Кукър рецепти и програми.

  • 625 671
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 960
  • Мнения: 3 006
Който е правил рибка на кукъра ,моля да сподели рецепта! bouquet и най-вече програмата ме интересува ,както и време. Имам пастърва 4 броя замръзнала е ама до довечера се надявам да се размрази ! На пара не я обичаме  newsm78

# 961
  • Мнения: 5
Аз съм с Делимано и при първия ми опит за кекс го правих доста време, защото на програмата за кекс не загрява нужните градуси и не се изпича. След това на два пъти го правя като избирам програма Custom  и от там си настройвам времето и темп.
Леща също правих на Стю за един час и беше ок. Правих и пилешко месо с ориз, като ориза го правих на програма ориз и за около 15 - 20 мин беше ок / бланширан /.
Вчера правих пица на програмата за пица и тя се получи добре. Правила съм и омлет, който също се получи.
Киселото мляко също ми се получава.
Още се опознаваме, но за сега съм доволна.
Здравейте, някой успял ли да направи с Делимано кекс със съответната програма? Аз не можах. Сега правя мързелив тутманик /взех рецептата от тук/ и с програмата CUSTUM със зададени 45 мин и 150 градуса на 5 мин. вдига 135 градуса и прехвърля на Warm keeping. Така трябва да е или да го сменям, докато не е изминала 1 седмица?

# 962
  • Мнения: 97
Аз съм с Делимано и при първия ми опит за кекс го правих доста време, защото на програмата за кекс не загрява нужните градуси и не се изпича. След това на два пъти го правя като избирам програма Custom  и от там си настройвам времето и темп.
Леща също правих на Стю за един час и беше ок. Правих и пилешко месо с ориз, като ориза го правих на програма ориз и за около 15 - 20 мин беше ок / бланширан /.
Вчера правих пица на програмата за пица и тя се получи добре. Правила съм и омлет, който също се получи.
Киселото мляко също ми се получава.
Още се опознаваме, но за сега съм доволна.
Здравейте, някой успял ли да направи с Делимано кекс със съответната програма? Аз не можах. Сега правя мързелив тутманик /взех рецептата от тук/ и с програмата CUSTUM със зададени 45 мин и 150 градуса на 5 мин. вдига 135 градуса и прехвърля на Warm keeping. Така трябва да е или да го сменям, докато не е изминала 1 седмица?
Майка ми също има Делимано, от миналата година. Но всъщност аз го ползвам най-често. Миналата година като го купихме се бях зарибила и пробвах няколко от рецептите от книжката. В нея има и един кекс с кисело мляко, получи се но след като свърши програмата го обърнах и го пекох и от другата страна защото по средата не се беше опекъл. Но не ми е изключвало на петата минута, изкара си цялата програма(сега не се сещам колко беше)

# 963
  • Мнения: 3 006
Да си отговоря сама  Joy пеках рибата на bake за 40 мин ! Основни грешки -  трябваше да сложа хартия отдолу защото въпреки че подмазах с олио и си пусна сок ,залепна и не можах да я обърна! Друга грешка времето ми беше много другия път ще пробвам на 25 мин !И трето температурата ми от160° е висока ,аз защото исках коричка .....ама тя остана залепнала  Joy !До миш маша не стигнах ,нямаше време и докато се печеше рибата го направих на котлона.Картофки на пара исках с рибата ама реших ,че няма да има пара да се сварят и ги сложих на тава във фурната,и това беше грешка ,защото пара имаше и щяха да станат  bouquet Ами това е с кукъра ще съм на принципа проба - грешка  chef

# 964
  • Пловдив
  • Мнения: 1 005
Аз пък преди малко правих миди с ориз и си облизахме пръстите. Всичко беше готово за 10 мин

