам нищо против,и без това в работно време не можем да си кажем много неща с колегите, на банкета се поотпускаме.А с мъжа ми мога да бъда всяка друга вечер.Мисля,че няма нищо лошо в това. Peace

# 102
Рокси, банкета според мен е по желание.....както ще е по желание и това с какво ще се облечеш, как ще се държиш и т.н.
Като ще го превръща една фирма в още няколко часа работно време....хайде мерси от такова мероприятие.

Тук едва ли не ми се струва, че започва да се шири неофициално мнението - "който ходи с мъж, гадже на банкет...е едва ли не простак, не зачита фирмените правила и т.н.". )

deskatta, в случая на мъжа ми са отново към 80% мъже. От 200човека примерно, аз познавам 10-15 с които работи постоянно. И още някой бегло. Поне половината от тях са със съпруги и гаджета....редовно става страшен купон и не съм забелязала някой да се чувства изолирано...или всеки мъж да е залепен до жена си, за да не и е скучно.

виж, не искам да спорим, просто споделих как е при нас. при мъжа ми не ходят с половниките, за това и аз не искам да ходя. всеки има право на избор, това е моя избор.

# 103
Mного обичам и много ми липсва професионална среда, в която да ходя на такива мероприятия. Една от гадните черти на това да работиш сам е, че се чувстваш доста самотно в такива моменти.

# 104
Mного обичам и много ми липсва професионална среда, в която да ходя на такива мероприятия. Една от гадните черти на това да работиш сам е, че се чувстваш доста самотно в такива моменти.

Да....за това аз използвам мъжа си за тази цел....)))))

Ето снощи бяхме на банкет само на техният отдел, 15човека...почти всички с жените си (някой бяха останали да гледат децата). Страшен купон, голямо шоу...))))
Сега очаквам големият банкет другият месец. )

Общи условия

Активация на акаунт