Роля на бебето в процеса на раждане

• 5 770
  • 101
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък съм си мислила дали близнаците "си говорят" в утробата на майката.
ДА. Simple Smile

Хе-хе, пропуснала съм го това. За говоренето аз не знам, нека каже realist  Wink Определено се биеха обаче, веднъж едната се разхълца и направо усетих как другата протегна ръка и я побутна, сякаш като да каже: "Айде, стига хълца!"  Laughing
Има един много интересен филм на Нешънъл Джеографик за близнаците в утробата, там разказваха как близнаци много обичат да си играят, пипайки се през чаршаф, например, защото им напомняло за утробата. Наистина е така! Моите умират да играят по този начин и също така се забавляват неимоверно като се гледат през вратата на пералнята, например... Като малки винаги спяха с допрени главички, лека полека се изместваха, докато си ги допрат....

Ама май обърнахме темата на близнашка  Flutter

# 61
Много ми хареса да ви иzчета и благодаря zа таzи тема  bouquet
Абсолютно вярвам, че има връzка между майката и бебето/бебетата  Peace Следователно и бебетата имат своя голяма роля във всичко, раzбира се и в раждането..
Само че до тоzи иzвод, или повече усещане, стигнах късно.. Чак когато бях бременна с малката го раzбрах. Съжалявам, трябваше да е много по_рано. За нея zнаех, чувствах, говорех й(мислено) да е кротка и добра и куп други неща.. Бях винаги спокойна.. И тя се роди такава, даже по_добра, от колкото си мислех  Heart Eyes . Иzобщо някак я поzнавам, имаме някаква нераzривна връzка.. zа сега  Wink . Която обаче нещо ми се губи със сина ми, просто не е същото... За което ми е много кофти, не zная zащо е така. Не съм била готова zа него ли.. той ли zа мен.., не zная. Дано успея някак да я съzдам с времето, ако е въzможно  Praynig

# 62
Темата сякаш позамря, а на мен ми се ще да споделя още мои мисли за важната роля на бебето.....и бебетата........
никой досега не коментира какво мисли по въпроса за случаите с две и повече бебета......
тогава със сигурност нещата седят по- различно, нали? Simple Smile

и сякаш не е разгърнат достатъчно целият спектър на ролята на бебето.
Защото според мен от бебе до бебе има огромна разлика. /и от майка до майка, но в случая нея не я коментирам/
Някои бебета са трудни. И колкото и майката да се вслушва в бебето си, да го подготвя /с внушения, "разговори" и "работа" над плода/за трудния път, който го чака да извърви....
бебето може да не иска! И да отказва. Защо може да се случи така?
И още един въпрос.
Сигурна съм, че факторите, които влияят върху желанието на едно бебе да се роди  са много. И повечето от тях, ние, обикновените хора НЕ ги знаем.
Запитвал ли се е някой от вас дали начинът, по който бебето е създадено се отразява до някъде и на неговото желание да се роди?

не мога да повярвам какво осъзнавам напоследък......нещо, което ме потресва.
че хората от АМБИЦИЯ  създават деца....а не от любов или копнеж по деца............

как мислите, ще се родят такива бебета, продукт на амбиции, на насилие, на семейни разчети......
така че всичко е доста комплексно.
и със сигурност формулата на успешното и щастливо раждане не е  универсална.

Със сигурност при многоплодна бременност близнаците контактуват.И за това съм гледала едно филмче, доказано е.
Колкото до Амбицията...не знам...аз къде влизам в тази графа. ThinkingАмбиция чак не мога да го нарека, но да-децата Ни са планирани.Това не означава, че не са създадени от хора обичащи се...надявам се... Thinking

# 63
fata morgana ,

радвам се, че се включи! Hug Simple Smile
защото за протичането на раждането наистина има значение дали е един плод или са повече.
На въпросите, които си ми задала, ще ти отговора на лични. За да не спамя. Simple Smile
Има една лекция на английски "Nurture and the Power of Love - The Biology of Conscious Parenting" (Грижи и силата на Любовта - Биологията на Осъзнатото родителство) която е в пълно съзвучие с темата.
благодаря за линка. Снощи си го свалих.Тази вечер ще го изгледам. Simple Smile

# 64
Фата, Реалист, моля, не лишавайте темата от вашия опит и размисли относно ролята на две бебета в процеса на раждане!  PraynigТова не е отклонение, а просто една от възможностите! Simple Smile

# 65
ами уверена съм, че когато са повече бебета, процесът на раждане е различен.
Връзката майка - дете /деца/ е различна.
Защото има и една друга връзка дете- дете. Peace /при нас двете тази връзка е много силна/не знам дали има знаечение еднояйчността/......
Моят спомен от раждането ми се е позамъглил.  Wink
Но майка ми много ни е разкавала.
Понеже е било продължително и тежко, а и с последвали усложнения, майка ми години след това се е подложила на хипноза.
Искала е да си изясни някои въпроси, на които не е можела да си даде отговор.
От хипнозата е разбрала, че сестра ми много я било страх да се роди.
Споделяла е с майка ми, че я е страх да не умре по време на раждането.
Майка ми я е успокоявала и окуражавала. На сестра ми й се падала нелеката задача да проправи пътя.
Споменах за разликата във връзките.
И двете със сестра ми имаме много силна връзка с майка си. Много я ценим, много сме близки.
 Много ни е дала, една огромна бездънна всеобятна обгрижваща и безусловна майчина любов.
Майка ни е била винаги до нас. Винаги. Нейното родителство е това, за което се пише по книгите- привързано, любящо, възпитаващо и т.н.
Така ни е заченала, така ни е родила.
Но връзката ни със сестра ми - това е друга "планета", истински разбираема  не от всички.
Казват- майчината утроба....бебето чувства майка си, има нужда от близостта й..от туптенето на сърцето, което е чувало 9 месеца.
Ами аз съм била в утробата с още едно туптящо сърце. И знам, че с това сърце съм тръгнала по най- трудния път - ЗАЕДНО! - да изляза на бял свят.
Това е било определящо в много моменти след това в живота ни.
Близнаците си общуват още в майчината утроба. Има много материали по въпроса. Аз подсъзнателно всичко помня.
Със сестра ми сме много близки, Имаме си огромно доверие. Връзката ни е  много силна и дълбока. /тук мога да разкажа доста повече, за да стане картината по - пълна, но ще се отклоня твърде много./
Когато тя раждаше, аз всичко усещах........и "умирах с нея"......
когато нея я оперираха от апендикс, и мен ме приеха в болницата и ме оперираха.......
това е най- най-общо.......
ролята на две и повече бебета в процеса на раждане е въпрос с повече неизвестни.
Със сигурност раждането/ а става дума за едно и също раждане, с една и съща майка/ се е отразило на мен по различен начин, в сравние с това на сестра ми.
Тя и до ден днешен е по- боязлива и плаха. Не поема с лекота и спокойно новите повеи и инициативи, с които я сблъсква живота.
страхът й е по- засилен от моя.......

# 66
  • София
Вчера попаднах на тази статия - http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3497_0.html , днес попадам на тази тема. Grinning

Винаги съм мислила за децата си като за деца (хора, човеци, не за ембриони, фетуси и плодове Mr. Green) още от момента, в който съм разбирала, че съм бременна.
В ума ми е имало повече любопитство към неизвестното (преди първото раждане), отколкото някакъв страх от самото раждане. Не помня дали съм говорила (на глас) на момчетата , но общуване винаги е имало. Много емоции, мисли, молитви, думи, дълъг процес на учене и осъзнаване на интуицията, която се оказа много полезно нещо за използване. Mr. Green

Най-пресни са ми преживелиците с дъщеря ми, защото е най-малка, а и най-много съм се учила от нея. Докато растеше в корема ми си имаше много фенове и предимно те й говореха - любвеобвилен татко, който обсипваше с нежности корема ми Laughing и двама братя, които щом разбраха, че тя ги чува й пееха, говореха, пожелаваха "лека нощ" всяка вечер. Може би е излишно да казвам какви силни връзки има и сега между тях. От батковците си , например, е научила повече отколкото от мен  Mr. Green.

Доволна съм от това, че се родиха, "когато им беше време", но по време на самото раждане не съм мислела за тях, не съм им говорела, не съм усещала движенията им, може би подсъзнателно са усещали любовта, радостта и спокойствието, с които ги очаквам. Посрещах всяко с усмивка и едно "Здравей, миличко!", после, както знаете го отнасят "за обработка", донасят го за малко като увито топло вързопче и ти го допират до лицето, вместо да го дадат да го гушкаш, но пък аз после си наваксах гушкането, а от говоренето ми и до ден днешен няма къде да избягат. Laughing

Преди да започне да говори дъщеря ми, се удивлявах колко много неща ми "казва", винаги знаех какво иска, защо плаче, просто в мислите ми проблясваха отговорите...

Мога да говоря до безкрай за тях.  Embarassed Освен, че темата ми е интересна (продължавайте да споделяте Peace), разполагам с "три необятни вселени", които наблюдавам с удивление и възхищение всеки ден и откритията, които правя ме вдъхновяват и ме променят. Peace

# 67
Вчера попаднах на тази статия - http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3497_0.html , днес попадам на тази тема. Grinning

Винаги съм мислила за децата си като за деца (хора, човеци, не за ембриони, фетуси и плодове Mr. Green) още от момента, в който съм разбирала, че съм бременна.
В ума ми е имало повече любопитство към неизвестното (преди първото раждане), отколкото някакъв страх от самото раждане. Не помня дали съм говорила (на глас) на момчетата , но общуване винаги е имало. Много емоции, мисли, молитви, думи, дълъг процес на учене и осъзнаване на интуицията, която се оказа много полезно нещо за използване. Mr. Green

Най-пресни са ми преживелиците с дъщеря ми, защото е най-малка, а и най-много съм се учила от нея. Докато растеше в корема ми си имаше много фенове и предимно те й говореха - любвеобвилен татко, който обсипваше с нежности корема ми Laughing и двама братя, които щом разбраха, че тя ги чува й пееха, говореха, пожелаваха "лека нощ" всяка вечер. Може би е излишно да казвам какви силни връзки има и сега между тях. От батковците си , например, е научила повече отколкото от мен  Mr. Green.

Доволна съм от това, че се родиха, "когато им беше време", но по време на самото раждане не съм мислела за тях, не съм им говорела, не съм усещала движенията им, може би подсъзнателно са усещали любовта, радостта и спокойствието, с които ги очаквам. Посрещах всяко с усмивка и едно "Здравей, миличко!", после, както знаете го отнасят "за обработка", донасят го за малко като увито топло вързопче и ти го допират до лицето, вместо да го дадат да го гушкаш, но пък аз после си наваксах гушкането, а от говоренето ми и до ден днешен няма къде да избягат. Laughing

Преди да започне да говори дъщеря ми, се удивлявах колко много неща ми "казва", винаги знаех какво иска, защо плаче, просто в мислите ми проблясваха отговорите...

Мога да говоря до безкрай за тях.  Embarassed Освен, че темата ми е интересна (продължавайте да споделяте Peace), разполагам с "три необятни вселени", които наблюдавам с удивление и възхищение всеки ден и откритията, които правя ме вдъхновяват и ме променят. Peace
Хора като теб вдъхват надежда, че нещата се променят към по-добро. Ще спасим децата и планетата!

# 68
Сега ще видите нещо интересно, човек под хипноза, който изживява наново раждането, също като http://ludmil.multiply.com/journal/item/21

http://bezpeleni.info/tmp/Zov.Bezdny.avi

Забележете какво казва - "страх ме е, искам да се върна обратно в мама и викам..."

А може би ако детето е подготвено няма да се случи така?

Откъсът е от филма "Зовът на Бездната"

# 69

Но нали в корема й има завършено емоционално същество. То чува, усеща и реагира на  всичко ставащо около него и с майката. Емоциите й му се предават по кръвен път (с невропептиди), а може би и по телепатичен.

Смея да твърдя, че
емоционалното състояние на бебето е един главен (но пренебрегван) фактор за успешно раждане

Какво мислите вие? Какво би могло да се промени?

Людмиле, за мен ЕМОЦИЯ = ДУШЕВНОСТ=ДУША.

Има ли бебето душа, преди да се роди? Че има връзка между майката и бебето като някакви усещания, има. Но с душата какво става?

# 70

Но нали в корема й има завършено емоционално същество. То чува, усеща и реагира на  всичко ставащо около него и с майката. Емоциите й му се предават по кръвен път (с невропептиди), а може би и по телепатичен.

Смея да твърдя, че
емоционалното състояние на бебето е един главен (но пренебрегван) фактор за успешно раждане

Има ли бебето душа, преди да се роди? Че има връзка между майката и бебето като някакви усещания, има. Но с душата какво става?
Доколкото аз знам - душата влиза няколко дена след раждането. Но според индийските учения, тя влиза през време на бременността. Иди та разбери... Но връзката е емоционална, душата е нещо друго...

# 71

Смея да твърдя, че

Не разбирам идеята с еквивалеността на емоцията и душата...ако не изпитваме емоции в момента, значи душата я нама ли? или по-неемоционалните хора, по-малко душа ли имат?

Людмил,

Ако "душа" е това, което сме, и имаме спомени-т.е съзнание от време на вътреутробното развитие, както някои хора имат, то излиза, че трябва душата да е в контакт с формиращото се тяло, още веднага. Не че знам как точно е, но така ми се струва вероятно... Grinning

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 20:59 от AnMary

# 72
Сега ще видите нещо интересно, човек под хипноза, който изживява наново раждането, също като http://ludmil.multiply.com/journal/item/21

http://bezpeleni.info/tmp/Zov.Bezdny.avi

Забележете какво казва - "страх ме е, искам да се върна обратно в мама и викам..."

А може би ако детето е подготвено няма да се случи така?

Откъсът е от филма "Зовът на Бездната"

Извинявай, но защо си мислиш, че това е истина! Кое те кара да си сигурен, че това не е актьорска игра? Откъде идва убедеността ти, че този човек наистина е хипнотизиран и наистина си спомня нещо? Намирисва ми на шарлатанство.

# 73
  • Видин
Хора като теб вдъхват надежда, че нещата се променят към по-добро. Ще спасим децата и планетата!
Че някой иска да погуби децата ли  newsm78

# 74

Бебето има душа преди да се роди, има душа и преди да бъде заченато! Преди всичко има душа, която има работа в това измерение; след това си избира родители. Много родители имат връзка с бъдещие си деца преди да бъдат заченати, понякога години преди това....

Общи условия

Активация на акаунт