Тайланд

• 141 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Ние също ще минем по този път, но чак през април. Вие кога пътувате? Кой хотел резервирахте на Краби? Надявам се да пишеш като се върнете Simple Smile.
Пътуваме началото на февруари. Резервирах Centara Grand Beach Resort&Villas Krabi (  bouquet за Asinka).
Първо посещение на Азия ми е, от повече от 2 месеца събирам информация в Интернет за "точното място" в Тайланд, организирам всичко абсолютно сама и много се вълнувам. Трима човека (освен мен) ще пътуваме и се надявам да останат приятно изненадани за Коледа (не подозират нищо) и искам организацията по пътуването да е перфектна.Благодаря на всички ви за споделеното в темата- наистина сте дали много подробна и полезна информация.  Hug

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 23:05 от LaDiDa

# 721
Еха - това се казва коледен подарък!

# 722
Еха - това се казва коледен подарък!

И аз бях планувала такъв , само че до Филипините. В крайна сметка добре че не взех билетите, че Хаян ги изравнил със земята ooooh!  2010-та мъжът ми ми подари Малдивите за Коледа. Идва той с една папка и вътре в отделни джобчета наредил снимки на някакъв хотел. Разлиствам аз и го гледам тъпо и му викам, ама ти базикаш ли се с мен? Какви са тези снимки, а той ми отговаря " давай де давай, разгледай до край". На последния лист беше резервацията Heart Eyes

# 723
  • София
Eeeeх, какви мъже... А аз моя само го ръчкам да ходим някъде и поемам цялата организация и логистика, а от него финансирането. То при нас какви ли не терзания има - на кой ще оставим поне едното дете, в кой период на годината да е точно и какво ли още не...Какви щастливи и безгрижни хора има, много ви завиждам и чакам да ми се случи и на мен един прекрасен ден...Ама кога ли ще е това - минимум след 10 години предполагам  newsm78

# 724
Аз не се отказвам от Филипините. Повечето райони са почти незасегнати.

# 725
искам да попитам пътувалите до Тайланд ,дали на място може да се теглят пари от нашите дебитни  или кредитни карти...или всичко,което носим трябва да са джобни...така ще е малко неудобно и рисковано...и още нещо...откъде се купуват тези техни сим-карти за обаждане до БГ...
благодаря предварително...

# 726
Разбира се , че може да теглиш пари като за предпочитане е с дебитна карта, защото теглене на кеш с кредитна карта е много неизгодно както навсякъде по света.

Предплатени SIM карти и ваучери може да си купиш от магазините на операторите които са навсякъде , както и от всеки 7/11 (Севън/Илевън - това е популярна верига магазини които са на всяка крачка)
На летището в Банкок често има акции при които се предлагат безплатни SIM карти за туристите.
Зареждаш си после само определена сума.

# 727
Аз не се отказвам от Филипините. Повечето райони са почти незасегнати.

Дано да си права Peace Ще чакам отзиви като се върнеш в такъв случай.  Heart EyesНие ще пренасочим към Мавриции или Мексико. Още не е ясно, защото туко що родих и предполагам средата на февруари ще започнем да го мислим. Но Филипините определено отпадат за следващите 2 години.

# 728
Честито бебче! Пожелавам ти много семейни екскурзии  на красиви места!

# 729
В мъжки род съм , но намирам много полезно инфо тук та накрая реших да се включа в дамския форум 
Живот и здраве скоро ще споделя преки впечатления от Филипини.

# 730
  • Бургас
LaDiDa, 5-6 страници по-назад neta77 е публикувала пътепис за пътуването им в Тайланд и Камбоджа и там се споменава за безплатния шатъл между двете летища на Бангкок. Ти си намерила доста подробна информация за шатъла. Там пише, че пътят между летищата е около час... Ние също ще минем по този път, но чак през април.
Да пиша, че все пак вчера взех билети за вътрешния полет до Краби на Thai Airways, защото като тръгнах да плащам билетите през Air Asia цената стана кажи речи същата, което обезмисля напълно разкарването между летищата.

Отново въпрос: навръщане кацаме в Банкок в 2 по обед и имаме 12 свободни часа до полета за Дубай (10 де, все пак е добре да сме по-рано на летището). Намерих информация къде можем да си оставим багажа на летището, но дайте предложения какво би било  хубаво непременно да видим в рамките на тези няколко свободни часа в Банкок?...

# 731
Кралския дворец и Wat Po в съседство  са задължителни според мен , а ако остане време може да направите и една разходка в сърцето на модерен Банкок -района около площад  Siam.   Оттам се стига много лесно до летището  с MTR  и експресното влакче.

# 732
По-напред в темата някой попита за пътуване с малко дете,ние миналата година пътувахме до Тайланд с бебето,което беше на шест месеца.И полета и престоя ни около два месеца,бяха чудесни.Климата се отрази чудесно на малката.Бяхме в Хуа Хин,там влагата е в пъти по-малко от тази в Пукет.За храна тогава не мислех,защото я кърмих,но оглеждах внимателно за да знам за тази година.Пюрета почти нямаше само два-три вида на Хайнц,АМ имаше много видове,памперси също(и гащички и обикновени с лепенки)Всякаква козметика имаше и за слънце и за баня.Веднъж се наложи да отидем на лекар заради един обрив,болницата беше на европейско ниво,много чисто!Прегледа при педиатър беше 50 лева,жената бе много внимателна и си даде личния номер ,в случай че ни се налага да и позвъним.
Тази година ще ми е трудно,защото ще трябва да мисля за храна за малката,но в супера Теско имаше всичко,прясно месо,риба,дробчета,ще готвя, в хотела ,в който сме има кухни в апартаментите.Само сирене нямаха,всъщност имаше едно датско,не баш като нашето,ама при липса на друго купувах,беше около шест лева за 100 грама,стоеше на щанда с деликатесите:)А да не пропусна,от аптеката не ми даваха да купя нищо преди да ми го изпише лекар.Трябваше ми едно кремче Дактрин за афтички,не
 дават,лекар ,рецепта и тогава може:)Та си вземи разни мазила,за подсичане,за афтички,за алергия и други от първа необходимост.
Ако има друго с ,което да съм полезна,питай.В Патая не сме били,само Пукет,Ко Самуи,Хуа Хин и Банког разбира се:)Ние летим на 12 януари и се връщаме на 12 март,нямам търпение,обичам страната на усмивките,там се чувствам у дома си:)

# 733
  • София
Момичета, не мога да се сетя дали в тази тема хвалехте Вили от турагенция - не мога да си спомня от коя агенция беше дамата, но много моля за инфо и координати Praynig

# 734
  • Бургас
Момичета, не мога да се сетя дали в тази тема хвалехте Вили от турагенция - не мога да си спомня от коя агенция беше дамата, но много моля за инфо и координати Praynig
vili@lufthansacitycenter.bg - Вили Огнянова, тел. 02 9515262.
www.lufthansacitycenter.bg

Te и http://travelisimo.bg/ ми дадоха най-ниска цена за хотелско настаняване (300 евро разлика за 7 дни от цена на рецепция, Букинг, Агода, Експедиа).  Peace
Всъщност продават пакетите на Туи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт