Тайланд

• 141 867
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
ха-ха-ха, ние си задаваме същия въпрос в посока Краби, когато сме на Пукет  Grinning

# 151
За самия Пукет денем - едва ли има смисъл.  Thinking То там смисъла е вечер, според мен, че има купон.

# 152
аха - е, ние с детето търсим релакс и спокойствие, така че Пукет няма да ни е в полезрението вечер  Mr. Green

# 153
Пукет не е само Патонг
Можете да видите няколко интересни неща
Храмовия комплекс ( Wat Chalong), аквариума е интересен, имат добра колекция ( но не по-голяма от тази на Варна, например), естествено различни видове. Бътерфлай гарден също е интересна донякъде , може да се купи билет за аквариума + градината, но са отдалечени.
И двете места носят обаче една тегава атмосфера на спряно финансиране, просто са украсени с 'кралски' в заглавието, няма нищо кралско. Пеперудите например не са никак разнообразни, а и не е гаранция, че ще дойдат до твоята купичка нектарче. Може да се отиде и до резервата за гибони и водопад ( който по това време е пресъхнал), а също и има едно представление, което сега не се сещам точно как се казва, но е много рекламирано... старост-нерадост. Също така можеш да направиш екскурзия със слон, да видиш как се добива каучук, на мен ми беше интересно.  И не на последно място има много красиви view points, които разкриват гледки от острова, спиращи дъха.
Така като пиша наистина може би не е  ОК да се идва до Пукет от Краби, но пък от друга страна е голям кеф в морето и аз бих направила разходка.
На самият Пукет тук-тук, или моторетки за 1 ден, такси или кола под наем.

Не знам дали сме обсъждали тези рибки, които правят педикюр, някой пробва ли ги?)))
Аз да, няколко пъти, ефекта е супер. Препоръчвам. Най-евтините са в Junk Cylon в преходната част, топиш краците и после излизаш нов новеничък, храниш ги 15 минути:) На -1 има повече аквариуми и с по-големи рибки ( и по-скъпо), има и аквариум за цяло тяло  Twisted Evil , но аз никога не бих се натопила доброволно.

# 154
Лени, Фантасий имаш предвид, май
http://www.phuket-fantasea.com/index.php

От сайта се добива представа и могат да си преценят дали ги интересува, ама представленията са вечер, не зная ще имат ли възможност за престой вечер или лодките ги връщат по- рано.

Храмовия комплекс ми беше много интересен, но само защото го видях преди храмовите комплекси в Банкок. В обратния ред би бил жалък, просто.
Разходка със слонове и на Краби се предлага, предполагам.
За пътя по морето - чудесно е, но ако бездруго ходят до Пи-Пи, Пхан-Га и други - ще се повозят, ще видят.

# 155
абе, аз си мисля, че този храм ( поне част от комплекса) е строен за туристи и това си личи.
самият храм е тази стаичка, в която са статуите на лечителите, останалото май е за радост на фотографите.

аз днес трябваше да редя куфарите и утре да летим ... вместо това съм на работа.
несправадлив живот  Simple Smile

# 156
даа, ммного сте ми полезни момичета Hug
аз на първо време се спрях на тези:

1. Koh Kai and Poda Island
2. Railey Beach (Pranang Cave Beach)

Krabi Speedboat Tour - Half Day – 4 ISLANDS

и до PhiPhi задължително и май това е. Да, слонове има и на Краби за разходка Wink

Това с рибките звучи мноого весело Mr. Green

10 c's - май ще сме почти по едно и също време в района Wink

На храмове се нагледах на Бали, тук мисля съвсем целенасочено да ги пропусна Confused Embarassed

# 157
А някой ако може дали би сравнил Коала Ломпур с Банкок?
т.е ако е бил на 2те места...

# 158
Асинка, аз не проследих постовете ти, дали ще ходите в Банкок? Ако да, не проспускайте поне храмовете с полегналия Буда, защото е защеметяващ и Кралския дворец, който си струва, в него също има храмове. Мисля, че храмовете в Индонезия и в тайланд са доста различен тип. Не искам да кажа 10 дена да обикаляте храмове, но вижте някой, за обща култура, ако може да е истински.

Пха-Нга вероятно ви идва далеч от Краби? Там водата е кална, не е синя и прозрачна, но на мен страшно много ми хареса резервата. Ако имате възможност и желание, включете го в програмата си
http://www.phuket.com/island/phangnga.htm

Там момента с подводните пещери, прилепите и тайните лагуни ми е много любим. Спирките по безбройните красиви островчета, мостчета, заливи, плажчета... Всъщност, обичайно за Тайланд. На мен Пха Нга ми се видя по- впечатляващо от Пи- Пи, но Пи- Пи печели заради изумрудения цвят на водата и рекламата на Леонардо Дикаприо с 'Плажът'. Не, че не си струва - напротив, но наоколо е пълно с подобни красоти.

# 159
pina - пропускаме Банкок - оказаха се доста по-удобни връзки за полетите ни през Сингапур до Краби, колкото и странно да звучи  Wink
Не казвам, че няма да видим някой храм, ако има такъв наблизо, но специално целта ни е друга сега Sunglasses ( за мен най-вече фотографска Mr. Green )
Тайландски храмове определено печелят като красота и изящество пред балийските - поне от снимков материал Grinning
И аз смятам, че само рекламата от филма прави островчето ( не поня кое точно то ПиПи групата) толкова посещавано. И да, разхождайки се по съседните плажове с лодка се надявам да се нагледаме на изумрудена вода и бели пясъци.
По логиката на прекалената комерсиалност мисля, че и островът на Джеймс Бонд няма чак толкова да ме впечатли и засега съм в чудене дали да го включим в програмата.

# 160
Ами, то е една скала. Атрактивно е, понеже се ходи по едни дълги и красиви мостове, завива се в закътан залив, доста красив, и там, срещу плажа на залива е тази скала - острова на Джеймс Бонд. На мен ми хареса. Повече ми хареса с кануто, когато влязохме в пещерата с фенери, целия таван беше покрит с прилепи. Влязохме с тайна лагуна, където свободно прескачаха маймуни по палмите. Всичко е като някакъв лабиринт от скали, канали, тайни помещения - в пещери и под небето. Нещо като Венеция, но не между сгради, а между скали, пещери и палми. На мен ми е любимо, но май не всички са толкова впечатлени. Нека и други дадат мнение.
Аналог на резервата Пха Нга има и във Виетнам и никъде другаде в света няма подобно природно съчетание.

# 161
Мен самата скала не ме впечатли, впечатли ме пътя до там. Да плавам сред архипелаг, между стотици острови беше голяма екзотика според мен и си струва. Храната на кораба беше страхотна, момчетата с канутата през цялото време се шегуваха с нас, беше забавно. Скалите, пещерите, тайните лагуни на мен ми харесаха. Ако отида пак в Тайланд точно тази екскурзия бих я повторила. А за снимане е просто....

# 162
ехааа - навихте ме значи  Hug
а минава ли се през наколните жилища, докато се стигне до целта? Или вие и двете сте пътували от Пукет Thinking Защото при нас от Краби ще е доста дълго - май над 2 часа Thinking

# 163
Има спирка на наколните жилища, но трябва да си видите програмата, защото не всички го включват.

# 164
Не сме спирали на наколни жилища.

Общи условия

Активация на акаунт