Може ли възрастен човек да възпитава добре

• 10 401
  • 330
  •   1
Отговори
# 210
А ти как разбра, че тя не може да го гледа адекватно, след като то дори не я познава?

И така като те чета, напълно разбираемо ми се струва, че тя не идва да го вижда. И май вината не бих я търсила в нея. И кога ти се струва "адекватно" детето да се запознае с баба си? Може би след като опознае всичките ти приятелки? Thinking
Една майка може да прецени кой е способен и кой не да гледа собственото й дете.
И когато прецени че по добре никаква помощ отколкото лоша такава,виж какво става.

ООО много моля, не така. Ако не беше категоризирала всички поколения, освен твоето, като негодни да гледат деца, до спор изобщо нямаше да се стигне. Не може да поставяш хората под общ знаменател.

# 211

ООО много моля, не така. Ако не беше категоризирала всички поколения, освен твоето, като негодни да гледат деца, до спор изобщо нямаше да се стигне. Не може да поставяш хората под общ знаменател.
  М,на мен ми харесва че се стига до спор, а и нали казват че в спора се ражда истината. Пък и имам асцедент Везни така че обичам споровете Wink

# 212
  • София
Понеже следя темата от самото начало , чак ме обвиниха че не уважавам възрастните и родителите си  Rolling Eyes, аз лично мога да обобщя , че по-голямата част от потребителите дали мнение тук са на едно мнение - не е до възраст , а до човек, личност , характер, това е и моето мнение.
Аз лично вярвам,че повечето баби и дядовци, които гледат внучетата си могат да им дадат много и да ги гледат не по зле от родителите им и да се съобразяват с родителите им, а не да налагат своето мнение.
 Но някой преди мен каза , че е добре и важно едно малко бебе/дете да се гледа от мама и тати до 3 годишната му възраст поне. Важно е както за детето , така и за родителите му и семейството. И тук не става въпрос да се даде детето на някой да го погледа за 2-3 часа , или за цял ден, ако майката и бащата имат неотложна работа или искат да идат на почивка без детето, а за денонощно отглеждане и възпитание от друг човек , а не от родителите,  от раждането му до пубертета на детето примерно.
И мисля че всяка майка , може да прецени дали да се довери на даден човек или не, без значение той дали е майка му , свекърва му , тъща му  и т.н. ...
Просто има хора , които не стават за деца, хора с отрицателна енергия , които каквато и позиция да заемат в семейството не могат да се грижат за малко дете и не само. И пак подчертавам не е до възраст, да не остана пак криво разбрана от чели недочели.

# 213

Просто има хора , които не стават за деца, хора с отрицателна енергия , които каквато и позиция да заемат в семейството не могат да се грижат за малко дете и не само.

Много правилно казано.Наистина, това че някой е кръвен роднина на детето ми не го прави автоматично най-подходящия човек на който бих могла да го поверя.Какво като му е баба например,ако тя с негативната си енергия би могла да убие слон,как да й оставя детето си.

# 214

Просто има хора , които не стават за деца, хора с отрицателна енергия , които каквато и позиция да заемат в семейството не могат да се грижат за малко дете и не само.

Много правилно казано.Наистина, това че някой е кръвен роднина на детето ми не го прави автоматично най-подходящия човек на който бих могла да го поверя.Какво като му е баба например,ако тя с негативната си енергия би могла да убие слон,как да й оставя детето си.
Съгласна .Преди всичко,бабата е човек,със свой характер и излъчване,а чак след това-баба. Simple Smile

# 215
  • Пловдив
Ох, моля ви се! Бабешка слоноубийствена негативна енергия!  Laughing

... И тук не става въпрос да се даде детето на някой да го погледа за 2-3 часа , или за цял ден, ако майката и бащата имат неотложна работа ...

Точно за това става дума. Жената казва, че няма да отиде на фирмения банкет или да изпие едно кафе, защото за два часа бабата би убила и слон с негативното си излъчване, какво остава за дете! Но то вече всички се объркахме за какво става дума.

# 216
За два часа ,викаш?Знаеш ли,че свекърва ми  даде на малкото ми детенце на година и половина парче торта Гараш в момент,когато се беше установила хранителна алергия?Знаеш ли ,че хранителната алергия може да предизвика задушаване и впоследствие смърт?Свекърва ми беше насаме с малката само за 10 мин.Два часа,викаш?

# 217

Точно за това става дума. Жената казва, че няма да отиде на фирмения банкет или да изпие едно кафе, защото за два часа бабата би убила и слон с негативното си излъчване, какво остава за дете! Но то вече всички се объркахме за какво става дума.
  Laughing Laughing Laughing Е ти наистина ме разсмя много.Благодаря ти,харесвам такива духовити изказвания Peace

# 218
За два часа ,викаш?Знаеш ли,че свекърва ми  даде на малкото ми детенце на година и половина парче торта Гараш в момент,когато се беше установила хранителна алергия?Знаеш ли ,че хранителната алергия може да предизвика задушаване и впоследствие смърт?Свекърва ми беше насаме с малката само за 10 мин.Два часа,викаш?
Е това наистина са вече сериозни неща. Правилно не рискувам аз с тея баби, ама тук все ми ги хвалят. На стихотворения, на песнички учели децата,тя нека ми го отрови с торта пък такива песни и стихотворения ще й запея че ще се чуди от къде й е дошло.

# 219
  • София

... И тук не става въпрос да се даде детето на някой да го погледа за 2-3 часа , или за цял ден, ако майката и бащата имат неотложна работа ...

Говорим за два часа на човек, на който може да се има доверие  , ако авторката на темата , включително аз, ти,а и който и да е , няма доверие на даден човек , а и този човек с нищо не се е опитал да спечели доверието, а напротив всеки път го разколебава, то тогава и два часа са много.

# 220

Говорим за два часа на човек, на който може да се има доверие  , ако авторката на темата , включително аз, ти,а и който и да е , няма доверие на даден човек , а и този човек с нищо не се е опитал да спечели доверието, а напротив всеки път го разколебава, то тогава и два часа са много.
Така,така е.Ама dara с тая" бабешка слоноубийствена енергия" така ме разсмя че не мога да й отговоря с критика.

# 221
Добре де, аз за трети път питам - на театър и кино не ходите ли?
С приятели, макар и веднъж на няколко месеца, не излизате ли?

# 222
Ние не.Имам предвид заедно.Нали и ти това питаш?

# 223
Добре де, аз за трети път питам - на театър и кино не ходите ли?
С приятели, макар и веднъж на няколко месеца, не излизате ли?

Не,и ние не ходиме. При такива "слоноубийствени роднини" нямаме друг избор Simple Smile

# 224
  • най-шареното място
Какво се чудите, наистина не разбирам!
Много хора са така.
Може да нямат баби в града/селото.
Може те да са от описания вид или да нямат възможност, въпреки че имат желание.
И си права повечето ще ти отговорят излизаме поединично или заедно -веднъж на 10 месеца Wink

ПС Dara, много съм съгласна, че бабата има право да вижда детето, стига да има желание. Но не и че без нея няма да порасте. Или ще бъде ощетено Едно такова изживяване като с гараша бързо те кара да осъзнаеш, че никаква разходка и никаква баба не си заслужават притесненията, които вървят в комплект.

Общи условия

Активация на акаунт