Торта Добуш

  • 132 390
  • 604
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 11 819
Мацки, най-накрая и аз я направих. Имах спомен, че като ученичка правих подобна торта, но в процеса на готвене се сетих, че не е била тази Simple Smile.
Направихме 7 блата с големина на кутия за коледни сладки и естествено като ги намазахме с крем, тортата клюмна като кулата в Пиза Simple Smile. Мъжът ми, нали е умник, се сети да я застопорим с три шишчета. направо ме разби с изобретателността си - аз мислех да я подпирам отстрани с разни неща.
Ето и снимки без украса - http://zigizagi.snimka.bg/other/torta.560189
По-късно ще направя половината с орехи за нас, а за малечко с шоколад.
Благодарнoсти на авторката за рецептата   bouquet

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 21:12 от zigizagi

# 361
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
zigizagi , имаш си една вкусна , висока торта Hug.Дано ви хареса - и на вас, и на малечко Heart Eyes.

# 362
  • Лондон
  • Мнения: 408
Дали ще мога да изпека блатовете в електрическа тенджера,че фурната ме прави номера и и нямам доверие?

# 363
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Честита нова година!!!

ЕМСИ ,мисля , че ще може, ако разточиш блатовете с диаметъра на ел. тенджера.Но не съм го правила - само предполагам.Чувала съм, че в такива тенджери може да се изпече кекс, не виждам защо да не може и блат да се изпече newsm78.Ако си правила в нея подобни неща - действай смело Wink.

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 13:51 от Аелис

# 364
  • Мнения: 1 111
айде,да се гмурна и аз тука,че ми предстои и имен ден и след това рожден ден на мъжо....търсех си рецепта за някаква торта, мислех да направя някоя с по-нетрадиционен вид, но тъй като не съм спец в сладкарството и се отказах....сега се насочих към тази рецепта, да пробвам
За съжаление нямам възможност да изчета всичко, изчетох първите 2 стр.,за другите едва ли ще смогна,но ....тя не се прави с четене,а с пробване Wink

само ще помоля Аелис, тъй като е в течение на цялата тема,би ли споделила има ли някакви съществени видоизменения и тънкости, които са разисквани в тези 25 стр.,т.е. нещо по-различно от оригиналната ти рецепта,което би оказало съществено значение при правенето на тортата /ех,че сложно се изразих/

# 365
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
tuly, накратко - направи доза и половина крем, че блатовете много крем поемат и с една доза става малко сухичка тортата.Следвай останалата част от рецептата и всичко ще е ок.Ако те притеснява месенето и точенето на блатовете - има вкусни торти и с готови блатове, ако Добуша ти се види трудоемка - ще те насоча към някои от тях Wink.

# 366
  • Мнения: 1 111
въпреки липсата на време покрай малката,ще се постарая да я направя,че ми допадна....не че отказвам и другите рецепти Laughing

само ми кажи къде слагаш блатовете,за да ги залееш,в тортена форма ли или...защото четох на втора страница,че тортата се накланя насам-натам

# 367
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Ако направиш пет блата няма да ти се накланя - ако са повече, става доста висока и почват да се накланят.Аз не я слагам в откопчаваща се форма, но момичетата споделиха, че са го правили, тъй като се притесняват да не се "подхлъзнат " блатовете - може да използваш форма за по- сигурно, а и ще стане по- добра на вид Wink.

# 368
  • Мнения: 22
За тези които нямат много време за точене и печене да споделя - От скоро по магазините има бисквити за торта /мисля че на фирма Лачита, струват около 2 лева/ и вече за втори път правя торта с крема за Добуш тортата. Опитайте става невероятна.

# 369
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
rosirai , свекито я направи веднъж с бисквити "Закуска" - не че стана лоша, но си е съвсем друга торта - това е мое мнение , разбира се.А и може тя да си е спестила и нещо друго освен точенето и месенето newsm78.Ще трябва да я направя веднъж с бисквити, та да видя какво ще се получи newsm78.

# 370
  • Мнения: 1 111
направих я, по традиционната рецепта и да видим утре как е на вкус,дано не се изложа,защото това  ще е тортата за рождения ден на съпруга ми...

иначе пък при мен пък тестото не стигна, в смисъл,че напарвих 4 блата,само толкова излезе за моите тавички,май аз ще трябва да удвоявам дозата тесто Laughing  блатовете ми са кръгли,но не с идеално кръгла форма...ще покажа утре снимки

остана ми и цяла купа крем, какво мога да направя с него? Едвам се спрях да облизвам тенджерките,в които беше крема,толкова е лек,вкусен и божествен Crazy

сложих блатовете в по-голяма тава и тогава ги мазах с крем, оказаха се големи за тортените ми форми,т.е. и за най-голямата....оставих тортата да преседи в хладилника,защото във всичките ни стаи  е топло, а да я оставя на терасата - ми се струва прекалено студено

и един въпрос - как се рендосва шоколад,така че да стане на едри стърготини? аз се поизмъчих с шоколада,уж го рендосвах на най-едрото ренде,а той си ставаше на фини дребни стърготинки, които не се личат от смлените орехи,а аз исках шоколада да изпъква

# 371
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
tuly , наистина е вкусен крема Wink.Намаза ли тортата отстрани?А сложи ли хубаво между блатовете, че те доста крем поемат?Ох, ще стискам палци да ви се  услади тортата Hug.

# 372
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Правила съм я два пъте все ми излизаха по 7 блата и не ми се е накланяла. Според мен ако е по-висока тортата просто не нанасяйте веднага крема, изчакайте много леко да поизстине.

# 373
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Linkata , и аз веднъж я направих със седем блата и нямах проблеми, но някои от момичетата споледиха, че им са били леко нестабилни тортите newsm78.

# 374
  • Мнения: 35
Събота или неделя и аз ще се пробвам с тази торта, пък да видим Wink
Не разбрах какво означава  4 с.л. брашно ( с връх ), от рецептата Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт