Бременна,но объркана

• 9 553
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
Темата наистина придоби друг облик.  Виждам,че тук по-младите майки се защитават,че са родили по на16- 18 години. По-зрелите тук подплатяват доводите си за по-късно планиране на бебе.  Всички вие сте прави до известна степен.Да си родител,никой няма да отспори,че си е огромна радост и огромна отговорност. За да станеш родите,преди всичко ти трябва да си изграден като личност,за да може да предадеш опита си на детето,да изградиш ценностите му,да му бъдеш "учител". За целта,трябва да придобиеш от живота всички тези неща. След което трябва да имаш добри доходи и стабилен партньор.  Едва след това можем оправдано да говорим за плануване на деца.  Защото както по-горе споменах,детето е огромна отговорност. Неможеш просто да си играеш на родител и да мислиш,че си достатъчно пораснал за тази "игра".  Зрелостта не се мери в това кой по-рано да има дете. Не!  Статистиките сочат,че е най-голям процента на разделени двойки и изоставени деца именно във възрастта 16-18 години. Ако някой си мисли,че не е така,нека прочете малко по въпроса. За да не подскочат като ущипани моми някой потребители ще кажа  и друго -естествено че има и изключения,като във всяко правило- има много успешни семейства,станали такива още в пубертета дето се казва,отгледали прекрасни деца и имащи топлината в семейството,за която мнозина мечтаят. Има и семейства,които и на 30 не им идва акъла в главата...и нищо немогат да дадът на едно дете. Историята познава безброй случаи.   
Спирам,защото станах многословна,за което се извинявам.    Истината се крие сълбоко в сърцето на всеки един от нас,трябва само да намерим верният път към нея.
Весели празници на всички.

# 121
  • Ботевград
Това дали ще се развадем ние"младите и Неопитните" според мен не е проблем на никой освен на самите нас.Според мен както казват някой от вас, си е до човека.Аз лично предпочитам да имам дете(което в никакъв случай няма да нарека"случайно станало")отколкото да си вея "..()..",пък вие си говорете каквото искате.И да ви кажа това,че сме избрали да дадем нов живот и да се грижим за него е далеч по-добро,от това да се дрогираме и да скитаме като луди.Аз не виждам нещо лошо в това да имаме деца на тази възраст,защото никой не е готов да е родител..Искате да ми кажете,че станете ли на 20 и нещо 30 и хоп вече сте едва ли не дипломирани за родители и сте много по-подготвени от нас.И аз съм на мнение,че има стотици млади майки,които си гледат децата 1000 пъти по-добре от тези който са "уж по-възрастни и по-зрели".
Помежду другото,вие нали сте си поживели и вашите семейства са идеални а вие сте супер майки..какво толкова се вълнувате,че ние си"съсипваме"животите..като сме взели решението да родим..Загубена работа...

# 122
Писах, писах и го истрих!Ще обяснявам на 17 годишна,че не се става майка ей така... ooooh!,не и в днешно време,пък щом иска да забременява и тя.

# 123
Писах, писах и го истрих!Ще обяснявам на 17 годишна,че не се става майка ей така... ooooh!,не и в днешно време,пък щом иска да забременява и тя.
Аз не виждам някой да е написал,че ей така се става майка. Това е нещо много сложно. Но съм съгласна с Вероника,никога не си готов за родител колкото и да си втълпяваш че си.
Чак когато се появи онова мъничко розово същество и се превърне в основната ти грижа разбираш дали ставаш или не ставаш,а ако не ставаш се научаваш.
Така че,спрете се!Сериозно,ставате за смях!

# 124
Veronika_,ти сама започна по-напред в темата да скачаш като ужилена и да се браниш с неща от сорта "ние младите,вие дъртофелниците,искам детето "и т.н.
Спри се най-накрая.Всеки има право на мнение.И "дъртофелниците" се изказаха,и вие "младите" също.Само че първите уважиха вашето мнение,а вие тяхното-не.
Четох и цитирани поговорки"не питай старило,а питай патило"....Абе просто няма смисъл.
Решила си да раждаш,раждай.Само че не очаквай всеки да ти сваля шапка за това и да ти ръкопляска.Начинът ти на мислене говори за това,че ти е рано за деца:
Аз лично предпочитам да имам дете(което в никакъв случай няма да нарека"случайно станало")отколкото да си вея "..()..",пък вие си говорете каквото искате.И да ви кажа това,че сме избрали да дадем нов живот и да се грижим за него е далеч по-добро,от това да се дрогираме и да скитаме като луди.

В живота няма само две възможности-или се дрогираш и скиташ,или раждаш.Можеш примерно и да учиш,и на студентска бригада да отидеш.....
Всички,които забременяват на твоите години изтъкват точно тези доводи-"По-добре така,отколкото така..."
Да,ОБАЧЕ какво се получава в действителност?На тези толкова осъзнати и отговорни родители,един ден им писва на шапката и водят детето при баба му.В 99% от случаите се случва точно това(знам,че ти си от останалия 1%,които НИКОГА не биха го направили).

Това дали ще се развадем ние"младите и Неопитните" според мен не е проблем на никой освен на самите нас.
Напротив,проблем е и то голям за вашите родители.Защото точно на тях ще разчиташ,ако с любимия вече не искате да сте заедно.
И точно тук е преимуществото на "дъртофелниците"-те са учили,имат стабилна работа(в повечето случаи),имат богат житейски опит и могат да се справят сами.Това се казва да можеш да си понесеш последствията от решенията.А на 20 просто няма как  да се случи...

# 125
Вероника, успокой се. Никой не те напада. Някои хора не те разбират (на мен също ми е трудно да те разбера).
Но всеки има право на избор. Аз уважавам твоя избор. На 19 може би за пръв път поисках дете. Сега съм на 24 и си давам сметка, че тогава наистина не съм била готова, а съм го приемала по-скоро от романтичната страна (някой тук го беше описал много добре).
Сега, когато най-после съм бременна си задавам куп въпроси - ще бъда ли добра майка, ще можем ли да осигурим добър живот на нашето дете? Вътрешно знам, че ще се справим, но някак си тези въпроси изникват сами.
Само ако ми позволиш да те попитам нещо, може ли?
Имаш ли някакви планове за себе си? Образование, професия?
Самостоятелни ли сте с таткото?
И най-вече: видях че сте опитвали около година за бебче. Кое те накара на 16 да поискаш да родиш дете?

Не се заяждам, наистина ми е чудно кое те е накарало още на 16 да искаш да си майка?

И още нещо - ранното родителство не се противопоставя на дрогирането, безразборния секс и т.н. Не забравяй, че има една златна среда между тях и не са толкова малко младите хора, които са точно там.

# 126
Темата наистина придоби друг облик.  ...
 Историята познава безброй случаи.  
Спирам,защото станах многословна,за което се извинявам.    Истината се крие дълбоко в сърцето на всеки един от нас,трябва само да намерим верният път към нея.

Peace Подкрепям напълно

Miss мецанка  и теб абсолютно те подкрепям

Чак когато се появи онова мъничко розово същество и се превърне в основната ти грижа разбираш дали ставаш или не ставаш,а ако не ставаш се научаваш.
Така че,спрете се!Сериозно,ставате за смях![/b][/i]

Аз съм от по- късно станалите майките , но вярвайте ми както не осъзнавах и не можех да знам какво означава майчинството на 16, 18 и 20г., така за мен беше и на 30г.
Чак когато видях  розовото същество осъзнавах ден след ден, че раждането на бебе е като разопаковането на очакван пакет- подарък, който от ден на ден те заинтригува все повече и повече и в неговото съдържание откриваш нещо все по- вълнуващо ,все по-перфектно и по-прекрасно от каквото и да си мечтал.

Излишни са споровете за или против ранното или късното майчинство и двете си имат и плюсове и минуси.

# 127
Вероника, успокой се. Никой не те напада. Някои хора не те разбират (на мен също ми е трудно да те разбера).
Но всеки има право на избор. Аз уважавам твоя избор. На 19 може би за пръв път поисках дете. Сега съм на 24 и си давам сметка, че тогава наистина не съм била готова, а съм го приемала по-скоро от романтичната страна (някой тук го беше описал много добре).
Сега, когато най-после съм бременна си задавам куп въпроси - ще бъда ли добра майка, ще можем ли да осигурим добър живот на нашето дете? Вътрешно знам, че ще се справим, но някак си тези въпроси изникват сами.
Само ако ми позволиш да те попитам нещо, може ли?
Имаш ли някакви планове за себе си? Образование, професия?
Самостоятелни ли сте с таткото?
И най-вече: видях че сте опитвали около година за бебче. Кое те накара на 16 да поискаш да родиш дете?

Не се заяждам, наистина ми е чудно кое те е накарало още на 16 да искаш да си майка?

Присъединявам се към поста на Либи! Чудесно си го написала!
Когато родиш дете, не всичко е любов, защото тя топли, но не храни. Да бъдеш родител означава да носиш морална и финансова отговорност, както и да даваш пример, да напътстваш итн...Животът е пълен с интересни неща и съвсем не е само наркотици и чалгия!

# 128
Вероника,наиситна и аз мисля,че е крайно време да престанеш да се засягаш. Тук никой не говори за теб,най-малко пък те напада.Наистина има какво да научиш от мацките тук. Но щом стана такъв проблем,на мен също ще ми е интересно да отговориш на въпросите на Либи.
А поста на Ирина е абсолютно адекватен,напълно в мой стил казано  Wink.

