Кукър рецепти и програми.

• 625 673
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте майчета влизам и аз в тази темичка.Днес си закупих кукър Делимано имам много да чета докато го науча.Сложих да правя кюфтета с дом. сок.Включих и запържих кюфтенцата на програма пържене.После добавих лука подправките и доматите.Включих на програма -ЯХНИЯ И ЧАКАМ ДА ВИДЯ КАКВО СЪМ СЪТВОРИЛА.Правилно или не .Кажете ми по напреднали сте от мен новаторката.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Здравей, как направи кюфтетата с отворен или затворен капак, защото аз ги правих на затворен да не мирише и въпреки, че зададох 25 мин. изключваше на 10 мин. или ако отворех капака да ги обърна. Нещо греша, но къде?
Здравейте Simple Smile сега видях в книжката относно въпроса с ранното изключване. Пише "Времето за готвене се променя автоматично според обема на храната".Може и от там да идва цялата работа.
Здравейте отново.Само да питам. Успявате ли да изберете само режим fry или го комбинирате с хранителна опция? Аз успявам само комбинирана да я пусна.(Делимано 50 в 1)благодаря Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 12:39 от Алекс Петкова_517570

# 976
при мен се получи същото на програма slow cook. на третата минута изключваше. питах в темата дали е нормално, но никой не ми отговори. моля за линк към другата тема.
здравей Simple Smile гледам че доста момичета са писали че след еди коя си минута кукъра изключва.Как точно разбирате че изключва че не ми е ясно?От това че се чува превключвателя или от заключващия сигнал?
включва се иникатора за затопляне bb и дотам

# 977
Здравейте майчета влизам и аз в тази темичка.Днес си закупих кукър Делимано имам много да чета докато го науча.Сложих да правя кюфтета с дом. сок.Включих и запържих кюфтенцата на програма пържене.После добавих лука подправките и доматите.Включих на програма -ЯХНИЯ И ЧАКАМ ДА ВИДЯ КАКВО СЪМ СЪТВОРИЛА.Правилно или не .Кажете ми по напреднали сте от мен новаторката.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Здравей, как направи кюфтетата с отворен или затворен капак, защото аз ги правих на затворен да не мирише и въпреки, че зададох 25 мин. изключваше на 10 мин. или ако отворех капака да ги обърна. Нещо греша, но къде?
Здравейте Simple Smile сега видях в книжката относно въпроса с ранното изключване. Пише "Времето за готвене се променя автоматично според обема на храната".Може и от там да идва цялата работа.
Здравейте отново.Само да питам. Успявате ли да изберете само режим fry или го комбинирате с хранителна опция? Аз успявам само комбинирана да я пусна.(Делимано 50 в 1)благодаря Simple Smile

И аз така, май двете си вървят заедно.

# 978
Здравейте и при мен се чува този сигнал но тогава започват да се дигат градусите .Щом видя че растат значи всичко е ок.Явно си е нормално .

# 979
  • Пловдив
Някой да е правил тиква в делиманото под налягане?

# 980
  • Вече на село
Някой да е правил тиква в делиманото под налягане?
Не съм пекла, но бих пробвала на ориз.

# 981
записвам се и аз Simple Smile Имам кукър на "Тефал", честно казано го използвам много рядко, но тези неща които правя в него стават изключително бързо, лесно и вкусно. Надявам се, че ще получа от вас интересни идейки. bouquet

# 982
Dani Mitova ,кукърът ти на тефал с каква купа е?Керамична или тефлонова?Хвърлила съм му око за майка ми ,защото тя иска да има функция под налягане ,ама никъде не намирам инфо за купата  newsm78 моля те сподели и кой модел точно е твоя и доволна ли си?

# 983
Dani Mitova ,кукърът ти на тефал с каква купа е?Керамична или тефлонова?Хвърлила съм му око за майка ми ,защото тя иска да има функция под налягане ,ама никъде не намирам инфо за купата  newsm78 моля те сподели и кой модел точно е твоя и доволна ли си?

с керамична купа е, модела е Tefal RK 705138.
Като цяло не е лош уред, но честно казано не съм се осъвършенствала с готвенето в него.

