СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 72 389
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, точно това е парадоксът според мен, някои връстници на дребната вече ходят на градина, ние още и на опашка не можем да се наредим. Но, когато имаше опция за кандидатстване с набор 2006 не помня коя мама ми каза, че ако я използваме и не ни приемат, после не можело отново с нашия си набор да кандидатстваме та се отказах. Иначе за ОДЗ сме кандидатствали.
Само преди първото класиране я имаше тази опция за януарчета 2007.  Peace Тогава можехте да изберете набора и да кандидатствате само с него. Което, към днешна дата, щеше да е правилно решение, защото места за 2006 излизат повече, отколкото за 2007 и вероятно детето ти вече щеше да ходи на ДГ.  Hug

# 46
  • София
Хайде, честита нова такса! http://www.dnes.bg/sofia/2009/12/04/resheno-60-lv-za-detska-grad … na-v-sofiia.81924

Сега чакаме от догодина стотици нови ДГ !
50% увеличаване на таксата по време на криза, при този свит пазар...сега е момента да се подхващат строежите, докато няма бизнес.

М/у другото наистина сега е времето да се заемат със строителство - докато предлагането превишава търсенето - е, или поне е по- добро съотношението с/о положението преди 2 години, примерно. Много по- лесно е да наемеш строител, който търси работа, отколкото да се биеш с още 2 проекта за един, нали?

# 47
 Simple Smile. Просто трябва да се запиша да следя темата.
Моята госпожица е родена през март 2007. В Надежда няма свободни места.

# 48
  • София
Да, Кати аз съм сериозна. В момент на криза държавата трябва да използва безработицата. Строителите ще дадат по-ниска цена само и само да оцелеят. Грозно, но факт.

# 49
Ох, незнам, на моя приятелка детето е 2006 родено, едвам се вредиха. А пък недоумявам, защо ще те ограничават в кандидатстването после ? Кандидатстваш с друг набор-не става, търсиш други варианти. Уж ти дават възможност някаква, ама после ти излиза през носа, като да те почерпят с отгризан наполовина бонбон hahaha Ще посрещна Нова Година пред компютъра Joy

# 50
  • София

Ами не, даже не е и грозно.
Погледни го от друга страна - ако нямат работа строителните фирми, тези хора ще останат на улицата. Без работа, без приходи, без данъци, без осигуровки... на помощи. От друга страна, ако бъдат ангажирани със строителство за Общината работниците ще си получат заплатите - може би малко по- ниски поради по- ниската цена, на която би бил нает строителят, но несъизмеримо по- висока от помощите, парите за помощи ще бъдат спестени от ДБ, парите за дотация на пенсионерите, които биха се озовали недовнесени от осигуровки ще бъдат спестени, парите, които инак ДБ би следвало да внася за СО за работниците, запазили работата си - също. Значи - още по- евтино за общината, с допълнение - спасяване на някой строител, осигуряващ работа на много хора, от фалит. И като бонус - допълнителни места за дечицата, майки, които няма да изгубят работата си и и те да се наредят на опашките за подпис в Бюрата по труда...

# 51
  • София
Дъмбълдор, разбира се, зависи от района, но при нас не останаха неприети деца 2006 набор, нито едно.  Peace Просто тази година щяхте да си чакате на опашките на 2006, а ако не ви огрее /въпреки, че щеше/, догодина си минавате в 2007 и нищо не губите, местата за 2007 тази година бяха наистина малко.

# 52
Ох, много се извинявам, че пускам тук нещо, което не е за тук, но понеже тръгна разговор за строителството, а и се намесва г-жа Фандъкова, та:

"Тризначките влязоха в строителния бизнес
04 декември 2009 /

Вяра, Надежда и Любов, известни като Тризначките, споделиха, че се чувстват страхотно както в емоционален, така и в бизнес план. Те се развихриха в новооткрития столичен клуб Night Fly.

Вяра, Надежда и Любов строят сграда в Сандански, която вече е завършена. Момичетата дори признаха пред bliasak.bg, че голяма част от апартаментите в него вече били продадени.
..............

Оказа се, че г-жа Фандъкова симпатизира на Вяра, Надежда и Любов. Преди да си тръгне от събитието тя минала покрай тризначките и ги поздравила обяснявайки им, че „много ги харесва и им симпатизира“.

# 53
Ами аз не съм разбрала, мислех, че си губим шанса за кандидатстване с нашия си набор и за след това, иначе на моята приятелка са и обяснили от една детска градина, че ако тази година не влязат, догодина кандидатстват за втора група и ще е много по-трудно влизането. Карай, дано през идната година имаме повече шанс.

# 54
  • София
Ох, много се извинявам, че пускам тук нещо, което не е за тук, но понеже тръгна разговор за строителството, а и се намесва г-жа Фандъкова, та:

"Тризначките влязоха в строителния бизнес
04 декември 2009 /

Вяра, Надежда и Любов, известни като Тризначките, споделиха, че се чувстват страхотно както в емоционален, така и в бизнес план. Те се развихриха в новооткрития столичен клуб Night Fly.

Вяра, Надежда и Любов строят сграда в Сандански, която вече е завършена. Момичетата дори признаха пред bliasak.bg, че голяма част от апартаментите в него вече били продадени.
..............

Оказа се, че г-жа Фандъкова симпатизира на Вяра, Надежда и Любов. Преди да си тръгне от събитието тя минала покрай тризначките и ги поздравила обяснявайки им, че „много ги харесва и им симпатизира“.

Понеже съм доста сигурна, че не става дума за християнските светийки - липсва им София - ще обясниш ли малко по- подробно за какво става въпрос?

# 55
Е, кога изписахте 4 страници в новата тема недоумявам, като тази сутрин писах в старата! То човек да не става от компютъра вече!  Laughing

Видях последните постове в старата тема, че коментирате несъответствията между обявени свободни места и класирани деца. Аз попаднах на едно такова случайно, докато разглеждах там нещо за една приятелка.
Става въпрос за ОДЗ 36 "Пеперуда" в ж.к. Дружба. За набор 2008 са обявени 31 свободни места, а са били класирани 37 деца, по-късно отказани 6...За набор 2006 същата работа, пише 15 свободни места, а класирани 19, отказани 4...
Ето: http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=14&k=103

Моля, който се чувства компетентен, да ми обясни защо пише така на сайта и какво може да се е случило.

# 56
Little wingels щом броят на свободните съвпада със записаните значи няма свободни места, на мястото на отказаните са били класирани нови места, след като са елиминирани кандидатурите, и те са се записали. Не виждам нищо нередно.

# 57
jeniqa, как са били класирани 37 деца при обявени 31 свободни места?
Как системата е класирала 37 деца? newsm78

# 58
Ами става въпрос за всички класирани. Като са класирани 31 първоначално /това е само на теория, не знам колко са обявени в самото начало/ и са елиминирани 6 /независимо дали заради некоректно заявени предиства или поради незаписване/ и на тяхно място са класирани още 6, които са се записали. Т.е. показват броя на всички класирани, не само на тези, които са класирани, и записани.

ПП Не знам дали не стана малко объркано  Wink

# 59
Сега вече и аз те разбрах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт