помощ магия

• 20 037
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
Това ми напомни,че преди две-три години бях чела една статия озаглавена така:"Сатанист поиска прошка от Христос в последните си минути"....Вярно бе,не се бях замисляла.Ама сега,като каза,че вярвали...явно страха от Бог си е страх,а чрез сатанизма се опитват да надмогнат този страх,но на края на земният им път май страхът се завръща....знам ли....това е доста интересно нещо.

# 106
Нека сатанистката тема да остане вече назад. Simple Smile Друга ми беше целта на дългия пост.
Ако имаше тази възможност,можеше да се пусне и тема,но 1.това няма да бъде допуснато и 2. не знам какво бихме научили за сатанизма във форум за майчинство и бременност. Laughing

# 107
Нека сатанистката тема да остане вече назад. Simple Smile Друга ми беше целта на дългия пост.
Ако имаше тази възможност,можеше да се пусне и тема,но 1.това няма да бъде допуснато и 2. не знам какво бихме научили за сатанизма във форум за майчинство и бременност. Laughing

е не съм подемала аз темата
ако не си искала да я подемаш, просто не го прави

# 108
Както казах-друга ми беше целта на поста.
Аз нещо не мога да разбера....Нали според християнството трябва да сме скромни,смирени и да обичаме дори враговете си?Ъ,извинявайте и трите-мигито,архангел и додиники(не ми се включва на латиница),но определено не сте нито скромни,нито смирени.Като ви чета се чуваствам сякаш съм влязла в страшно задимена сладкарница,където и собственици,и продавачи,и сервитьори,и клиенти пушат.Едновременно.И макар,че искам да седна и да изям с удоволствие някоя голяма,сладка,шоколадова скаличка,просто не мога да остана,защото се задушавам.Ако човек иска да научи някой друг на нещо,той не го прави по начин,който да отблъсне слушащите го.Вие правите точно това.В писаното от вас се усеща повече его,размахване на пръст,тупане по гърдите,отколкото смиреност,мъдрост,съчувствие,алтруизъм.Отблъсквате четящите /слушащите не само от вас,а и от това,за което говорите,което проповядвате.И какъв е смисъла тогава от всичко казано?

# 109
Китана, съжалявам, че се чувстваш задушена. Предполагам от дългите ми постове. Не ги съкратих, защото щеше да се изгуби смисъла на автора им. Аз дори не коментирах ...  newsm78
Но има и нещо друго, хората разбират християнското смирение като мълчание и примирение. Смятат, че ако ги обичаш трябва да одобряваш това което правят и да им ръкопляскаш...
Аз го разбирам по друг начин. Аз мога да те обичам, мога да ти помагам пренебрегвайки себе си, семейството си, дори и живота си, но никога не бих ръкопляскала на нещо което не смятам за правилно и винаги ще си го кажа. Надявам се ме разбираш. Нямам нищо лично към нито един потребител в този форум. За другите не нося отговорност.

# 110
Не става дума само за този конкретен твой пост,Мигито.
За другото-мисля си,че по -ясно от това,което казах,не мога.Няма да и пробвам. Simple Smile

# 111
Както казах-друга ми беше целта на поста.
Аз нещо не мога да разбера....Нали според християнството трябва да сме скромни,смирени и да обичаме дори враговете си?Ъ,извинявайте и трите-мигито,архангел и додиники(не ми се включва на латиница),но определено не сте нито скромни,нито смирени.Като ви чета се чуваствам сякаш съм влязла в страшно задимена сладкарница,където и собственици,и продавачи,и сервитьори,и клиенти пушат.Едновременно.И макар,че искам да седна и да изям с удоволствие някоя голяма,сладка,шоколадова скаличка,просто не мога да остана,защото се задушавам.Ако човек иска да научи някой друг на нещо,той не го прави по начин,който да отблъсне слушащите го.Вие правите точно това.В писаното от вас се усеща повече его,размахване на пръст,тупане по гърдите,отколкото смиреност,мъдрост,съчувствие,алтруизъм.Отблъсквате четящите /слушащите не само от вас,а и от това,за което говорите,което проповядвате.И какъв е смисъла тогава от всичко казано?

според мен не си нясно с христиняството
християнството никъде не учи да не си защитаваш тезата
его явно имаш ти, защото аз не се чувствам обидена, че някой има мнение различно от моето и го защитава
ако не успяваш да участваш в спор, защото се чувстваш подтисната и одимена -ми не го прави. Ако се чувстваш отблусната-няма проблем, трябва ли да ми пречи това? Аз зашитавам тезата си и гледам да го правя аргументирано и смислено. Ако някой има проблем с това, значи ли че проблемът е мой?
Аз не проповядвам нищо. Темата беше за магията и има ли такова нещо. Изказах си мнението подкрепено с личен опит. А ти какво проповядваш с тези сатанистки постинги копирани от някъде?