# 965
  • Мнения: 3 006
Я дай по подробна рецепта моля bouquet

# 966
  • Пловдив
  • Мнения: 1 005
Миди с ориз
Взех едно пакетче замразени от Лидл 300 гр
В тиганче запържих лук /мултикукъра ми е Делимано под налягане и няма fry/
Добавих замразените миди за 2,3 минути, посолих ги. Добавих ориз една чаша да се запържи още малко сол и един зеленчуков бульон.
Всичко преместих в кукъра и добавих 1 1/2 чаша вода и 1/2 ч доматен сок и малко масълце.
Пуснах го на rice и за 10 минути беше готово. Това излезна 3 порциики.
За втори път готвя в мултикукъра и ме учудва времето за което всичко става. chef chef chef

# 967
  • Мнения: 33 501
Нали е под налягане, затова! Wink

# 968
  • Мнения: 18
Аз съм с Делимано и при първия ми опит за кекс го правих доста време, защото на програмата за кекс не загрява нужните градуси и не се изпича. След това на два пъти го правя като избирам програма Custom  и от там си настройвам времето и темп.
Леща също правих на Стю за един час и беше ок. Правих и пилешко месо с ориз, като ориза го правих на програма ориз и за около 15 - 20 мин беше ок / бланширан /.
Вчера правих пица на програмата за пица и тя се получи добре. Правила съм и омлет, който също се получи.
Киселото мляко също ми се получава.
Още се опознаваме, но за сега съм доволна.

Здравей!И аз се сдобих с Делимано мултикукър 50 в 1 преди 4 дни.Направих яхния свинско с картофи и се получи много добре.Днес правих този кекс http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=3051-keks-s-orehi-k … imano-multikukur#. По подразбиране ми отваря рецептата за 12 порции.забърках всичко като замених лимоновата кора с портокалова и не сложих всичкото брашно (3 ч.ч.) а само около 2 1/2 ч.ч. защото стана много гъста смес.По принцип като съм гледала като малка как се прави кекс сместа е гъста но все пак изтича като я изливаш в тавата е не "пльока" на части, нали така?В рецептата е дадено че се натиска 2 пъти (Кекс). Това е 2х40 мин. а температура варира от около 125-140 градуса.Да ама за да ми се изпече натиснах 3х40 мин. 125-140 градуса както си е по подразбиране и после пак (Кекс) но преди старта направих на 30 мин 140-150 градуса.Значи това идва 2 часа и половина - исторически кекс.Верно много хубав стана ама надали кекс се пече на 125-140 градуса.На колко градуса трябва да се пече един кекс или сладкиш?Аз още съм новак в сладкишите и ми е трудно.И трябва ли сместа да е много гъста или както си я знаем всички умерено гъста за кекс? Simple Smile Благодаря

# 969
  • Мнения: 18
За Коледа ми подариха Делимано мултикукър 50 + 1. Интересуват ме рецепти за този тип машина, защото в рецептите, които чета, се използват програми, които аз нямам. Ще бъда благодарна на всеки, притежаващ този модел кукър, сподели опит и рецепти.
 
Здравей! Simple Smile Как така в рецептите от книжката се използват програми, които нямаш? Книжката не е ли за Делимано 50 в 1?Аз четох 3 дена, докато се престраша да го използвам.Трябва да отбележа че всичко е написано много НЕясно и заблуждава хората.Трябва много да се пробва явно.Аз съм решила при всяко готвене да пиша всичко, което правя.За да знам намеря точната рецепта за каквото и да е. Simple Smile

