Тайланд

• 141 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Някой ходил ли е в Тайланд през май и много, много ли е топло тогава? newsm78
Струва ли си да останеш осмовно в Банкок или задължително трябва да отидеш и някъде на остров?
Мерси за отговорите Simple Smile  

много топло и вали по няколко дни наред, когато не вали е много топло и влажно

# 136
ох, ох, ох, не вливай ми в сърце отрова..., с тези снимки...  Laughing

Сега се сетих да те попитам - как ви се видя хотела, вие бяхте в Деевана Патонг, нали? Нали вас пратих там?  Simple Smile
na selo sum i ne moga da mu razbera na tozi komp, zatova sum na latinica. Confused
Da v Deevana patong resort&Spa biahme. Hotela ne e losh, no ne bih kazala che e 4 *. Moje bi samo Spa kriloto beshe dobro, no za tam niamashe svobodni stai inache razlikata v cenata ne beshe goliama.
No kato cialo hotela ne e nikak losh  Simple Smile
Ekskurziite gi vzehme ot posreshtashtata agencia. Cenite biaha malko po-visoki, no opredeleno si zaslujavashe ( i tam se pazarihme de  Mr. Green). Vijdahme drugi ekskurzianti na mnogo po-stari lodki i natupkani kato syrdeli. Na phang Na naprimer, edna lodka (goliama) biaha 50 choveka, a na nashata biahme samo 14, ta se chuvstvahme kato VIP  Mr. Green Sled edna sedmica kato se vyrna v Sofia, moga da vi pokaja i drugi snimki, kakto i da izrova cenite koito platihme za ekskurziite (pazq si broshurite)
Nai-skupa beshe do similanskite ostrovi - 3000 bata, t.e. 100 $

# 137
наши приятели са се прибрали онзи ден и освен, че както винаги са супер доволни казват че е поскъпнало, от гледна точка на курса на бат-а. 38 , миналата година беше 49 , 45 ...

# 138
Кое е по изгодно да се обменя там -евро или долари?

# 139
Кое е по изгодно да се обменя там -евро или долари?
10 $- 300 бата
10 Е - 400 бата това по бюрата в Патонг, на летището беше 10$ 310 бата
според мен няма значение какво ще обменяш. Обаче сега долара поскъпна с 10 ст. ,та не знам newsm78
А и като ми свършиха батовете последния ден съм плащала в долари, че не ме се обменяха, а Евро взимат само в чейнджовете.
Във всички бюра курса беше един и същ и не лъжат, така че споко Peace Просто си брой колко пари ти дават, че една мацка ни наброи 20 бата по-малко, и й казах да си ми ги даде, явно момичето беше решило да си остави за кафе  Laughing, а най-тъпото е че на летището в Истанбул същата работа, върна ни 2 лири по-малко и се прави на отрепана , ама аз си ги исках (достатъчно беше че си ударжа 4% комисионна)
В тайланд няма комисионна има само курс купува/продава  Peace

# 140
Да те подсетя да разкажеш и за екскурзиите...
и друго се сетих newsm78-знам, че са на 220V, но тряба ли някакъв преходник за контактите?

# 141
Да те подсетя да разкажеш и за екскурзиите...
и друго се сетих newsm78-знам, че са на 220V, но тряба ли някакъв преходник за контактите?
не, имат си и нормални контакти, макар че телевизора се включваше в един много странен контакт с 3 дупки  Rolling Eyes, но другите си бяха нормални  Peace

# 142
Да побутна малко тази хубава темичка  Laughing Какво характерно, интересно и екзотично си купувате от Тайланд. Нямам предвид шопинг манията по молове, а по - скоро неща типични за страната. За мен например такива са ветрилата, аксесоарите от крокодилска кожа, но сигурно има интересни неща, които пропускам в изобилието от стоки и сувенири което цари там .

# 143
Аз помъкнах дървени лъжички, хартиени чадъри за всичките си приятелки  Laughing, поне половин кило дебели буди за сувенир ... за себе си намерих прекрасни памучни дрехи от Непал - и понеже не съм била в Непал, се накичих  Embarassed Купих и няколко красиви традиционни пластики за най-близките. Това, което търсих, но не намерих, бяха дългите "нокти", които танцьорките си слагат на пръстите за традиционните танци.

Освен това - купища бонбони (бяха отвратителни) и ужасно много оризови спагети. Не знам защо ги влачих от Тайланд, тук е пълно, но не устоях.

В самолета установих, че много хора бяха купили плодове и орхидеи. Какво и как е оцеляло при полета, не зная.

# 144
Ех, magarcho - знам, че си в азиатски води в момента и едва ли ще ми отговориш с подробности за Анантара, където виждам сте били.
Колебая се между Centara ( Krabi) и Anantara( Ko Samui) newsm78

Момичета, кажете отново за валежите през февруари - превалява след обяд и преди това и след това всичко е ок ли?
И тези гадинки - яйцата на медузите - леле, толкова ли е зле? Няма да посмея да вляза във водата, а отиваме с детето само и само заради плажа и слънцето.
Още нещо прочетох за комари в Краби - как е положението?

# 145
Привет, нахлувам в темичката ви, Тайланд е чудесно местенце според мен съЩо. Ние бяхме там преди  три години от началото на януари до средата на март и не валя дъжд. В Банкок е адска жега, останахме два дни и нямахме търпение да се озовем на плажа. Обиколихме доста места, пътувахме от юг на север до чанг Рай, чанг Май и най на север до Пай. Сами си организирахме пътуването, но мъжът ми е бил там няколко пъти преди това. Придвижвахме се с влак или автобус. Влакът е незабравимо приключение. Много красиво е на север съЩо, с уникални гореЩи извори. На юг страхотно местенце е Ко Липе, но се стига само с лодка.
Asinka, на мен Краби не ми хареса много, но е въпрос на вкус. Комари има, не забравяйте спрейовете. Аз не видях медузи, но отскочихме и до Малайзия за една седмица и беШе пълно. Не влизахме, имаШе и починала жена от алергичен Шок. ВсъЩност знам за няколко случая. Силно отровни са някои видове. Не искам да ви плаШа, но внимавайте.  Незнам кога им е сезона.
Аз не пазарих много. Ако отида пак обаче бих си взела орхидеи.

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 22:50 от tilde

# 146
аз нищо не купувам от Пукет:) от предишни пътувания мъжът ми се е разписал с хартиен чадър, дървен мотор, клечки и постелки за маса и  т.н, така че като отидем за мен какво остава.. нищо. купих си една чантичка с едни слонЕ  Mr. Green, която има звънчета:) стори ми се идейно, бях харесала един транссексуален келнерка имаше такава и аз да не остана по-назад .... да дрънкам, като минавам.
С много пайетки. Нито веднъж не съм я носила.
Имам и 2 игри - тази със зарчетата и цифрите и една с едни пулчета.. забравих как се казват.

Шапка имам, очила няколко чифта, мъжът ми горе долу от Тайланд се облича, той редовно купува блузки, дънки, .. Аз харесвам много че има модели на Найк, които в Европа ги няма, Крокс също...
ма то не е типично.

февруари няма валежи, супер е. няма и яйца на медузи, спокойно, къпете се на воля

# 147
Аз бях напазарила едни плетени чанти от един голям пазар в Банкок, на който не помня името. Едната я използвах за плаж и се скъса още там. Другите две ги довлякох в България и подмятах из гардеробите без да използвам нито веднъж. Накрая ги хвърлих. Купих си и едни червени необработени корали от пазара на килограм, които ми обработиха тук и станаха много красиви. Също и едни дървени купи, поднос и подложки от плаващия пазар. От Пукет си купих джапанки и сандали, които използвах там.

# 148
Асинка, през февруари не вали, но има яйца от медузи. Бях от 6 до 13 февруари по островите, имаше в Самуи, имаше и на Пи Пи. Парят гадините, аз устисках на няколко къпания, че нали и риби гледахме, но дете, не знам.  newsm78 Между другото, ако се плацика близо до брега, мисля че няма проблем.
За пазаренето, купих си бижу с перли от Пукет и пръстен с рубин от Банкок. Там има скъпоценни камъни и са на добри пари. Има сувенири от кокосови палми. Купих и чанте със слон, сравнително изчистено като десен и много го нося лятото из парка. Купих и страхотни чанти, копия на световни марки, много добри също. Почудих се за крокодилските аксесоари, но не ми се даваха пари.

# 149
........................................ Не знам защо ги влачих от Тайланд, тук е пълно, но не устоях.

хаха - това най-редовно го правехме и ние, докато се усетих да не мъкна жирафи на гърба си от Африка и хиляди слонове от всички други места. Всичко го има тук, дори прекрасните маракаси от Карибите ги продават в стария Созопол Mr. Green Confused

Иначе съм в лека еуфория - събирам всички малки и големи водни красоти около Краби, които да посетим  Sunglasses
Мен самото Краби изобщо не ме вълнува - ще използваме чудесния хотел със собствен плаж за база и ще обикаляме живот и здраве по цял ден Laughing Wink

Чудя се има ли смисъл да се морим с 2 часа път специално до Пукет newsm78

Общи условия

Активация на акаунт