Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 462
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 975
znaete li dali dnes 6te pusnat detskite nadbavki?

Виж другата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513707.msg16127586, тази тук е документи и помощ при подаването.

# 976
Момичета, подадох си документите за детски надбавки в края на юли. Не съм отишла да си взема обаче заповедта. Соц.работник така ми спомена за заповедта между другото, че останах с впечатлението, че майките масово не си я взимат...  newsm78  Е, не за това не съм я взела, но си мисля, че при всичките данни които даваме - ако има проблем с документацията ще звъннат. Права ли съм? Все още не съм получила надбавки и почвам да се притеснявам... Какво ще ме посъветвате? Утре като последен ден от месеца дали да не хукна към социалното да си търся заповедта?

# 977
Елфита, благодаря!

# 978
  • Бургас
Здравейте мами,
Утре ми изтича срока за подаване на документи за детски надбавки за слезващата година. Сещам се едва сега да попитам, но съм се заблудиа за месеца на подаване на документите си. Моля ви спишно за помощ! Има ли някакво изменение за изчисляването на прага за получавене на детски надбавки, а именно: "... средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на 300лв..."??? Търсих в разни сайтове, но все попадам на този текст.  Praynig
Предварително сърдечно ви благодаря!!!

# 979
  • Пловдив
: "... средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на 300лв..."???

350 лв е

# 980
Здравейте мами,
Утре ми изтича срока за подаване на документи за детски надбавки за слезващата година.
Срокове тука няма Simple Smile
Можеш да си ги подадеш и след месец и след 5... само дето няма да ти превеждат парички, докато не ги подадеш Simple Smile
Нищо друго  Wink

# 981
  • Бургас
Благодаря ви момичета! Събрах документите и според този праг от 350 лв, мисля, че ще се вместя. Направо ги бях отписала.  ooooh! Всеки път в бюрото ми създават впечатлението, че е фатално ако не се подадат към датата, в която изтича предходния период. Утре трябва да обиколя личен лекар, училище, да не говорим за сл.бележка за дохода в този все още отпускарски период, а сменяях и месторабота... duhi_puhi искаш да кажеш, че просто е важно да съвпадат документите за съответния пероид, за който са поискани детски надбавки и не е фатално, ако се забавя няколко дни с набавянето им и прилагането им. Може би трябва да подам декларацията и в указания 14 дневен период да ги набавям липсващите? До сега винаги са ме връщали по 10 пъти за всяка дреболийка без да приемат документите ми...и не само мене, гледайки пред гишето пишещите.

Благодаря ви още един път за бързите отговори!

# 982
duhi_puhi искаш да кажеш, че просто е важно да съвпадат документите за съответния пероид, за който са поискани детски надбавки и не е фатално, ако се забавя няколко дни с набавянето им и прилагането им.
Можеш да ги подадеш който месец искаш, стига да са за 12м. назад и доходите да са под 350 лв за този период.. Просто ще започнат да ти ги изплащат от следващия месец Simple Smile .. не дават със задна дата Simple Smile
Общо взето нищо не ти се губи - не ти спират детските "завинаги", а само за месеца (месеците), които си пропуснала Hug
Ако имаш проблеми с доходи от един или друг месец.. можеш спокойно да го прескочиш, докато всички документи са наред  Peace

# 983
  • plovdiv
Elfita-исаках само да се похваля,че снощи заедно с детските ми пуснаха и еднократната Hug

# 984
Току-що се обадих до РДСП-Сливен. Не работят с граждани, защото приключват месеца - да отида след 10-о число на следващия месец. Навсякъде ли е така?

# 985
Здравейте.Четох,четох,но не можах да намеря това,което ми трябва.

Тази седмица мисля да подам декларация за детски.
Едното ми дете е на 2г.10м.,другото на 1г.4м.

Имам молба декларация вкъщи.
Имам справка с мокър печат за доходите на мъжа ми 12 месеца назад.
Но нямам справка за моите доходи/тоест за майчинството/.
Кой трябва да ми издаде тази справка за 12 м. назад?От социалните ли?Или от НОИ?И къде трябва да ида първо?

# 986
elfi4ka
Цитат
Кой трябва да ми издаде тази справка за 12 м. назад?От социалните ли?Или от НОИ?И къде трябва да ида първо?
Би трябвало  социалните да си дръпнат тази информация от НОИ  и там на място да ги попълниш.Но може и ти да си ги препишеш от страницата на НОИ, а соц. само да направят справка  Peace
Да не забравиш бележка от личния за сложени ваксини на дечицата ти, че ще те върнат  Peace

# 987
elfi4ka
Цитат
Би трябвало  социалните да си дръпнат тази информация от НОИ  и там на място да ги попълниш.Но може и ти да си ги препишеш от страницата на НОИ, а соц. само да направят справка  Peace
Да не забравиш бележка от личния за сложени ваксини на дечицата ти, че ще те върнат  Peace

Това сигурно ли е за ваксините?Става въпрос за двете детски по 35 лв,които са,нали?

# 988
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
elfi4ka
Цитат
Би трябвало  социалните да си дръпнат тази информация от НОИ  и там на място да ги попълниш.Но може и ти да си ги препишеш от страницата на НОИ, а соц. само да направят справка  Peace
Да не забравиш бележка от личния за сложени ваксини на дечицата ти, че ще те върнат  Peace

Това сигурно ли е за ваксините?Става въпрос за двете детски по 35 лв,които са,нали?

Водите ли се някъде на работа в момента? Ако се водите работодателят ви трябва да издаде служебна бележка за доходите за последните 12 календарни месеца, независимо че е нула. Реалните данни се взимат по служебен път от НОИ

# 989
elfi4ka
Цитат
Би трябвало  социалните да си дръпнат тази информация от НОИ  и там на място да ги попълниш.Но може и ти да си ги препишеш от страницата на НОИ, а соц. само да направят справка  Peace
Да не забравиш бележка от личния за сложени ваксини на дечицата ти, че ще те върнат  Peace

Водите ли се някъде на работа в момента? Ако се водите работодателят ви трябва да издаде служебна бележка за доходите за последните 12 календарни месеца, независимо че е нула. Реалните данни се взимат по служебен път от НОИ

Ами водя се във фирмата на мъжа ми,но съм в майчинство вече почти 3 години.Само бях преназначена,докато бях бременна с второто си дете.Тоест ,да водя се на работа,но съм в майчинство в момента.
Работодателят ли трябва да ми издаде тази бележка или направо от социалните ще направят справка /вече се обърках  newsm78 /

Общи условия

Активация на акаунт