СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 689
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Проверих в кодекса нищо не пише,та затова се обадих на горещия тел.на ИА,,Главна инспекция на труда,,070017670 и отам ме увериха,че до навършване на 3години на детето немогат да ме съкратят/освен при ликвидация на предприятието/.Ползвам протекция от закона.
Поради факта,че ако приемат дребната на ясла аз трябва да се върна на работа,но тече преструктуриране в ъв връзка с кризата и ни предупредиха,че ако се върнем преди изтичането на 2те години,може да ни съкратят.То ако остана в къщи, що да ходи тя на ясла #Crazy

# 931
  • София
Съгласно чл. 333, ал. 6 КТ работничка или служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане (т.е. по време на отпуск в размер на 315 дни по чл. 163 КТ, от които 45 дни преди раждането), може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1 КТ - при закриване на предприятието.
Съгласно чл. 333, ал. 1, т. 1 КТ, в случаите по чл. 328, ал. 1, т. 2 - при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата, т. 3 - при намаляване на обема на работата, т. 5 - при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата и т. 11 - при промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, ако работникът или служителят не отговаря на тях и чл. 330, ал. 2, т. 6 - при дисциплинарно уволнение, работодателят може да уволни работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай. Закрилата по чл. 333, ал. 1, т. 1 КТ се прилага независимо от това, дали майката на дете до 3-годишна възраст ползва отпуска за отглеждането му или работи.
Защитната процедура по чл. 333 КТ представлява едно предварително условие, което работодателят е задължен да спази, когато извършва уволнение на посочените в закрилната норма на чл. 333 работници и служители. Когато не е искано съгласие или такова не е дадено преди прекратяване на трудовото правоотношение, съдът отменя уволнението като незаконно само на това основание, без да разглежда трудовия спор по същество (чл. 344, ал. 3 КТ).

# 932
Вчера кандидатствах в новооткритата група в 69 ОДЗ ,,Жар птица'' в Подуяне.Не го намирам обаче в списъка с чакащите?Имате ли представа на какво може да се дължи това?

# 933
  • София
Отиди в профила на кандидатури и виж дали със сигурност си го вкарала и дали е на първо място като желание това ОДЗ.

# 934
Да,проверих 100 пъти-има го,на първо място в кандидатурите ми е,има 8.2 точки...а в списъка с чакащите(345деца) до няма!!

# 935
Да,проверих 100 пъти-има го,на първо място в кандидатурите ми е,има 8.2 точки...а в списъка с чакащите(345деца) до няма!!

Провери с ctrl+F , щом излиза в кандидатурите не може да го няма.

# 936
При тегленето на жребия в момента няма комисия в състав, което за мен беше един от абсурдите и го поставих като въпрос.Май решението беше, че ако има желаещ който да присъства на жребия да се свърже с ИСОДГ, защото няма възможност да присъстват много хора.

Ариа, има комисия в състав. Има заповед на ББ за създаване на работната група и вътре е записан основния състав. Това е комисията. Повечето от имената които са по протоколите от срещите са от заповедта. Допълнително работната група се отваря когато не се обсъждат лични жалби и има малко по-разширен състав. Минчева каза че принципно на контрола трябва да присъства работната група и по възможност и желаещи родители по ред, определен от работната група и екипа на ИСОДГ.

# 937
  • София
Ели може да е така, но аз поне не го разбрах на работната среща.Извинявам се за грешнаат информация от моя страна.

# 938
  • гр.София
 Хм, и аз вчера съм излъгала мацката,която и специална тема пусна по въпроса.
 Но сигурно  Ели е сляла темите,не я намирам.

Сериозно ли,всеки петък присъства директорка на тегленето на жребия? пиша петък,понеже,резултатите излизат понякога много рано в събота сутрин.

# 939
Аз имам един въпрос за точките, моя приятелка събираше стандартните 8 точки, но се разведе и получи правата за детето и за това системата дава още 3, та въпроса ми е 1 точка която получава бащата като работещ родител трябва ли да се деактивира, защото сега реално тя отглежда детето сама?
Ако не я премахне събера 10+ и ще я приемат на всякъде, но може да не е изрядна и да и откажат записване.
На 1000% ти казвам, че 3 точки не взима, дори да си ги отбележи няма да го докаже, защото искат съдебно решение за отнети родителски права, а не за присъдени родителски права  Wink Има голяма разлика между двете и тя трябва да знае значението на едното, и на другото, все пак тя се е развела. Отнетите родителски  права, които дават точките  са ако има родител, който да кажем е престъпник, лежи в затвор, има насилие и т.н., демек за крайни случаи, които са мноого малък процент. Мисля, че добре обясних, имам наблюдение и ти гарантирам, че е така.

Шекспирова,  Sunglasses Wink, абе да те съкратят е трудно ако не се върнеш на работа, разбира се. Тогава няма да има значение на колко г е детето ти. Значи, дори да бъде прието на ясла, мисля, че можеш да си удлжиш престоя вкъщи като си ползваш платената отпуска, после пускаш еплатената, после ако трябва болнични пускаш. То ако работодателите имат предвид, че връщайки се започвате да товарите финансово фирмата и само заради това има опасност да ви съкратят, ще се съгласят да правите врътки, щото няма да им тежите финансово, а като се оправят нещата ще сте им на линия. Не знам, помисли си тоно какво се случва и как да процедираш.

/между другото точно това писах преди дни, ей така си размишлявах в условията на криза умно ли е зорлем да се върнеш на работа преди изтичанет на 2-те години, че ако се налага и на 3-тата неплатено, ако ще те оставят без работа имам предвид/

# 940
............................
/между другото точно това писах преди дни, ей така си размишлявах в условията на криза умно ли е зорлем да се върнеш на работа преди изтичанет на 2-те години, че ако се налага и на 3-тата неплатено, ако ще те оставят без работа имам предвид/

Чаена, разбира се, че не е умно.  Laughing
Умно е това, което ти си написала в последния си пост като съвет към Шекспирова.  Peace

Ребека, и ти, и приятелката ти сте в голяма грешка като си мислите, че се дават 3т. за разведени родители. Няма такова нещо, никога не е имало и никога не е обсъждано. То само това оставаше, държавата да поощрява разводите чрез правилата за прием в ДГ в София.  Joy

# 941
  • София
....ще заприлича на близкото /отпреди 20-30 г./ минало, когато хората се развеждаха, за да може 1 семейство да има 2 апартамента, защото на 1 семейство се полагаше само един апартамент... Grinning

# 942
  • София
Няма  комисия на всеки жребий.
 Имаше гражданско присъствие само на Първо класиране през май. Освен родители,присъстваха и директорките от работната група в Общината ( но не всички!). В протоколите на Работната група им пише имената.

редактирам се.anelka119, виж отговра на Ели (Хриса)по-напред в темата,от сряда.

Не намирам нищо по темата коята ме интересува какъв е бил отговора ако някой знае да каже да не ровя пак назад в темата

# 943
Няма  комисия на всеки жребий.
 Имаше гражданско присъствие само на Първо класиране през май. Освен родители,присъстваха и директорките от работната група в Общината ( но не всички!). В протоколите на Работната група им пише имената.

редактирам се.anelka119, виж отговра на Ели (Хриса)по-напред в темата,от сряда.

Не намирам нищо по темата коята ме интересува какъв е бил отговора ако някой знае да каже да не ровя пак назад в темата

То не е за ровене, над 60 страници е вече темата  Crazy
Кажи какво те интересува, да не ровя и аз...

# 944
  • София
ами интересува ме директорките на кои детски градини участват в комисията по теглене на жребия

Общи условия

Активация на акаунт