Струват ли си жертвите и усилията, които полагаме за мъжете?

• 12 280
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък мисля, че авторката изрежда тези "жертви и усилия", които е наблюдавала, че правят другите жени. Тя самата казва, че не е от тях. Пита другите жени дали си струва мъжа/ мъжете, за които го правят.
Никъде не казва кой какво забелязва, не забелязва и т.н., а и изобщо не пита това. Пита "Струва ли си", не "Забелязват ли"

# 166
 Joy Ами за да разбереш дали си струва - трябва да видиш ответна реакция най-малкото - иначе как ще знаеш струва ли си или не - с гадаене?

# 167
Ответна реакция се вижда, има едно нещо дето се вика огледало  hahaha
Ако говорим само за външния вид.

# 168
Четеш ли изобщо?
За мъжете, за мъжа, за съпруга, за половинката...за това се говори!
А не ти харесваш ли се в огледалото  Crazy

# 169
А, разбирам. Ти не се гледаш в огледалото, чакаш мъжа ти да каже дали изглеждаш добре  Joy Пък недай си боже да не те хареса, ау, трагедия

# 170
Специално за външния вид повече ме интересува дали любимия ми мъж ме харесва в даден вид, отколкото аз дали се харесвам. На мен общо взето ми е все тая, не стоя пред огледалото да си се любувам, предпочитам да се оглеждам в нечии очи. Та в този смисъл, ако не виждам, че ме харесват, няма да променя усилията, ами мъжа. Все някой ще ме хареса, нали така.  Laughing

# 171
А, разбирам. Ти не се гледаш в огледалото, чакаш мъжа ти да каже дали изглеждаш добре  Joy Пък недай си боже да не те хареса, ау, трагедия
Shocked

# 172
Ти само това ли правиш за мъжа си - гласиш се и се гледаш в огледалото? Ама чакай - всъщност не, ти се показваше на съседките и колегите. Е, тогава нещо въобще правиш ли за тоя човек? Tired
Когато обичаш някого - правиш хиляди неща за него и ти доставя удоволствие и той да го оцени и да прави същото. Ако обаче не го направи - Пасинет го е казала - просто не си заслужава нито мъжа, нито усилията.

# 173
Ти само това ли правиш за мъжа си - гласиш се и се гледаш в огледалото?

Ми нали ако се глася и се гледам в огледалото, тогава не го правя за мъжа си, а за себе си, един вид самовлюбена съм  Grinning Противоречиш си.
А относно съседите и колежките - ми да не съм невидима, бе естествено че ме забелязват, като изляза от къщи.
Аз на свой ред по твоята логика мога да твърдя, че понеже за тебе е толкова важно да те оцени мъжът ти, то тогава самочувствието ти зависи от него т.е. си един вид негов придатък  Shocked

# 174
Ако твоето самочувствие се черпи от възклицанията на колежките и съседките - тогава и моето се черпи от одобрението на мъжа ми  Wink

# 175
Ако не си струва мъжа- изобщо прави ли някой жертва, ако има и най-малка вероятност да не получим удовлетворение -също? А ако темата е колко са гадни мъжете и как не си заслужават - не съм съгласна!!!

# 176
Пасинет е отговорила съвсем точно на въпроса на авторката: Казала е, че ако мъжа не си струва, най - добре да го смениш. Всеки обаче сам за себе си определя дали дадено усилие си струва да бъде направено и какво очакваш като резултат.
Аз още в първия си пост съм написала, че според мен тези усилия не си струват, защото повечето от тях, моя мъж не ги забелязва. Понеже се пита конкретно за оценката от страна на мъжа. Казвам също, че тези неща освен от мъжа до теб, се забелязват и оценяват и от други близки хора от твоето обкръжение и тяхното мнение също е важно за мен. За мен е важно да изглеждам добре, да ми е подредено вкъщи, да ми е чисто, да съм добра майка и т.н Тези неща са важни за мен, за моето самочувствие и не зависят от оценката на съпруга ми.
Ти viliko  каза, че според теб това е неадекватно.  #Crazy

# 177
Е, сега е момента да върнеш лентата и да прочетеш какво пиша във всеки един мой пост, без да вадиш всичко от контекста, защото явно сама не го разбираш  Peace

# 178
Неадекватно е да кажеш,че не ти пука какво мисли мъжа ти за теб като домакиня,майка и жена #Crazy

# 179
Ако твоето самочувствие се черпи от възклицанията на колежките и съседките - тогава и моето се черпи от одобрението на мъжа ми  Wink

А от мнението на останалите хора не се ли интересуваш ? То не е ли важно за теб ? Ами ако не си сигурна в избора на козметика или дреха и по случайност мъжът ти не разбира много от тези неща, тогава не се ли допитваш до приятелка ? Само с мъжа си ли ходиш на пазаруваш, всяка твоя дреха ли подлежи на оценка от негова страна ? Ми като отидеш на работа, не се ли показваш на хората, криеш ли се или какво ? 

Общи условия

Активация на акаунт