Египет - четвърта тема

• 72 790
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Forski, напълни ми душата:) Чакаме следващите епизоди Simple Smile И дано скоро ти се отдаде възможност да посетиш Шарм и Йордания, и всички други арабски страни, които желаеш

# 301
  • Beyond the Frontiers
Алфа тур=Тез тур. Алфа не организират собствени програми. Peace

Форски, разказът ти е много емоционален  Mr. Green Успех на изпитите newsm10

Олд спорт, наистина нещо се изгуби. Дано да е за добро.
Пък аз като една голяма бяла птица, чак сега разбрах, че сме адашки с нея. И май доста Елени станахме в темата  Grinning Grinning

# 302
Форски, тия дето се въртят не са ли Дервиши? Ние гледахме такъв на вечерята по Нил. Не бях чувала, нито виждала такова нещо до този момент. Като се завъртя тоя човек, викам си ще се завърти, пък после друго, ама той не спря! То голямо въртене беше...

# 303
Форски, тия дето се въртят не са ли Дервиши? Ние гледахме такъв на вечерята по Нил. Не бях чувала, нито виждала такова нещо до този момент. Като се завъртя тоя човек, викам си ще се завърти, пък после друго, ама той не спря! То голямо въртене беше...

Да, Дервиши са. Ние не можахме да видим такова представление докато бяхме там,
но ни раказаха - дервиша се въртял около 20 мин без да спира. Чудя се дали това не
е някакъв тип изпадане в транс или медитация?  Thinking

# 304
Добро утро.
Думата "дервиши" я бях чувал само, но не знаех, че е точно за тези въртящите се. Дервишите в Египет като цяло ги имаше под път и над път - на доста места ги гледахме - на 1001 нощ, после на бели денс програма, за капак и на лодката в Червено море Wink Ами и аз не знам - тея хора не са ли полудели от толкова въртене. Днес ще кача малко клипчета. Вкъщи с каката  Joy се пробвахме да се въртим.. ама след 3тия кръг едва не припаднахме... не знам, може и да изпадат в транс.
Хайде тръгвам на изпит, че ми е в 12 часа. До скоро и мерси за стисканите палци.

# 305
  • Egypt
Дервишите са членове на ислямска секта, с различни течения. Освен въртящите, други интересни са "викащите", има едни в Египет, които лягат по земята и шейха стъпва по главите им. Тези секти са последователи на мистицизма (суфизма). Въртящите изпадат в транс и се въртят с часове, а полите им са много тежки, около 15 килограма.  Миналата година на рождения ден на пророка Мохамед ходих да гледам суфистка секта, море от мъже, облечени в бяло, повтарящи часове наред напеви, от които и аз можех да изпадна в транс. За съжаление това става зад метални огради, и никой, нечленуващ в сектата не може да влезе вътре, и снимките ми са с лошо качество.

# 306
Тъкмо и аз щях да пиша, че са суфисти.  Simple Smile  Като изпаднат в транс, общуват с бога. То с времето се свиква все повече да се въртиш.... Аз по телевизията гледах едни такива, които пееха, свиреха - в Пакистан и Индия.
Конкретно за дервишите знам, че имат ежегоден фестивал в Турция - Коня. Сигурно голямо въртене пада.....

# 307
Засега искам само да ви се похваля, че съм много щастлив.
Изпита ми днес беше в 12 часа, вчера киснах на компютъра до 4 през нощта....
Отидох на изпита без да прочета НИТО ЕДИН РЕД!!!
Дадоха ми тест, който уж щял да се падне - е, не се падна.
Имахме тест 18 въпроса - 3 с "А Б В" и 15 отворейни въпроса.
В 16.00 часа изкараха книжките и дадоха двойките, моята не беше там.
Чаках до 18.30, когато почнаха само 5ци и 6ци... Стреснах се, викам, 100% книжката ми с двойката са я изгубили... Викнаха ме - Никифор, влизам вътре, господина ми казва: Половин точка не ти стига за 4, ще те изпитвам за 5...
Аз: Ооо, не може ли 3? (аз не съм пипнал!)
Той: Може, може... и без това не съм те виждал на упражнения...
кеффффффффффф мацки кееееф  Joy
От цялата ми група от 22 човека, само 6ма го взехме.. другиве вече ще ме урочасат.
Взех си изпита, заради вас, сигурен съм!  Peace Hug

# 308
forski честито за изпита Peace

# 309
  • Egypt
Ами хайде тогава, по случай взимането на изпита, Форски да черпи с втората част на разказа  Laughing

# 310
И аз чакам forski много увлекателно разказваш и не спестяваш нищо, което ми харесва  Wink

# 311
А полета до Хургада всъщност вече не е до летище Хургада а до Кайро и после автобус ли?
Нещо не схващам, какво става.
Аз като почивах в Египет преди 4 години, полета беше до Хургада директно, после почивка и после вътрешен полет до Кайро и от там до бг. Тогава още нямаше директни полети на Бг еър до Кайро и летяхме с чартър.
Сега погледнах цените и виждам хотела, за който ние платихме по 700 и кусур евро на човек, сега да го продават по 400 евро на човек.  newsm78
От полетите ли иде разликата или принципно цените са паднали драстично?
Има ли я още жълтата подводница ? Имам добри спомени от тази екскурзия.

# 312
Цените паднаха драстично! Ние 2005г платихме 450 евро за хотел, който сега се продава за 300 евро, на промоция и за по- малко...  Имаше и тогава редовен полет, ние бяхме с редовен - явно зависи от датата и как ще ги организират. То и сега е така - има с чартъри, има с редовни, има до Хургада, има до Кайро - програмите са разнородни.

# 313
Милички, привет! Hug
Две седмици бяхме далеч от градска суета и интернет. Заредихме батериите...сега ако и разопаковам багажа ще е много хубаво. Прочетох само тази страница, другите - за десерт после  Mr. Green
Радвам се на хубавата атмосфера, царяща тук! Да ви е честита Новата година на всички и само хубави неща да ви се случват!  bouquet
(За чудещите се къде сме били - не е екзотично, споко - в съседните гръцки земи, където сега е много слънчево, приятно и тихо)
За дервишите да изкоментирам и аз - смятам, че поне една част от тези, които участват в шоу програмите в Египет, го правят за самото шоу, така си вадят хляба. Не мисля, че всички са суфи...Ако сте обърнали внимание - един от триковете е как си поставят краката и после завъртат главата, а не както се въри човек нормално - с множество малки стъпчици. Но така или иначе гледката е впечатляваща и един от хубавите "номера" в шоу програмите  Peace

# 314
pina мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт