Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

• 93 490
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да ви кажа: преди малко си взех такава фурна за 149 лв от Малкия Цум на Пиротска. Още не съм я пробвала, та не мога да дам отзив. Прави ми впечатление, че май е по-различна от  предлаганото в телешоп - има някакъв пръстен-екстендер, който разширява пространството при готвене на по-големи количества. Фирмата е Rohnson,  не знам дали ви говори нещо и какво. Но имаха още няколко бройки, та който се интересува, може да провери.

# 46
  • Велико Търново
Haide 6te 4akame za otzivi utre ako moje  Hug

# 47
  • от Луната
Моята е от Гърция и не е със стъклена тенджера, а с метална. Този пръстен за който говориш идва като надстройка, ако примерно печеш пиле, но го сложиш на по-високата скара, защото отдолу си сложила зеленчуци да речем. Та се слага тоя пръстен, за да дойде капака с реотана по-високо и да не опира. Иначе съм доволна, но аз не я ползвам много често за сега. На свекърва ми също взехме и тя е възхитена, защото вече не и се налага след работа да се чуди какво и как да приготви, защото вече исвекър ми вече правел вечерята  Mr. Green

# 48
  • Велико Търново
Чакам за отзиви от новия
Да ви кажа: преди малко си взех такава фурна за 149 лв от Малкия Цум на Пиротска. Още не съм я пробвала, та не мога да дам отзив. Прави ми впечатление, че май е по-различна от  предлаганото в телешоп - има някакъв пръстен-екстендер, който разширява пространството при готвене на по-големи количества. Фирмата е Rohnson,  не знам дали ви говори нещо и какво. Но имаха още няколко бройки, та който се интересува, може да провери.
уред

# 49
  • София
За съжаление, няма да мога да ви дам инфо за новата скара - дори без да я пробвам, я пуснах в продавалника. Оказа се, че предвидената от мен площ е крайно недостатъчна за размера на фурната и по-точно - за сполучливото опериране по време на готвенето, когато капакът трябва да се сваля, за да се обръща храната. А тъй като точно капакът е източникът на топлината, трябва да имате място (от огнеупорен материал) поне два пъти размера на самата фурна, за да го оставите и спокойно да си действате печивото вътре. В моя случай такова място няма и би се наложило да  разнасям капака й някъде към мивката. Но като се има предвид, че и включването на уреда е през капака (там е шнурът), трябва да го изключвам и от контакта. Нали си представяте в какво досадно занимание ще се превърне готвенето?
Така че препоръчвам фурната на хора, които разполагат с нужното пространство за свободно действие.

# 50
Mirina, нямаш ли поставка за капака?

О, извинявай, сега видях, че твоята е Ронсън.
В тази връзка - продаваните от Телешоп имат стойки за капаците, които се поставят на едната дръжка и е много удобно. Отделно има модел (който не знам дали се продава в България) с капак като на фритюрник (прикрепен с механизъм към фурната). Това е вероятно единственото предимство, което имат пред закупената от теб фурна.

# 51
  • Gorni Bogrov
Влизам да изкажа  моето разочарование от Флейвър Уейв Турбо Овън . #Cussing out
Преди време бях писал,че една позната си го е купила и аз  го  взех да го пробвам. Тази вечер правих бутчета и пържени картофи,бутчета се готвиха 40мин.,а картофите 20,наистина бутчетата станаха много крехки докато картофите не  не харесаха.Другото което не ми хареса е ,че много трудно се почиства,поне на мен не ми хареса как се изми като го пуснах на самопочистане и трябваше после да го мия на ръка.Капакът е доста неудобен за миене,защото трябва да пази6 да не влиза вода във мотора,а след като не можеш да го изтъркаш хубаво си представям на какво ще прилича след няколко готвения.
Мъжът ми каза да го мия и да го връщаме,че щял да го хвърли през прозореца Laughing ,наистина съм много разочарована и за пореден път се убедих,че стоките на тази фирма са само боклуци. #Cussing out
Това е лично мое мнение и не искам да го налагам на никого,защото има хора който харесват стоките им.

# 52
cecko05, времето за приготвяне на продуктите е като във всички нормални съдове, което си значи, че картофите винаги ще стават по-бързо от бутчетата. Когато пека месо и зеленчуци (на горна скара) винаги слагам първо месото и при обръщането слагам горната скара със зеленчуците.
Миенето не става трудно с обезмаслител (какъвто и да е). Напръскваш (намазваш) и след това с домакиска кърпа или гъба обираш до почистване. Почти не ми се налага да мия съда. Отделно слагам на дъното парче оризова хартия, така по-лесно обирам накапалата от месото течност.
Коя да е фурна на този принцип (конвекционна тенджера по-точно) има недостатъците, които ти си посочила. Не е от марката на производителя.

# 53
Аз слагам отдолу алуминиево фолио и мазнината капе там.  Хем служи и като халоген, да отразява светлината и да пече повече отдолу.

# 54
Ейй, това с фолиото е страшна идея , диди,   bouquet  bouquet  bouquet че  все ми е недопечено отдолу.

Аз съм доволна, всеки ден си го ползвам за нещо набързичко. Днес правих пилешки хапки от тези готовите, дето уж трябва да се пържат, а така се изпекоха замразени за 15-20 минути и са супер вкусни.

Пак казвам, н еможе да замести фурната, но е чудно допълнение към нея  Rolling Eyes

# 55
Аз слагам отдолу алуминиево фолио и мазнината капе там.  Хем служи и като халоген, да отразява светлината и да пече повече отдолу.
Aма на тая фурна и светлината й ли може да пече  Laughing Шегувам се.

Свеки си купиха такава, ама тя е със смесени чувства, а аз изобщо не я харесах. Тяхната е от телешоп или нещо такова.
Първо - много е малка. Те са двама и им е ок, ама ние сме 5 парчета народ, всичките с голям апетит, а синът ми е тийн и не мога да му насмогна на количества.
Другото - като я сравнявам с моята фурна, времето за приготвяне е по-голямо. Едно пиле, докато свеки го опече, аз ще съм го опекла и изяла (образно казано, щото съм вегетарианка).

За вкуса - пробвала съм само зеленчуци, не намирам нищо особено. Мъжът и синът ми казаха, че не им били вкусни на баба им пилетата, което е зле за фурната, щото моето свеки е голяма кулинарка по принцип.

Ако човек иска допълнение към другите ел. уреди и парите не са му проблем - защо не. Но като основен уред не го виждам.

# 56
  • Велико Търново
az iskam da znam na kakvo to4no se slaga za6toto az osven na durvena masi4ka niama kude drugade da q sloja dali 6te ustiska? re6ila sum da is vzema takova 4udo dali 6te stane skoro no neznam vse o6te se  dvuomia?

# 57
  • София
И аз й се бях загледала, но относно всички така рекламирани уреди по ТВ, особено от Телешоп съм с особени резерви Crossing Arms
Освен това преди 2 седмици си купих нова печка и надали този уред би я заменил. А и много малък ми се струва......
Единствено това с измиването ми допадна, но със сегашните препарати- и най-загорялата мазнина се мие без проблем.
Ако едно нещо е хубаво и си заслужава- според мен не се нуждае от толкова ТВ реклама, клиентите, ако са доволни- сами ще го рекламират Peace

# 58
Момичета, капацитета на фурната е малък (11 литра). Нормално е да приготвя по-малко храна. Аз си я взех именно за това. Ние сме двама души в къщи и ми се струва адски нерентабилно да включвам голямата фурна за две филета пилешко. Тази ми пести енергия, място и време. Доволна съм.

Сладка хапка, това което открих като недостатък при готвенето е, че месото задължително трябва да бъде или мариновано, замразено (в него да има повечко замръзнала течност) или да бъде запечатано с панировка, за да не изсъхва. Явно вентилаторът идва голям за съда, не мога да преценя ...

anineykova, моята е сложена директно върху кухненския плот (който не е нищо специално). Стъпва на крачета и има предпазител, който ограничава топлината надолу.

# 59
Сладка хапка, това което открих като недостатък при готвенето е, че месото задължително трябва да бъде или мариновано, замразено (в него да има повечко замръзнала течност) или да бъде запечатано с панировка, за да не изсъхва. Явно вентилаторът идва голям за съда, не мога да преценя ...
Това е ценна препоръка, Вихронрав, като се видя със свеки, ще й кажа да го има предвид.

Общи условия

Активация на акаунт