# 984
 bouquet мерси!!!

# 985
Здравейте, виждам, че отдавана готвите с мултикукър и се надям да ми помогнете. Закупих си Delimano от Kayfland на промоция с точки и от няколко дни пробвам рецепти и всичко става много добре, но се опитвам да направя кекс по дадена в книжката рецепта и там пише като приготвя тестото намазвам с масло съда, изсипвам и включвам на програма CAKE. И тук идва проблемът. За 3-4 мин. достига 137 градуса и след 1 мин изключва и включва на режим поддържане на температура. Отворих го и естествено беше суров. Отново включих и пак същото. Тъй като при този режим не мога да задам време опитах с режим PIE, но въпреки, че зададох време отново изключи след 2 мин. по същата процедура. Накрая на 6 опит се опече, но си скъсах нервите. Звънях на Delimano, казаха ми че ще ми се обадят до 24 часа - ха, ха, до тогава кекса ми да чака, обадиха се след 5-6 часа, но като разбра, че не съм го купила от тях един мъж с троснат тон ми обясни, че в момента те не го продават и откъдето съм го купила от там да ми отговорят. В Kayfland естествено хората не знаят, те само продават и сега просто не знам кой да попитам. Може пък за 5 мин. да е готов и да е трябвало да го оставя режим поддържане на температура известно време, но колко? Ще бъда благодарна, ако някой ми отговори.
здрасти! Simple Smile Относно температурата...сигурна ли си че минава в режим подгряване?Светва ли индикатора за подгряване?ако не - да знаеш, температурата варира и то доста.Доста, доста...аз като правих кекс варираше от 125 до 140 градуса.Това е защото е с термодатчик, който поддържа температурата(не я забива на едни градуси и така до края).При режим КЕКС може да се задава и температура и време, НО преди да стартираш програмата.Днес го установих.Не може да се сменят докато програмата работи.С други програми не съм пробвала дали по време на работа може да се сменят градуси и темп., но някъде в книжката мярнах че може.Simple Smile Аз моя кекс го пекох 2 часа и половина на градусите по подразбиране за програма КЕКС. И от там извода е че явно градусите са ниски.Информацията в книжката е много неясна и заблуждаваша.В българската книжка в рецептата за бананов кекс ако не се лъжа май беше са написали в продукти че има мляко, а при смесването вече на продуктите изведнъж млякото го няма. Simple Smile Дори не е преведено както трябва.В друга рецепта пише натиснете FRY и пържете 10 мин, а в книжката на английски пише 8 мин.Другото е че са написали че се избира Fry, ама само Fry не може защото Fry  е от комбинираните програми и трябва да се избере заедно с вида на храната(което не е упоменато в книжката).Искам да кажа че като четем книжката, явно трябва да четем между редовете и правим аналогии и да правим много опити.Надявам се да съм била полезна.Успех! Simple Smile
Оказа се, че има проблем с температурата и аз го смених. Сега стига до 160 градуса, а преди ми изключваше на 120 и не изпълняваше програмата до край. Правих ориз с пилешко по рецептата и със заешко, но само с пилешко го направих, стана много вкусно. Между другото като сравнявам рецептите в българската и английската книжки във всички рецепти има разлика в съотношението ориз - вода. Аз го направих равни количества: 2 мерителни чашки ориз и две вода и стана много хубаво, но задушавам месото повече време отколкото пише.

# 986
И аз така, но от тук разбрах, че нещо не е наред и използвах правото си да го сменя до 7 дни, смених го и нямам проблем сега. Например: поставям олио на дъното, избирам FRY ЗА ПИЛЕШКО, START и затварям, изписва автоматически 20 мин., изчаквам да вдигне температурата на 40, отварям, слагам пилешко месо и отново затварям. Програмата продължава да си работи. На 10 мин. отварям и обръщам и пак затварям и след мин. повтарям процедурата. Програмата свършва. Поставям нарязана глава лук и отново избирам FRY ЗА ПИЛЕШКО, START и затварям. На 5 мин. отварям и разбърквам. На 12 мин. поставям 2 мерителни чаши ориз, като отгоре слагам сол, черен пипер и чубрица, разбърквам и затварям. Още веднъж рабърквам след 3-4 мин.и като минат 20 мин. и изключвам и изсипвам 2 мерителни чашки вода, затворям и избирам прграма RISE - START. След около 30 мин. само се изключва. Махнах от контакта, за да не стои на режим ПОДЪРЖАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА *ако някой знае как може да бъде изключен без щепсела да не е в контакта, моля да ми каже*. След 10 мин. отворям и е готово. Ако не можеш да готвиш по този начин - сменяй го.

# 987
И аз така, но от тук разбрах, че нещо не е наред и използвах правото си да го сменя до 7 дни, смених го и нямам проблем сега. Например: поставям олио на дъното, избирам FRY ЗА ПИЛЕШКО, START и затварям, изписва автоматически 20 мин., изчаквам да вдигне температурата на 40, отварям, слагам пилешко месо и отново затварям. Програмата продължава да си работи. На 10 мин. отварям и обръщам и пак затварям и след мин. повтарям процедурата. Програмата свършва. Поставям нарязана глава лук и отново избирам FRY ЗА ПИЛЕШКО, START и затварям. На 5 мин. отварям и разбърквам. На 12 мин. поставям 2 мерителни чаши ориз, като отгоре слагам сол, черен пипер и чубрица, разбърквам и затварям. Още веднъж рабърквам след 3-4 мин.и като минат 20 мин. и изключвам и изсипвам 2 мерителни чашки вода, затворям и избирам прграма RISE - START. След около 30 мин. само се изключва. Махнах от контакта, за да не стои на режим ПОДЪРЖАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА *ако някой знае как може да бъде изключен без щепсела да не е в контакта, моля да ми каже*. След 10 мин. отворям и е готово. Ако не можеш да готвиш по този начин - сменяй го.

За спиране на програмата/подгряващия режим се натиска веднъж KEEP WARM/CANCEL.Трябва да изчезне "bb" Simple Smile
За да спреш прогрс

# 988

За спиране на програмата/подгряващия режим се натиска веднъж KEEP WARM/CANCEL.Трябва да изчезне "bb" Simple Smile

# 989
  • Пловдив
Сладкиши не пека в кукъра. Не ми се занимава с тази хамалагия да обръщам и т.н. и то за един малък сладкиш /диаметъра на кукъра е малък все пак/. По класическите разбирания кекс се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-50 минути, та нищо чудно, че при 125-140 се е мъчил 2 и 1/2 часа.
Не пържа в кукъра в смисъл да приготвям в него пържена храна /кюфтета, пържени картофи/. На програма пържене правя предварителна обработка преди задушаване за някои яденета.
Аз за себе си съм решила, че нищо че е Мултикукър не искам да правя всичко в него. За някои ястия си ползвам фурната и тенджерата под налягане и тигана и котлона. Доволна съм от кукъра и си го ползвам, но не за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт