САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 872
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Кали, пиши по-често, че  Twisted Evil  Hug

Blush  Hug Hug

Да,Кали,пиши по- често,иначе няма да влизам да те торя повече Twisted Evil Joy

След такава заплаха, напраУУУУ  newsm43  hahaha !!!

Истината, момичета, е, че направо ме е срам да се разписвам, след като още не съм приключила "Томинокърс"  Embarassed Embarassed Embarassed !
Напредвам със скоростта на охлюв, чета по половин глава на вечер и едва съм докретала до средата на втората книга. Да се надяваме, че до Гергьовден ще я свърша, но то е Божа работа  Rolling Eyes !

deadface, благодаря ти за отговора  Hug ! Честно да си призная, хвана ме яд на тия преводачи, ако наистина е така, както казваш. В края на краищата, ако не си достатъчно добър в това, което правиш, по-добре не го прави изобщо  Naughty !
Естествено е да има разлика в количеството думи на дадено произведение, заради конкретния език, но да се пропускат цели изречения или пасажи само, защото не могат да бъдат преведени от конкретния преводач .....  ooooh! ! Направо си се почувствах ощетена като читател  Crossing Arms !

# 496
  • София
Днес си купих няколко книги - "Кутия с форма на сърце" на Джо Хил, сборника с разкази "Здрач на разсъмване" на Дийн Кунц, "Зли хора" и Книга за изгубените неща" на Джон Конъли и "Адвокатът с Линкълна" на Майкъл Конъли. Освен Дийн Кунц от останалите автори не съм чел нищо и съм любопитен дали ще ми харесат, но времето ще покаже.

Сега съм изпаднал в трескаво вълнение, защото тази вечер съм си отделил време да започна с четенето на "Момичето, което обичаше Том Гордън" Досега не съм чел отзиви за тази книга, която не е от най-известните на Стивън Кинг, но съм сигурен че ще бъде интересна. Около 200 стр. е и предполагам че до края на седмицата ще я изчета и след това ще изкоментирам тук.

# 497
  • София
"Дума Ки" се появи в "Продавалника" на половин цена. Записах се в обявата, ако някой от тук я иска да казва, продавачът е от София.
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=979292

# 498
Днес си купих няколко книги - "Кутия с форма на сърце" на Джо Хил, сборника с разкази "Здрач на разсъмване" на Дийн Кунц, "Зли хора" и Книга за изгубените неща" на Джон Конъли и "Адвокатът с Линкълна" на Майкъл Конъли. Освен Дийн Кунц от останалите автори не съм чел нищо и съм любопитен дали ще ми харесат, но времето ще покаже.

Сега съм изпаднал в трескаво вълнение, защото тази вечер съм си отделил време да започна с четенето на "Момичето, което обичаше Том Гордън" Досега не съм чел отзиви за тази книга, която не е от най-известните на Стивън Кинг, но съм сигурен че ще бъде интересна. Около 200 стр. е и предполагам че до края на седмицата ще я изчета и след това ще изкоментирам тук.
На Майкъл Конъли не съм я чел, но другите ще ти харесат, гарантирам. А "Момичето, което обичаше Том Гордън" е най-слабата книга на Кинг, затова не е известна. Идеята й не е оригинална, а сюжетът - доволно скучен. Ако беше разказ, щеше да е ок, но роман... Както и да е, не искам да те настройвам негативно - все пак познавам двама-трима души, които я харесват.

Ето заглавията, ако някое ти говори нещо, радвам се на отзив:

Звездни дневници, Станислав Лем
Ветровете на времето, Чад Оливър
Кукла на верига, Алистър Маклейн
Знаците на зодиака, Олга Ларионова
Складът на световете - разкази
Хокерно погребение, Иван Серафимов
Интервю - НЛО, Петя Димитрова
...
и черешката разбира се - Денят на Трифидите, вече знам, че  ще я почета Laughing

"Денят на трифидите" е един от най-известните и най-хубави романи на Джон Уиндъм, така че го прочети задължително. Постапокалиптична фантастика е, но може да се разглежда и като научно-фантастичен хорър с много добри моменти на психологически ужас. От Уиндъм ти препоръчвам също "Какавидите" и "Кукувиците от Мидуич" - книгата, която по всяка вероятност е вдъхновила Кинг да напише "Under the Dome" (не, не е "Всичко живо е трева" на Саймък, каквото и да се говори).

"Звездни дневници" на Станислав Лем съм я чел преди 100 години, но помня, че ми беше харесала. Мисля, че бяха разкази или отделни истории, навързани по някакъв начин, като някои от тях бяха много забавни. Имай предвид обаче, че Лем пише доста твърда научна фантастика и не е за всеки. От него ти препоръчам романите "Соларис" и "Едем" (може би най-психиращият sf роман, който някога съм чел - много тежка, много мрачна и много психопатска книга  #Crazy ).

От другите съм чел само "Кукла на верига" (но не помня нищо, което е показателно колко ми е харесала  Laughing) и "Складът на световете", в която има разкази от разни известни американски фантасти - Азимов, Саймък, Бредбъри, Шекли и т.н.. От всички разкази се сещам само за един - "И си построи крива къща", - но и останалите май не бяха лоши, стига да не бъркам сборника  Mr. Green

# 499
  • София
deadface , голямо благодарско   bouquet
Много ме заинтригува с романа "Едем", ще го търся. Щом за теб е психопатска, какво остава за мен  Laughing Умирам за такива ... давай ги насам  Flutter

VSV , сподели после за "Зли хора" и "Книга за изгубените неща" на Конъли. И двете съм си ги купила и аз, но още не съм ги прочела. Особено за втората, знам, че е много хубава.

# 500
  • София
"Кукла на Верига" е по-скоро трилър. Чела съм я поне 5 пъти - Главен герой "ала" Джеймс Бонд, Амстердам, наркотици, мистерии, готини мацки и странен, местен култ. Мисля, че ще ти хареса, поне за мен е най-доброто от Алистър Маклейн.
За Дж. Уиндам, само да допълня  "Чоки" - задължително  Simple Smile

ПП. В момента чета "Соларис", на Ст. Лем, почти до средата съм - страхотна е!

# 501
Здравейте, банда! Отдавна не съм писала тук, но да си призная - не съм и чела  Embarassed
Вчера като се ровех в ел.книжарниците за интересни книги, ми се мярна "Кутия с форма на сърце", реших да си я взема, четох добри неща за нея. А и нали съм далновидна, си казах, току виж Хил е следващият Кинг (като писател), и ще ме е яд след време, че не съм започнала колекцията от самото начало. В този ред, VSV, надявам се след като я прочетеш, да споделиш и ти мнението си.

Аз вероятно съм сред малцината, които харесват "Момичето, което обичаше Том Гордън". Много ме впечатли този роман - така точно е пресъздадено едно от първичните човешки чувства-страхът, че дори и за минута не ми се стори скучен, изчетох го за ден. А и понякога наситените с действия и образи произведения ме дразнят, още повече, ако не са навързани сполучливо или оригинално. За мен най-слабата книга на Кинг е "Пътна мрежа", но разбира се, всеки си има лично виждане, асоциации и най-вече възприятие за дадено писание.

Вчера, докато се разхождах, минах покрай сергията за антикварни книги на "Владислав" (всеки варненец я знае), в търсене на "Капан за сънища" и "Град Отчаяние" (за "Цикъла..." дори и не питам вече), и бабката ме обнадежди, като каза, че често се въртели тези заглави там..., но попаднах на конкуренция. Някакъв младеж, който разпитваше за втора част на "4 след полунощ", като ме чу какво диря, се обърна: "Аааа, и аз ги търся тези две книги", така че ще трябва да наминавам честичко.

В момента вечер се приспивам с по един разказ от "Маймуната", който вече приклювам". Сериозно съм решила да препрочета всичко на Кинг, защото съм забравила половината неща, но май ще трябва да си осигуря 56 часово денонощие, за да осъществя намеренията си, че хобитата хич не са ми малко.

# 502
  • София
daniabc , мерси и на теб за отзива! И "Соларис" и "Чоки" ще търся  smile3508
Тази "Чоки" има ли нещо общо с едновремешния детски сериал?

# 503
Аз съм в началото на "Гняв",но май е трябвало да я прочета,докато съм била в гимназията.Сега нещо не ме хваща. Вие какви мнения имате? В другия форум за С.К. някой беше писал,че му е любимата негова.... Thinking

# 504
  • София
Аз съм в началото на "Гняв",но май е трябвало да я прочета,докато съм била в гимназията.Сега нещо не ме хваща. Вие какви мнения имате? В другия форум за С.К. някой беше писал,че му е любимата негова.... Thinking

Аз "Гняв" я прочетох за 2 дни както и "Бягащия човек". "Гняв" ми хареса много, провокативен е, и държи в напрежение. Вярно, че е на гимназиална тематика с тинейджърски проблеми, но в него има много истини за това колко често всеки от нас си носи маска за пред външните хора (често дори и пред близките), представяйки се такъв какъвто иска да изглежда в очите на околните, криейки истинската си същност, мисли, желания... или по-скоро имайки задръжки да казва и действа според това което наистина мисли и чувства. Единствено може би в есктремни ситуации на силен страх, изненада или щастие понякога показваме истинското си АЗ. С две думи книгата ми хареса.

Вивиан , на двете книги на Джон Конъли "Зли хора" и "Книга за изгубените неща" едва ли ще им дойде скоро реда за да споделя мнение за тях - на опашка за четене след "Момичето което обичаше Том Гордън" съм си намислил да бъде "Колорадеца", "Буик 8", след това "Светкавица" на Дийн Кунц, "Пътят" на Кормак Маккарти", а след това продължавам със Стивън Кинг  Grinning Рей Бредбъри също чака на опашката за четене със сборника разкази "451 по фаренхайт", "Смъртта е занимание самотно" и "Гробище за лунатици", както и с друга книга на Бредбъри "Нещо зло се задава". Програмата изглежда натоварена откъм четене, но и Джон Конъли ще го вмъкна по-нататък.

# 505
  • София
Тази "Чоки" има ли нещо общо с едновремешния детски сериал?

Много общо има, сериала по него  Grinning

VSV,
Завиждам ти благородно, че имаш време да четеш толкова. "451° по Фаренхайт", е роман, не сборник с разкази. Ако си купил том 1 - избрано от автора, той включва 3 /вече издавани/ романа. А на "100 разказа" и аз съм хвърлила око  Simple Smile

# 506
  • София
VSV,
Завиждам ти благородно, че имаш време да четеш толкова. "451° по Фаренхайт", е роман, не сборник с разкази. Ако си купил том 1 - избрано от автора, той включва 3 /вече издавани/ романа. А на "100 разказа" и аз съм хвърлила око  Simple Smile

Имам си и други хобита и занимания освен четенето, но успявам да си отделя време и за четене на хубави книги  Wink

Колкото до Рей Бредбъри именно том 1, изданието на Бард си купих, където са включени "451 по Фаренхайт" и другите 2 романа които споменах. Колкото до "100 разказа", сред коментарите в сайта на Бард под сборника е писано, че книгата е пълна с граматически грешки и затова се въздържах да я купя. В книгите на Бард, които съм чел досега не съм забелязал нещо нередно по отношение на правописни или граматически грешки, но този сборник е над 1000 страници и е твърде възможно ако са бързали да го издадат редакцията по книгата да е свършена набързо и да има пропуски. В крайна сметка мисля да го поразгледам подробно в някоя книжарница да преценя сам дали има основания за твърдението за твърде много граматически грешки в тази книга.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 23:29 от VSV

# 507
  • София
VSV, дълъг план си съставил  Peace
Тогава очаквам отзив за "Пътят" и

Последната чака и при мен ред, но честно казано няма да е скоро.

Аз напредвам драстично с "Торба с кости". Остава ми още 1/3, книгата е страхотна. Много ми допада, и наистина наподобява любимата ми "Дума Ки"!  Heart Eyes

# 508
  • София
Вив, много се радвам, че споделяш мнението ми  Peace Hug !
Дочети я до края и тогава пиши цялостен отзив. Чак мъничко ти завидях, че се наслаждаваш за първи път на тази книга  Blush !
И аз напредвам с "Томинокърс", бавничко, но славно, както се казва.
Ама голяма страхотия е, точно по мой вкус. И си ме държи в напрежение, и искам да разбера час по-скоро какво се случва на финала.
Никой да не издава, ей,  Naughty ! Че е голям кеф  Mr. Green !

# 509

Аз "Гняв" я прочетох за 2 дни както и "Бягащия човек". "Гняв" ми хареса много, провокативен е, и държи в напрежение. Вярно, че е на гимназиална тематика с тинейджърски проблеми, но в него има много истини за това колко често всеки от нас си носи маска за пред външните хора (често дори и пред близките), представяйки се такъв какъвто иска да изглежда в очите на околните, криейки истинската си същност, мисли, желания... или по-скоро имайки задръжки да казва и действа според това което наистина мисли и чувства. Единствено може би в есктремни ситуации на силен страх, изненада или щастие понякога показваме истинското си АЗ. С две думи книгата ми хареса.

Според социолозите(визирам Фуко и сие) индивидът обитава две сфери на живот: публичната (държи се според нормите на общността/обществото/цивилизацията) и лична сфера(тай свои мисли, емоции, разбирания,който не разкрива).
Така че във всяко едно общество - било то модерно или архаично- е налице тази идея.
Може би съм минала този етап на бунтарство и не ми е много лична темата( а все пак повествованието се води от главния герой).
Минавам на " Сбъсък" или по-точно "Stand"
 book

Общи условия

Активация на акаунт