Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кой има право на семейни помощи за деца?
Какви са размерите на семейните помощи за деца?
Как се изчислява средномесечният доход на член от семейството?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кой има право на семейни помощи за деца?
-
Какви са размерите на семейните помощи за деца?
Еднократната помощ при бременност е в размер на 150 лв., а при раждане на живо дете сумата е 250 лв. за първо дете, 600 лв. за второ дете и 200 лв. за всяко следващо дете. Месечните помощи за деца до завършване на средно образование са в размер на 35 лв. за всяко дете, а помощта при отглеждане на дете до една година е 100 лева.
-
Как се изчислява средномесечният доход на член от семейството?
-
Как се подава заявление за получаване на детски надбавки?
-
Какви са условията за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование?
Е, не за това не съм я взела, но си мисля, че при всичките данни които даваме - ако има проблем с документацията ще звъннат. Права ли съм? Все още не съм получила надбавки и почвам да се притеснявам... Какво ще ме посъветвате? Утре като последен ден от месеца дали да не хукна към социалното да си търся заповедта? 
Всеки път в бюрото ми създават впечатлението, че е фатално ако не се подадат към датата, в която изтича предходния период. Утре трябва да обиколя личен лекар, училище, да не говорим за сл.бележка за дохода в този все още отпускарски период, а сменяях и месторабота... duhi_puhi искаш да кажеш, че просто е важно да съвпадат документите за съответния пероид, за който са поискани детски надбавки и не е фатално, ако се забавя няколко дни с набавянето им и прилагането им. Може би трябва да подам декларацията и в указания 14 дневен период да ги набавям липсващите? До сега винаги са ме връщали по 10 пъти за всяка дреболийка без да приемат документите ми...и не само мене, гледайки пред гишето пишещите.