Торта Добуш

  • 132 177
  • 604
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
danito1988 ,Кари_ ти е отговорила, не се сиропират блатовете, но е добре повечко крем да има, че много попиват Heart Eyes.Стават малко твърдички, но след 12 часа крема попива, блатовете омекват и всичко е ок Wink.Успех в тортоправенето ти пожелавам, дано ти хареса тортата Hug.

# 151
  • Мнения: 25
Аелис, благодаря ти за прекрасната рецепта.Направих я тортата и в момента стяга в хладилника.Мъжа ми няма търпение да я опита и незнам как ще я "опазя"  Grinning. Hug  bouquet

# 152
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
Sladka Barbi , радвам се, че  си избрала моята рецепта и че ти се е получила Hug.Ще чакам да споделиш дали ви е харесала на вкус  bouquet.

# 153
  • Мнения: 427
Хайде и мен запалихте LaughingУтре смятам да я спретна ,че в сряда ми празнува името  LaughingМислих това да ми е десерта,дано не се издъня само Mr. Green
rosirai ,ще ти открадна идеята Embarassed и ще сложа отстрани бишкоти,че украсяването ми е слаба страна...
После ще докладвам Peace

# 154
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
danip , радвам се , че си избрала точно тази торта за празника Hug.Идеята с бишкотите и аз съм я харесала Heart Eyes.

# 155
  • Мнения: 25
Аелис, снощи не издържах и разрязох тортата.Претесних се,че е още суха и,че няма да омекнат блатовете ,но днес като е престояла 20 часа при опитването беше божествена.И все пак си мисля,че  още малко крем ще и дойде добре Blush  bouquet

# 156
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
Sladka Barbi , аз с доза и половина крем я правя вече, че по рецептата на бабето на вторият ден е сухичка Sad. Ти с колко крем я направи?Радвам се, че ти е харесала Hug.

# 157
  • Мнения: 25
Аелис, както е по рецептата ти.Няма да я изхвърлим де Laughing

# 158
  • Мнения: 427
Имам бърз въпрос относно крема-какво значи да се покаже първият мехур newsm78Не трябва да завира ли?Пролича си новака в тортоправенето Laughing

# 159
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
danip , крема в началото е по- рядък, после започва да се сгъстява и когато се покаже първото мехурче крема се маха от котлона, иначе има опасност да загори.По възможност се бърка с дървена лъжица.Успех  bouquet!

# 160
  • Мнения: 427
Аелис,благодаря за отговора Hug Не успях да съсипя крема LaughingЕто я и моята непретенциозна торта:
http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.16771397
Направих я с 5 блата,кремчето е върховно PeaceУтре след дегустацията ще пиша пак Laughing

# 161
  • Мнения: 289
Аз днес направих тортичката.Станаха ми 6 блата,но единия се счупи и понеже беше много вкусен реших да го изям.Крема ми стана след много бъркане и добавяне на още едно яйце и една лъжица брашно.Сигурно яйцата са ми били по малки.но е много вкусен.Аз с такъв крем правя една тортичка шахматна само дето вместо масло слагам желатин.Че тя се обраща.утре съм именячка и ще вида гостите дали ще я харешат.

# 162
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
danip , чудна ти е тортата, много красива е с тези бишкоти отстрани Heart Eyes.Очаквам утре да споделиш дали ви е харесала Hug.

danito1988 , не знам защо ти се е получило така с крема, то и моя бавничко се сгъстява, че на по- слаб котлон го бъркам, но все пак се сгъстява де Heart Eyes.Не е важно, справила си се с този проблем, аз щях да се чудя какво да правя Hug.След като я опитате утре да кажеш дали ви е харесала Heart Eyes.А може ли да споделиш рецептата за шахматната торта, че ме заинтригува?

# 163
  • Мнения: 2 803
.Аз с такъв крем правя една тортичка шахматна само дето вместо масло слагам желатин.Че тя се обраща.утре съм именячка и ще вида гостите дали ще я харешат.

Тази торта съм я яла в детството си. danito1988 може ли да споделиш рецептата? Помня че беше много ефектна.

И щях да забравя да ти е честит имения ден! Много здраве, щастие на всички именници!

# 164

Общи условия

Активация на акаунт