Торта Добуш

  • 132 394
  • 604
  •   1
Отговори
# 60
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
deflamo , да споделиш дали ви е харесала, като я опитате  Hug.Благодаря ти, че си се доверила на рецептата ми, дано ви хареса Hug.

# 61
# 62
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
deflamo ,bubica  - опитахте ли вече тортата?Нетърпелива съм да чуя дали ви е харесала Hug.

# 63
  • Мнения: 129
Аелис тортата е невероятно вкусна.почти свършва.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 15:52 от deflamo

# 64
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
deflamo , толкова се радвам, че тортата ви е харесала Hug Hug Hug.

Ето линк, където много хубаво е обяснено как се пускат снимки : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Когато имаш време прочети указанията - много ще се радвам да видя тортата ти Hug.

Ах, видях я, чудесно изглежда Hug.

# 65
  • Мнения: 27 523
Блонди , да не би да ти е станала по- сухичка, защото блатовете ти са с по-малко брашно - един вид са станали малко по-порести и са поели повечко крем?За отлежаването си напълно права - колкото повече седи - толкова по-хубава става Hug.Мисля си , че ако правиш блатовете по твоя си начин ще се наложи малко повече крем да правиш, не мога да го твърдя със сигурност обаче, само предполагам Hug.

Възможно е, не знам и аз  newsm78 Но в момента наистина е ужасно суха и никой не я иска  Tired Ще я хвърлям  Embarassed

# 66
  • София
  • Мнения: 4 180
Блонди, най-вероятно е това. Съпругът ми днес каза, че тази торта колкото повече стой, толкова по - божествена става.

Аелис, ето рецептата за тортата, казва се Торта с 3 блата, но свекърва ми я нарича "селска" от нея ми е рецептата:

9 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар 3 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 прах амонячна сода - загасен в топла водичка.

Всичко се разбива добре с миксер. Готовата смес се дели на 3, като пожелание на едната смес се добавя какао. Печат се на 200 гр. до готовност.

Сироп: 1 литър вода, 3 ч.ч. захар ванилия или кора от лимон, аз слагам и 2 с.л. ром.

Крем: 1 литър пр. мляко, 9 с.л. брашно
3 яйца и 1 ч.ч. захар.

Хубаво е готовата торта да престой, за да не мирише на амонячна сода, но у нас не се случва, а и дори според мен дето не обичам сладко е вкусна.

# 67
  • Мнения: 129
Блонди аз я направих с двойна доза крем.Преди да сглобя тортата леко я намазах с четката с прясно мляко .в което бях разстворила  1 с.л.бананова напитка.Така тортата хем не е суха хем има и много приятен дъх на банан.

# 68
  • Мнения: 27 523
Блонди аз я направих с двойна доза крем.

Всички съставки за крема по две, така ли?

# 69
  • Мнения: 129
Да Блонди.Така слагах повече крем между блатовете.а също като тебе я намазах и от страни.От крема ми остана 1 купичка.Тортата ми стана със седем блата.Но според мене бърканите блатове като твоите стават по пухкави с повече пори и им трябва повече течност.

# 70
  • Мнения: 1 173
По принцип този тип торти колкото повече стоят , толкова по вкусни и меки стават - Медовик и Татяна са подобни .

 Рецептата звучи доста апетитно , мисля да я пробвам .

# 71
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
vangobi , благодаря ти за рецептата за селската торта, ще я пробвам  Hug. За Добуш тортата си права, че колкото повече стои - толкова по- хубава става, но у нас много бързо свършва и нямам наблюдения как е на третия ден  newsm78.

 deflamo , ще пробвам и аз с повече крем някой път, той мъжът ми не дава да правя промени точно в тази торта, но ще гледам да го придумам Joy.

raya_рая , радвам се , че си решила да пробваш тортичката, аз пък все се каня на торта Татяна, ще взема да я пробвам тези дни Wink.

# 72
  • София
  • Мнения: 4 180
Аелис, то си имаше причина, дечицата ги беше хванал стомашен вирус и бяха на диета, но като се пооправиха......бързо си наваксаха Mr. Green

# 73
# 74
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
vangobi , много са неприятни тези стомашни вируси, радвам  се, че дечицата ти са се оправили Hug.

Общи условия

Активация на акаунт