Фотография #42

• 35 305
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Все на втория етаж
Дядо Коледа подрани и ми остави снощи Olympos E-420, обаче в комплекта няма карта както очаквах. Знам, че по принцип се продават отделно, но не знам защо си мислех, че към този ще има. Някой може ли да ми каже колко GB да взема i koq ot dwete karti da izbera:
Compact Flash Card (CF)
ili
xD-Picture Cards

Каква е разликата? Blush

п.п.momo, честито и от мен!  Simple Smile

# 211
Незабравяй те да гласувате за конкурса "Малкият свят на капките"
http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157622854070778/
Копирайте поста на предишния гласувал, добавете своите точки (5,4,3), и покажете общия сбор. След като публикувате, проверете дали някой не е писал едновременно с вас, за да не се губят гласове:

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 11:33 от E.L.I

# 212
Гласувах Simple Smile

# 213
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Иренка, ето една добра статия за картите
http://www.darganov.com/photography/razlitchnite-vidove-flash-karti-37.html
Аз бих избрала Compact Flash
xD имат функция "Панорама", при която автоматично се "слепват" няколко кадъра, но май нямат карти по-големи он 2 GB

momo, супер   bouquet

# 214
  • Анкх-Морпорк
momo, честито! Лека бременност!

Дядо Коледа подрани и ми остави снощи Olympos E-420, обаче в комплекта няма карта както очаквах. Знам, че по принцип се продават отделно, но не знам защо си мислех, че към този ще има. Някой може ли да ми каже колко GB да взема i koq ot dwete karti da izbera:
Compact Flash Card (CFili
xD-Picture Cards

Честит апарат! Много хубави снимки да направиш!
CF са по-евтини и по-големи като размер, хD са стандарт само на Олимпус и Фуджи и са по-скъпи.
Спокойно си вземи CF.

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 11:47 от firebird

# 215
Момо, много се радвам за теб и ти стискам палци всичко да се развие по възмоожно най-добрия начин! Hug

Лениии.... уникални неща имаш в стария си профил Crazy, не знам как така съм ги пропуснала повечето...  Blush Цветовете са ти фантастични!

# 216
Момо, много, много се радвам за вас!  Grinning

# 217
  • София
Здравейте, момичета! Много ми се иска да се присъединя към темата ви, тъй като така или иначе я следя от доста време. Моят коледен подарък също подрани и сега сме на етап опознаване, което се оказва не лека задача. Имах големи колебания в избора, защото се бях спряла на Канон 500д и дилемата дали да взема кит-а или тялото с 50 мм обектив ме изтормози. В крайна сметка реших да направя компромис с тялото и взех 450д, като така поръчах и кит-а и твърдия обектив, за който трябва да почакам да ми го доставят.

Показвам ви някои от първите ми кадри. Много ще се радвам на мнения, независимо критични или не.

http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/sets/72157622953360906/
http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/sets/72157622953364202/

# 218
Момо, прекрасна новина   bouquet

# 219
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момо, поздравления и лека бременност Hug  bouquet

# 220
Hug

редовен четец в темичките ви съм  bowuu

момо, лека бременност и от мен  Hug

Зълвата искат да си купят хубаво фото - колебаят се меджу Canon 40d и Canon 450D.
Цената не ги притеснява - моля за вашето мнение Hug

# 221
  • Анкх-Морпорк
Дидка Коджабашева, 40 Д е по-хубав от 450 Д, ако това питаш.
ОБАЧЕ: Има значение дали имат опит в снимането с такъв клас апарати.
Също така този апарат сам по себе си не прави хубави снимки, важно е да му се купи хубав обектив, за да си прояви качествата.
Не е разумно човек да даде 2000 лв за тяло и да му сложи обектив от най-евтините, защото качеството на снимките много зависи от оптиката. Посъветвай твоите близки първо да почетат малко и сами да си изберат обективи, иначе има 2 варианта - в единия случай се отракват в снимането, четат (ама после) и се ядосват, че са купили кофти обектив, а в другия - снимат, снимат, не им харесва и хвърлят вината на апарата, накрая пак ползват старата сапунерка, защото тежи по-малко.

# 222
Ами аз й писах и на Дидка, че ако сега трябваше да купувам апарат щях да взема само тяло и 50 мм, вместо да се набутам с два китови обектива.

# 223
Дуци, недей така Simple Smile

Аз съм с 40D и да, по-хубав е! Обаче китовия обектив, който взех с него хич не е толкова лош и съпругът ми винаги настоява да снима с него, защото прекрасният ми 50мм/1.4  е еквивалентен на 80 мм обектив на тяло с кроп като 40D и пейзажи трудно се вадят от него, да не говорим, че понякога си е направо тясно на затворено. А хората предпочитат да имат снимки, дори да се наложи да си ползват светкавицата понякога!
http://www.amazon.com/Canon-EF-S-18-55mm-3-5-5-6-Lens/dp/B000V5K … 208285&sr=8-1
Да не говорим колко е евтин! Но нека видят ревютата и сами си преценят!

# 224
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Само тялото в много случаи е много малко по-евтино от тяло плюс китов.

Общи условия

Активация на акаунт