СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 656
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Момичета хайде наистина да сложим точка на този спор и да продължим да се борим за нашата обща цел-класиране на малките в ДЗ.Истината е , че един гост дойде пусна бомбата и сега ни гледа сеира.Хайде ние сме интелигентни жени и трябва да овладеем емоциите си.
За условията в ОДЗ-тата и ДГ в самата страница на ИСОДГ всяко ДЗ е направило кратко описание на това, което предлага или е посочен сайта на ДЗ.Но аз дори не съм ги и чела, че съм за всяко ОДЗ, в което ни класират някой хубав ден Simple Smile

# 961
Искам само да уточня че жребият не е жребий като при тотото за да виси някой и да гледа изтеглени топки всяка събота. На контрол подлежи процедурата, което е направено вече. Има предложение от Ариа класирането да става пред комисия при откриване на нови ДГ с което мисля че Минчева се съгласи, но това не може да стане без членовете на работната група. Т.е. родители ще имат достъп, но основния състав също трябва да присъства. Аз лично съм съгласна за нови градини да гостуваме на Сирма при класиране, но ако има искане това да става на всяко класиране, за да гледам как генератора присъжда случайни числа и евентуално да взема списъците после, ще настоявам класиранията да бъдат не повече от веднъж в месец. Толкова присъственост бих могла да осигуря.

Май месец и сорс кода дадоха на родителите, но досега никой не се обади дали го е проверил. Оказа се че трябва време и компетентност и явно нямаше достатъчно жертвоготовни родители с необходимата компетентност, които да го направят. Но го имам и мога да го изпратя на всеки желаещ да се захване с това.

# 962
  • София
Моля Ви момичета,това с Софиянци и Провинциалисти е една игра от която губят само децата ни.Те вече започнаха да коментират с злобни забележки това което казваме пред тях на висок глас.Да внимаваме повече,те разбират повече отколкото ние си мислим и не могат да разберат също толкова от нюансите които ние влагаме. Създаваме чудовище от което ще си патят те.Та да внимаваме ми е мисълта. bouquet
За чистите ясли в повечето от тях ще се обяви списък на входовете на яслите на 01.06.2010г.За яслата на бул.,,Св.Наум,, и на ул.,,Майор Томпсън,,съм сигурна.
И друго да попитам-ако се върна от майчинство преди да ми е изтекла 2-та година могат ли да ме съкратят?Ако някой знае ще съм благодарна.

Могат, но само с разрешение (писмено)  на... Дирекция по Труда май се казваше - с други думи, след като са съкратили всички от твоя отдел, както и всички останали, чиято работа би могла да извършваш и които не са под специална защита. Това е до навършване на 3 години на детето, не до 2.

# 963
madchen, заради такива като тебе /съдейки по изказванията ти/ софиянци "мразят" дошлите от провинцията!
И по повод това, че който дойде от някъде-си, си е купил апартамент в София е още едно доказателство, че в София не се приижда заради липса на работа и по-добри възможности. Вие сега плащате данъци /друг въпрос е какви/ в София, а ние плащаме от 30, 50, 100 години...

# 964
  • София
ГОЛЕМИ ЖЕНИ СТЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПОРИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.АКО ИСКАТЕ СИ СЪЗДАЙТЕ НОВА ТЕМА, НО ТУК НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТОВА.
Има майчета, които за първи път влизат тук и трябва да изчетът 30 страници спор, за да намерят нещата които ги интересуват.

# 965
  • София
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/13/fandykova-stroi-zabavachki-z … ca-v-sofiia.84052
Вече съвсем се обърках...новите такси приети ли са или не са...

Изм и доп в наредбата не са гласувани от СОС и няма да се гласуват на сесията на 14.01, з до тогава няма да е изтекъл 14дн срок по чл.26, ал.2 ЗНА. За да спазят закона ще остане за следващата сесия. Иф ми е абсолютно достоверна, бях вчера на комисията по бюджет и финанси. На ниво комисия га гласуваха без изобщо да го обсъждат. Предполагам днес ще мине така безпрепятствено и през нормативната комисия.

Сън в лятна нощ, в подфорума на СНБМ има тема по въпроса. Погледни там, че не ми се рови как беше по КТ. За държавните служители закрила има само при отпуска за бременност и раждане. Т.е. при този за отглеждане на дете до 2г. възраст тц закрила.

Това не е за държавните служители само. Просто е ТК... чл. 333 т. 1...

ПП
Защитата на майки с деца до 3 год., де.

Закрила при уволнение

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] [Актове] [Стари редакции]
Чл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:

1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст;

# 966
  • София
ГОЛЕМИ ЖЕНИ СТЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПОРИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.АКО ИСКАТЕ СИ СЪЗДАЙТЕ НОВА ТЕМА, НО ТУК НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТОВА.
Има майчета, които за първи път влизат тук и трябва да изчетът 30 страници спор, за да намерят нещата които ги интересуват.
абсолютно подкрепям  Peace Темата не е в клюкарника, с тези безсмислени спорове само подкрепяте тезата за овчата психика на българина. Винаги, когато предстои някое важно събитие за голяма част от населението, се пускат малки бомби, за да отклоняват вниманието от общите проблеми и абсолютно винаги хорицата си се хващат на въдицата и започват да се карат помежду си. Ами вкарайте тази енергия в друга посока. Нека да се организираме и да допринесем с нещо за откриването на повече места в детските градини(откриване на нови и освобождаването на такива от наематели), вместо да се чудим как да се измислят нови критерии, за да останат повече деца извън бройката.

# 967
  • София
Хм, и аз вчера съм излъгала мацката,която и специална тема пусна по въпроса.
 Но сигурно  Ели е сляла темите,не я намирам.

Сериозно ли,всеки петък присъства директорка на тегленето на жребия? пиша петък,понеже,резултатите излизат понякога много рано в събота сутрин.

На какво, собствено, да присъства?  newsm78
На обръщането на една част от програма към друга?..

# 968
  • Sofia
      Престанете с това че госта бил пуснал „бомбата” и сега гледал сеир. Това не е бомба, това е мнение на много голям % хора. Вече станаха ужасно нагли тези придошлите навлеци. Кви данъци плащате и откога ги плащате в София?
      И, да темата е точно за това. Както се коментират някакви измислени критерии, така може да се коментира и това, че места няма, заради безумния наплив на провинцията да се намърда в „гадната” София.

# 969
  • СОФИЯ
http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/13/fandykova-stroi-zabavachki-z … ca-v-sofiia.84052
Вече съвсем се обърках...новите такси приети ли са или не са...

Изм и доп в наредбата не са гласувани от СОС и няма да се гласуват на сесията на 14.01, з до тогава няма да е изтекъл 14дн срок по чл.26, ал.2 ЗНА. За да спазят закона ще остане за следващата сесия. Иф ми е абсолютно достоверна, бях вчера на комисията по бюджет и финанси. На ниво комисия га гласуваха без изобщо да го обсъждат. Предполагам днес ще мине така безпрепятствено и през нормативната комисия.

Сън в лятна нощ, в подфорума на СНБМ има тема по въпроса. Погледни там, че не ми се рови как беше по КТ. За държавните служители закрила има само при отпуска за бременност и раждане. Т.е. при този за отглеждане на дете до 2г. възраст тц закрила.

Това не е за държавните служители само. Просто е ТК... чл. 333 т. 1...

ПП
Защитата на майки с деца до 3 год., де.

Закрила при уволнение

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] [Актове] [Стари редакции]
Чл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:

1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст;

ЗДСл
Чл. 107б. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 24 от 2006 г.) (1) Органът по назначаването може да прекрати служебното правоотношение с държавна служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане, само на основание чл. 106, ал. 1, т. 1.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) Органът по назначаването не може да прекрати служебното правоотношение на основание чл. 106, ал. 1, т. 2 с държавна служителка, която е бременна или е в напреднал етап на лечение ин-витро. Прекратяването в този случай се допуска, ако има друга подходяща длъжност в същата администрация и служителката откаже да я заеме.

Не всички разпоредби от КТ са приложими за държавните служители. Само тези към които препраща ЗДСл.

# 970
  • Sofia
Е, аз бих искала да има изискване за ПОНЕ 10 години ПОСТОЯННА адресна регистрация в София, но както стана ясно няма да се осъществи /за съжаление/. Защото сме много "демократични".

# 971
  • София
Ей от такива тесногръди хора като теб ми е омръзнало.Не ми казвай, че съм навлек, защото съм равноправен гражданин на тази страна и нито ти нито някой друг може да ми каже къде и как да живея.Това, че си родена тук не ти дава по-големи права от мен или от която и да е друга майка дошла да живее тук.Световни граници падат, а ти богопомазаната софиянка си искаш софийското жителство.Ами да върнем и всичко друго от социализма.
Като не ти харесват критериите или искаш нови, направила ли си нещо в тази насока, защото аз навлека се опитвам поне да правя нещо.И не ми казвайте, че сме Ви цяпали "вашия" град, защото съм един от малкото специалисти в определена област в екологията, който влага всичките си усилия и знания да е чист именно "Вашия" град.Не трябва хората да се делят по това от къде са, а по това с какво допринасят.Аз не очаквам нищо даром от който и да било, но не искам някой да ми казва, че съм навлек за града му.

# 972
Само да вметна, всички секции в профилите на набор 2009 ще се появят след 20.01.2010
година, когато ще има възможност за предварителни кандидатствания.

Това е отговор на запитването ми към ИСОДГ.

# 973
Значи, някои хора не престанаха едно и също да пишат в тази тема, и то да пишат само, когато някой каже нещо за критерия за адресната регистрация, после по протестите никакви ги няма. Дойдат, кажат ни как си били купували жилища в Сф, а ние си живеем при родителите, и изчезнат. Ми ние нямаме 10 дка ниви и по 1 апартаментче в прованса, които да продадем, че да си купим в Сф...така че, и друг път съм го казвала, нямам нищо против придошлите от провинцията, но не ни казвайте ние как да живеем, или пък направо да се изнесем, че да има място за вас. Стига вече! Темата не е за това! И на повечето хора им писна да четат едно и също!

# 974
  • София
Аз нямам алтелнатива - няма къде да се върна, защото не идвам от някъде си. А новодошлия има алтернатива -  да се върне там, от където е дошъл.

Не искам да се заяждам, но какво правим тези от София, които нямаме родители, на които да ги оставим децата(моите са покойници, на мъжа ми са под 50 и работят)???Не трябва ли и това да носи допълнителни точки при подбора за ДЗ. На мен алтернативата ми е частна ясла или детелгедачка..а като млади родители не сме с много добри доходи, най-вече аз, тъй като съм учила 5год. редовно и тъкмо бях започнала работа..не ми се мисли какво ще правим, ако не приемат Влади в ОДЗ..
 За да съм ясна, нямам против хората от провинцията, имам много приятели от универститета, амбициозни, работливи и упорити..
 инсп. Гаджет -   202uu

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:16 от *Elle*

Общи условия

Активация на акаунт