# 129
ирина_85
Извинявай но на теб изречения от сорта на "седнала съм да обяснявам на 17 годишна" или "няма да си добра майка,защото си малка" или "ще си съсипеш живота" не ми изглеждат като приемане на чуждо мнение. Не видях Вероника да обяснява където и да било,че по-възрастните майки не стават за такива,а и именно те сами се нарекоха дъртофелници.
Освен това понякога не е лошо наистина да се зачитате в постовете,а не да коментирате на база прочетени едно-две изречения от целия пост и веднага да съдите.
Тя така или иначе ще си роди детенцето живот и здраве,а сравнението й със наркотиците и напиванията щяха да са ви много по-ясни,ако бяхте обърнали внимание защо го казва.
Масово съветите бяха-наживей се,прави секс сега,защото после няма да можеш,напивай се сега,защото после няма да можеш и изобщо удари го на разрват сега,защото после живота ти едва ли не свършва. Та за това тя сравни раждането с тези пороци.
Лошото е,че дразните с вашите философски излияния. Защото факта,че сте с 10+ години по-големи не ви дава право да я укорявате за решение,което тя е зела с много любов и да й обяснявате,че любовта не топли. Еми като не топли вие всичките за чии сте родили деца от съпрузите си и сте женени за тях? Защото са ви засипали с кинти и сте преценили,че могат да отгледат едно дете с тия кинти,или защото сте ги обичали,искали сте семейство и сте създали плода на любовта си в лицето на децата ви?!
Когато не става въпрос за вас самите сте много осъдителни,порицаващи,укоряващи,философсващи,и по тая причина масово темите за изневери,раздели и финансови проблеми се пускат от съфорумки,криещи се под други никове,че да не ги разобличат и да видят,че под съвършените им маски в тоя форум се криели О ЧУДО обикновенни жени със същите проблеми,като простосмъртните,които плюете иначе всеки ден Sick

# 130
Аз не виждам някой да е написал,че ей така се става майка. Това е нещо много сложно. Но съм съгласна с Вероника,никога не си готов за родител колкото и да си втълпяваш че си.
Така че,спрете се!Сериозно,ставате за смях!

Напротив,аз бях абсолютно готова и сигурна,че мога да бъда родител и то добър родител.В "Приятели",когато Чандлър и Моника си търсеха да си осиновят бебенце,той каза на едната бременна,която имаше съмнения за тях,следните думи за Моника-тя е майка,без да е родител...

Аз ли нещо се обърках,но не Вероника е бременната,а тъй като авторката изчезна,тя зае нейното място,да защити тийнейджърите,че и те могат да си раждат бебета и да са добри родители,но всъщност изобщо не знае за какво иде реч,а навярно си представя newsm78 ,че знае newsm78.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 18:45 от rozi-maxi

# 131
Ами да-бъркаш!Както казах,няма да е лошо да четете малко преди да говорите. Момичето си е бременно,просто даде съвет на авторката,която изчезна,а от там на нея почнаха да й четат морал.

# 132
ирина_85
Лошото е,че дразните с вашите философски излияния. Защото факта,че сте с 10+ години по-големи не ви дава право да я укорявате за решение,което тя е зела с много любов и да й обяснявате,че любовта не топли. Еми като не топли вие всичките за чии сте родили деца от съпрузите си и сте женени за тях? Защото са ви засипали с кинти и сте преценили,че могат да отгледат едно дете с тия кинти,или защото сте ги обичали,искали сте семейство и сте създали плода на любовта си в лицето на децата ви?!

Защото се обичаме. Това е отговорът на въпроса ти! Но само гола любов не храни едно гладно дете! Иди в ДиС и прочети за какво говорим! Масово жените зависят от мъжете си и стоят заради децата. Масово имат финансови проблеми. Това на щастие ли ти прилича??
Или искаш да кажеш, че тези, които са с добри професии и финансово независими, не могат да обичат децата си, а жертвоготовните 16-годишни- да? Абсурден е постът ти! Едното не изключва другото.

# 133
  • Видин
Тази тема в какво се превърна  ooooh! Поредният цирк

# 134
ирина_85

Защото се обичаме. Това е отговорът на въпроса ти! Но само гола любов не храни едно гладно дете! Иди в ДиС и прочети за какво говорим! Масово жените зависят от мъжете си и стоят заради децата. Масово имат финансови проблеми. Това на щастие ли ти прилича??
Или искаш да кажеш, че тези, които са с добри професии и финансово независими, не могат да обичат децата си, а жертвоготовните 16-годишни- да? Абсурден е постът ти! Едното не изключва другото.

Поста ми щеше да е абсурден ако бях казала това,което си написала.
А всички вие ли се чувствате застраховани от съдбата на въпросните жени,които седят само заради децата си,м?
Защото тук неколкократно натяквано ми беше,че щом си над 25 (примерно),автоматично ставаш финансово независим и готов да си единствен родител на едно дете. Което е два пъти по-абсурдно. За 16 годишни родители не говоря изобщо.
Момичето нееднократно спомена,че нямат никакви финансови проблеми,че да гледат и детенце,а вие й набутвате няква си гола любов-ми тя па никъде не е споменала,че го прави от голата си любов.
Въпроса е,че умирате да вадите някви думи от контекста и на базата на тях да си вадите абсурдни заключения!

Общи условия

Активация на акаунт