Сейким- Древноегипетска система за енергийно лечение и духовно усъвършенстване

• 20 735
  • 99
  •   1
Отговори
# 15
Патрик Зиглър не е иницииран от мастер а е получил спонтанна синотнизация /инициация/ 

makenalei , абсолютно точно Peace

# 16
Да, няма никакво противоречие в мненията.  Думата "мързеливо"  някои я разбраха много буквално, тя имаше друго значение. Сейким е прекрасна енергия, за мен е удоволствие да работя с нея.
И малко за историята на Сейким:

"ИСТОРИЯ НА СЕЙКИМ

Годината е 1979. Патрик Зиглър, по това време доброволец в американската организация “Корпус на Мира” в Йемен, посещава Египет, за да изпълни една своя детска мечта, да прекара една нощ в голямата пирамида в Гиза.

При една туристическа обиколка в пирамидите, той успява незабелязано да се отдели от групата си и се скрива в една от галериите. Остава там, докато и последният посетител напуснал пирамидата. Тогава Патрик излиза от скривалището си и се отправя към мястото, където е саркофага на фараона.

Скоро, след като започва да медитира, той усеща присъствието на една особена енергийна структура. Опитал да се освободи от страха, обзел го първоначално, и остатъка от нощта Патрик прекарва в стояние на медитация, залян от мощната енергията, която изпълвала сърцето му. Така, в тази спонтанна инициация, Зиглър усеща енергийните аспекти на това, което днес наричаме Сейким.

След време, вече в Кайро, той попада на една суфистка школа и по-късно в Судан се среща с учителя на тази школа-шейх Мохамед Осман Брахини.

Когато Патрик се завръща в Йемен и продължава работата си в Корпуса на мира, усилено практикувал всичко, което е научил в голямата пирамида, при обучението в школата на суфите и при Шейха. Точно тук енергията, в която той бил посветен, започнала да се проявява. Патрик открил, че може да лекува себе си и да помага на други хора да се излекуват.

След завръщането си в САЩ, той започва да изучава Рейки при доктор Барбара Уебър Рей и по време на първия сеанс усетил как енергията се движи в тялото му, по същия начин, както я усетил при спонтанното си иницииране в пирамидата. Тогава търси контакт с Кристин Гербър - много силен медиум. Чрез нея влиза във връзка с един Духовен Водач, който се представил като Марат. Марат обяснил, че духът му е на 2500 години и бил учител и лечител по Сейким. В действителност, той е този, който за пръв път употребява думата Сейким, за да опише тази енергия. В последствие се оказва, че Сейким (на древноегипетски) означава “Безвъзмездната Любов в Действие” или “Енергия на живата светлина”, “Сила на силите”.

Марат започва да обучава Патрик на това как да лекува със Сейким, как да посвещава други хора в тази енергийна лечебна система.

Като цяло можем да заключим, че Сейким се явява продукт на инициацията в пирамидата, на познанията на суфите, на Рейки принципите и на информацията, предадена от Марат. "

# 17
Записвам се да чета утре, че вече ми се спи.

# 18
И аз в тази тема   bouquet

Нямам инициация. Ако ми е писано някой ден и това ще се случи. Сейким ме влече много повече от Рейки. Мисля че и преди съм имала опит с тази енергия, но ще видим.

# 19
sv_harmony,
ако ти е писано може и от Патрик Зиглер лично да получиш настройката, той ще идва в България
(за подробности, можем да си говорим на лична)

# 20
  • в резерват
 Peace

# 21
# 22
# 23
  • Costa Rica
Банално, но...запис Embarassed

# 24
  • Universe
А това е моят запис  Hug
Усетете Сейким - сега!  

Dani Avramova,   bouquet

# 25

Това е Шену Ан- Благодаря lenny_pld     bouquet
Малко инфо за него:

"Самото Шену е удължена овална форма съдържаща царските имена на фараона. Идеята заложена в изображението е  въже, което предпазва фараона от лошите духове, давайки му божествена закрила и сигурност. Първоначално пълните записи на царските титли се правели в две шену изображения. В първото се съдържало името на трона и една или две характеристики на фараона, доказващи връзката му  с Бог Ра. Във второто се изписвало фамилното име, което фараона получавал при  раждането си. Първите фараони не изписвали имената си в шену , а в т.нар. серекх – квадратна структура върху която е изобразен Хор,  богът – ястреб.

Графичният израз на Шену може да бъде интерпретиран, като древно египетска мандала, която обгръща и защитава свещеният център, и едновременно с това съдържа целият космос и всички сили.

Идеята заложена в него е връзката на човешкото същество с небесните и земните енергии, осъществена чрез разширяването на сърдечната чакра.

Шену Ан се използва често и като лечебен символ в системите Сейким. Визуализирайки го  ментално ние директно се свързваме със енергията Сейким и я довеждаме до себе си при самолечение, или до друг човек при лечебен сеанс. Използва за лечение на фините нива на Душата, но може да се прилага и във всеки друг тип сеанс, ако се почувства нужда от него.

МЕДИТАЦИЯ С ШЕНУ АН

Затворете очи, отпуснете се и релаксирайте.
Когато се почувствате отпуснати отворете очи и съзерцавайте изображението.
След това затворете очи и извикайте изображението във вашите мисли.
Съзерцавайте изображението мисловно."

# 26
Една мантра за свързване с лечебната сила на Изида, за тези които работят със Сейким

Нехес, нехес, нехес
Нехес ем хотеп
Нехес ем Неферу
Небет хотепет
Уебен ем хотеп
Уебен ем Неферу
Нутджерет ен Анкх
Нефер ем пет
Пет ем хотеп
Та ем хотеп
Нуджерет сат Нут
Сат Геб мерит Осар
Нуджерет аса рену
Анекх храк
Анекх храк
Ту а ату
Ту а ату
Небет Асет

# 27
  • Tам през Атлантическия океан
Явно някакво "модно" течение се заформя тук  Wink
И аз ще следя темата тъкмо ще мога да си преценявам и да правя сравнения  Sunglasses

Реки, Сейким , Шамбала .....  Hug

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 10:08 от Desss

# 28
Защо пък модно?

# 29
Nial , благодаря за мантричката Peace

Общи условия

Активация на акаунт