п.п. не пуша

# 112
Не проповядвам нищо.Не го считам за нужно.Всеки,който е поискал съвет от мен(не говоря за форума) го е получил .Останалите хора имат правото да вярват или да не вярват в съществуването на Бог,както и правото да го нарекат Аллах,Буда,или Христос.Не съм аз тази,която ще почне да ги поучава и убеждава.

# 113
Смисъла е ,че трябва да си помагаме.Ние просто  помагаме,но  не всички могат да го осъзнаят. Peace...Да сме обидили някой?Да сме наранили някой?Казвали сме само истината,такава каквато я виждаме и директно очи в очи.Не сме излъгали за себе си.Няма безгрешен човек.Не сме изгонили никой от темата/както направиха някои/,не сме обидили никой от дискутиращите /както направиха някои с нас/,не сме те накарали насила да вярваш в това,в което вярваме ние ,...защо се задушаваш?От какво?От вярата?От истината?Или от това,че неможеш да обориш тезата,която защитаваме?...Задушава се човек,който е притиснат,който не знае вече какво да каже,няма вече какво да каже,не може да се бори ,безсилен е...Та,кое те задушава не разбрах?Това,че говорихме ,това което мислим или това,че неможа да обориш тезата ни?

# 114
Не проповядвам нищо.Не го считам за нужно.Всеки,който е поискал съвет от мен(не говоря за форума) го е получил .Останалите хора имат правото да вярват или да не вярват в съществуването на Бог,както и правото да го нарекат Аллах,Буда,или Христос.Не съм аз тази,която ще почне да ги поучава и убеждава.

чудесно значи
и аз така мисля

# 115
 Laughing Ше ме убиете...
Теза?Коя теза?А моята?Можеш ли да кажеш каква е моята?Май не. Wink И това последното ми напомня да попитам-ъъъ какво точно боря?

# 116
Авторката има нужда от съвет и помощ...така се казваше май и темата... Wink... Peace...Говорихме за магията,в един момент,започнаха някои хора да се подиграват и да си пишат детски приказки,все едно се подиграват,после се почна сатанисти и т.н...пратихме момичето на църква /ако иска и на джамия да отиде -неин си проблем/,ние просто изказахме мнение,къде и как е най-подходящо да се "изчисти" от подобни влияния,ако има такива изобщо...Казах ,че не е хубаво да се подиграват,когато не са изпитали на свой гръб това,което се случва с момичето и ,че в един такъв момент не се знае как ще реагират.Излезе,че ги кълна и прочее.И после се почна...да сме отивали в друга тема,там овчиците,русалките и т.н....дър -дъра та дотук.Та за какво не ти бях угодна например аз?С какво съм се опитала да те поучавам?С нещо,което сигурно знаеш от дете?Ама не искаш или не ти е по силите да го прилагаш?И защо усещаш,че те поучаваме?...newsm78...Ако някой например изкаже по-различно мнение от моето и ми каже кое според него е редно и кое нередно-никога,ама никога не съм казала,че ме поучава.Не,не е така-просто мисли,чувствува,и разсъждава по различен от мен начин.И ,който може да защити тезата си,съм му сваляла шапка! ...Обикновено тези дето се чувстват "поучени" немогат да защитят тезата си и това е единственият изход от ситуацията....аз го наричам,самозащита!  Peace...Гордо и с достойнство да се оттеглиш-това е най-честият вариант,вместо да признаеш,че не можеш да се бориш...

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 00:23 от dodyniki

# 117
Додиники,попитах те-каква според теб е моята теза?По темата?

# 118
Аз предлагам да не спорим,а наистина да се върнем на темата.Истина е,че малко попрекалих с последните си изказвания,за което се извинявам искрено! Blush Hug
Да си дойдем на темата.Има ли или няма магии според теб?

# 119
Смисъла е ,че трябва да си помагаме.Ние просто  помагаме,но  не всички могат да го осъзнаят. Peace..
Помощ се дава, когато се поиска, а тук мисля,  всеки е наясно със себе си и със своята осъзнатост. Кой е по осъзнат и какво го кара да се мисли за по озъзнат от другите? Че си мисли, че знае "истината"?   А къде е истината ?! Ами всеки вижда от своята камбанария и си мисли, че' вижда' повече от другия.  Ама може би греши, като си мисли така? Кое прави единия повече" знаещ" от другия? Това ,че чете всеки ден  Библията ли?   Или, пък  че имал" по силна" вяра? Как  и по какво се определя вярата?  

Вярата може да я има и без да се чете Библията. Христос не е чел Библията, ама е имал вярата. Истината не е само в Библията. И последно>Не бива да съдим, за да не бъдем съдени. Peace

Общи условия

Активация на акаунт