Хванах мишка в капан. Какво да я правя?

• 28 351
  • 174
  •   1
Отговори
# 45
Нарушение на закона за биоразнооброзието е, да си вземеш таралеж.
                                Благодаря за информацията, но въпреки това (за мен не е нова) се записвам за таралежче и аз  Blush.
                                Да, прилепите са много милички. Забавно е и на 'Нощта на прилепите' в зоопарка.

# 46
А дали бихте могли малко да се свиете откъм определения? Confused
Да наричаш хората "тъпи", и "дебилни" говори за собственото ти ниво, нищо повече.
Не сте на по 5 години, все пак.

Принципно нарекох така не хората, а други неща.
Да, много добре знам, че съвсем скоро темата ше се килне и в посока "а ти що биеш негрите" или ядеш ли месо, убиваш ли мухи и комари. Нищо изненадващо.
Сигурна съм, че авторката на темата няма да чака пет дена и да си държи мишката, барабар с капана на секцията като сувенир, докато тука блесне "гениалното" решение какво да се прави. В този смисъл намирам темата за излишна, но коя съм аз.
Мда, екзистенциална тема - какво да правим с мишката в капана.
Междувременно съвети от сорта - свари я жива, попари я, удави я, наръгай я, вземи си капан с шипове, който да я направи на кайма ми се струват меко казано тъпи.

п.п. специално за Smartie - не е изключено нормални хора да пишат дебилни неща. Не се засягайте.
Но имайте предвид, че не е изключено и дебили да напишат нещо нормално.

# 47
  • София
   Преди години, в канцеларията в която работех, имаше мишки.Колежката, от някакво свогенско село, слагаше всяка вечер капани.Аз всяка сутрин ходех един час по-рано, за да пускам навън, хваналите се мишки, защото ако тя дойдеше преди мен, ги давеше в кофа с вода.

Добавям:В Белгия си имах мишки в квартирата и им слагах ядки, сирене и кашкавал под фотьойла.После разхвърляха отрова за хлебарките и намерих 8 малки мишлета умрели в торбата на прахосмукачката. Бяха се отровили и те.Бяха много сладки и пухкави, горките.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 13:21 от Тайна

# 48
Съгласна съм с NinoTino - заливането с вряла вода, било то плъх или мишка е изродско. И никой не може да ме убеди в обратното.

Пусни мишката в полето и спи спокойно  Peace

# 49
Авторката докато се прибере от работа, мишката ще е опънала петалата. Освен ако виразливото дете не е отворило капана да я храни и пои, и тя да е избягала.
“Не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки.”
Дън Сяопин
Унизително е в една къща да има котка и мишки. И за котката, и за стопанина. Пет пари не струва в нашту селу нито котката, нито животът й. Котката ще яде Вискас, а мишките - булгур в долапа. Няма такава клауза в договора.

# 50
  • София
безмислените теми са най-хубави
и обикновенно ги затварят преди да се разхвърчат зъби и оскубани коси

зависи за какво са си взели котката Вълк
и дали са я пуснали да щъка из къщи, че да излови мишките
едно време имахме на село кошмарен едноок котарак с отхапана опашка
ловеше белки
ако питаш мен и част от съседските кучета беше гътнал баш той

те на село затова и не си хранят котките, да са гадни, злобни и нахъсани да си хванат вечерята

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 13:43 от possessed

# 51
Изпитвам панически страх от такива животинки Rolling Eyes Даже и от умряло мумифицирано мишле съм пищяла ooooh!
В мазата не можеш ме види,там само мъжо ходи Rolling Eyes Ако вечерно време ми се причуе нещо -не мога да спя в нея стая поне 1 седмица  Tired
Болен мозък съм -знам си  Rolling Eyes

# 52
Не мога да остана безучастна по темата. В къщи си гледаме плъх с гръмкото име Кристофър. В деня, в който мъжът ми го купи на сина ми /детето си беше счупило крака и всичко му беше позволено/ аз изпаднах в шок. Кристофър е бял с черни петна. Седмица не бях на себе си. Сега обаче, Кристофър е вече на година и аз не мога да си представя да сме без него. Толкова е сладък, има си характер, изключително интелигентно животинче, плъховете са такива. Само като го погледна и почвам да му говоря с най-лигавия си глас. Изключително чист е, все се мие. Моят съвет е, ако решиш да оставиш мишката, трябва да се консултираш с ветеринар, дали не трябва да й се дадат някакви лекарства, все пак не е лабораторна. Иначе можеш да се снабдиш със страхотен домашен любимец.

# 53
Болен мозък съм -знам си  Rolling Eyes

Не си болен мозък, и мен в мазата не можеш да ме видиш, защото преди две години видях огромен плъх, който ни най-малко не се смути от присъствието ми, че даже си гризкаше нещо. В началото мислех да го заобиколя и да си стигна до вратата, но после като прецених колко е голям и как може да е и толкова злобен, просто се обадих на комшията да дойде по спешност (добре че имам номерата на повечето). И човекът се уплаши от Дзвера, ама хубавото беше, че плъхът изчезна нанякъде. Оттогава няма за мен маза, поне без придружител, мдааа.

# 54
Не мога да остана безучастна по темата. В къщи си гледаме плъх с гръмкото име Кристофър...
Един мой приятел си гледа плъх - Фантом. Купил си го от зоомагазин и твърди, че това е едно от най-интелигентните същества, по-умно било и от куче. Не съм го виждала на живо, но като нищо мога да отскоча, само и само да се убедя в думите му.
По принцип съм голям любител на животни, гледала съм и калинки.. майка ми бързо привикна с любимците ми, вече даже не й прави впечатление, когато види огромен паяк, примерно.
За мен мишките (колкото и да са напаст), са съвсем безобидни и мили същества. И твърдения, че трябва да се свари живо съществото хич не ми изглеждат нормални.

# 55
Ехооо! Наш дом, честито ви тема! /кажете благодаря!/

# 56
  • на брега на морето
Нарушение на закона за биоразнооброзието е, да си вземеш таралеж.

Мисля, че Трещерица може да каже повече за таралежите. Продавали се по зоомагазините, албиноси, нямат нищо общо с горските.

Сега обаче, Кристофър е вече на година и аз не мога да си представя да сме без него. Толкова е сладък, има си характер, изключително интелигентно животинче,

Ама пускате ли го да тича из дома ви? Пусни малко снимки. Малката ме беше подлудила за декоративен плъх и водихме война, аз спечелих заради заека. Моите мишета(мъжките) миришеха ужасно на моменти.

# 57
убий го най-добре
все пак това е мишка, носи зарази чудеса.. не я пускай отново на свобода. Мишките нямат нищо общо с домашните любимци и убийство й не те прави лош човек. Мисли за семейството и дома си, а не за паразитите.

# 58
Е, Трещерица говори най-вероятно за малко египетско таралежче.
На софиянци всичко им е корекомско, породисто и с родословие. Инак не се брои.

# 59
  • на брега на морето
Александрааааааааааааааа? Някакви новини за мишлето?

Общи условия

Активация на акаунт