# 970
  • Мнения: 18
Здравейте, виждам, че отдавана готвите с мултикукър и се надям да ми помогнете. Закупих си Delimano от Kayfland на промоция с точки и от няколко дни пробвам рецепти и всичко става много добре, но се опитвам да направя кекс по дадена в книжката рецепта и там пише като приготвя тестото намазвам с масло съда, изсипвам и включвам на програма CAKE. И тук идва проблемът. За 3-4 мин. достига 137 градуса и след 1 мин изключва и включва на режим поддържане на температура. Отворих го и естествено беше суров. Отново включих и пак същото. Тъй като при този режим не мога да задам време опитах с режим PIE, но въпреки, че зададох време отново изключи след 2 мин. по същата процедура. Накрая на 6 опит се опече, но си скъсах нервите. Звънях на Delimano, казаха ми че ще ми се обадят до 24 часа - ха, ха, до тогава кекса ми да чака, обадиха се след 5-6 часа, но като разбра, че не съм го купила от тях един мъж с троснат тон ми обясни, че в момента те не го продават и откъдето съм го купила от там да ми отговорят. В Kayfland естествено хората не знаят, те само продават и сега просто не знам кой да попитам. Може пък за 5 мин. да е готов и да е трябвало да го оставя режим поддържане на температура известно време, но колко? Ще бъда благодарна, ако някой ми отговори.
здрасти! Simple Smile Относно температурата...сигурна ли си че минава в режим подгряване?Светва ли индикатора за подгряване?ако не - да знаеш, температурата варира и то доста.Доста, доста...аз като правих кекс варираше от 125 до 140 градуса.Това е защото е с термодатчик, който поддържа температурата(не я забива на едни градуси и така до края).При режим КЕКС може да се задава и температура и време, НО преди да стартираш програмата.Днес го установих.Не може да се сменят докато програмата работи.С други програми не съм пробвала дали по време на работа може да се сменят градуси и темп., но някъде в книжката мярнах че може.Simple Smile Аз моя кекс го пекох 2 часа и половина на градусите по подразбиране за програма КЕКС. И от там извода е че явно градусите са ниски.Информацията в книжката е много неясна и заблуждаваша.В българската книжка в рецептата за бананов кекс ако не се лъжа май беше са написали в продукти че има мляко, а при смесването вече на продуктите изведнъж млякото го няма. Simple Smile Дори не е преведено както трябва.В друга рецепта пише натиснете FRY и пържете 10 мин, а в книжката на английски пише 8 мин.Другото е че са написали че се избира Fry, ама само Fry не може защото Fry  е от комбинираните програми и трябва да се избере заедно с вида на храната(което не е упоменато в книжката).Искам да кажа че като четем книжката, явно трябва да четем между редовете и правим аналогии и да правим много опити.Надявам се да съм била полезна.Успех! Simple Smile

# 971
  • Мнения: 18
при мен се получи същото на програма slow cook. на третата минута изключваше. питах в темата дали е нормално, но никой не ми отговори. моля за линк към другата тема.
здравей Simple Smile гледам че доста момичета са писали че след еди коя си минута кукъра изключва.Как точно разбирате че изключва че не ми е ясно?От това че се чува превключвателя или от заключващия сигнал?

# 972
  • Мнения: 18
nqkoi moje li da mi obqsni kak se uveli4avat gradusite pri pe4ene na sladki6i v kukara
За кой кукър става въпрос?

# 973
  • Мнения: 18
Здравейте майчета влизам и аз в тази темичка.Днес си закупих кукър Делимано имам много да чета докато го науча.Сложих да правя кюфтета с дом. сок.Включих и запържих кюфтенцата на програма пържене.После добавих лука подправките и доматите.Включих на програма -ЯХНИЯ И ЧАКАМ ДА ВИДЯ КАКВО СЪМ СЪТВОРИЛА.Правилно или не .Кажете ми по напреднали сте от мен новаторката.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Здравей, как направи кюфтетата с отворен или затворен капак, защото аз ги правих на затворен да не мирише и въпреки, че зададох 25 мин. изключваше на 10 мин. или ако отворех капака да ги обърна. Нещо греша, но къде?
Здравейте Simple Smile сега видях в книжката относно въпроса с ранното изключване. Пише "Времето за готвене се променя автоматично според обема на храната".Може и от там да идва цялата работа.

# 974
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 633
Да се запиша при вас и аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт