Египет - четвърта тема

• 72 805
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
  • Egypt
Олди, тъкмо почнах да се притеснявам... За стъпките- в хореографията така учат и балерините да се въртят. А всички са суфи, това го знам от един сектант в нас  Laughing

# 316
ФаимаHug Аз бях споменала, че ще зачезна за известно време, но вече съм на линия  Mr. Green
Балерините сигурно така ги учат, но мисълта ми беше за обикновените хора  Peace
Интересно ми е това, че всички са суфи, защото излиза, че използват уменията си за комерсиални цели и това хич не ми се връзва с философията им. Ама щом човекът казва...

# 317
Добре завърнала се Олди  Hug липсваше!

За танцьорите интересно, защото и аз бях чела че някои са си просто изпълнители, но не съм разпитвала в интерес на истината така ли е, или всички са суфисти. При всички положения обучението им е специфично и явно отнема доста време да се овладее тази техника на танца  Peace

# 318
  • Egypt
Ааа, момент, момент, аз казвам, че дервишите са суфисти, а не танцьорите; те може да танцуват дервишки танци, но да не са дервиши.
А някой чувал ли е за курорта Дахаб, близо до Шарм е. 

# 319
Е изяснихме се  Grinning

Този курорт не съм го чувала, но пък четох в един друг форум за Таба, бил е известен курорт преди време, но в момента по запуснат, заради едни събития случили се преди време....

А Марса Алам развива ли се като курорт, май преди време беше коментиран тук в темата.

# 320
Фаима, ясно значи  Mr. Green Дахаб е приятно място, никога не е бил прекалено развит - в това му е чарът. Любимо място на дайвъри и хора, обичащи дивото. Вярно, че имаше атентат там, но това не промени характера на градчето - малки места за нощуване, без лукс, близо до природата, не прекалено комерсиализирано ...За любителите на такъв тип места е идеален.
Ани, добре заварила!  bouquet
Марса Алам се развива, да. Има вътрешни полети до там, както и някои международни - от Англия, Германия...

# 321
Мила ми, Елена Wink Добре дошла   bouquet
ЧНГ и на теб! Здраве, здраве и много щастливи мигове през идната 2010 година  Peace
Имам да ти пиша нещо на лична за брекетите, ама все не остава време...
Пийпъл,  Hug утре съм на изпит от 12... пак не съм пипнал  Embarassed ама разчитам на късмет и чар  Joy baby_neutral
Почнах да пиша продължението си на разказа, ама утре или в събота ще го довърша.. Wink
За татусите - вече реших, че името си на арабски ще го напиша на китката си, а на задната част на врата си ще си сложа знакът пийс  Peace в кръгче... това са промените засега относно татусите...
Днес се видях с един познат, който мечтае за Египет от години... Човекът ме пипа дори и вика: Чакай да се докосна до някой видял пирамидите на живо.. толкова странно се почувствах.. ех този Египет! Невероятна работа Wink

# 322
Мили ми Форски, добре заварил! Peace
Тъкмо сварих да върна няколко страници назад и да прочета каквото бях изпуснала. Голям си образ  hahaha Мерси за рекламата, която си ми направили...годините там не са 10, а 2...но по наситеност с преживявания се равняват наистина на повече  Crazy
Много забавен разказ, много емоция...радвам се, че сте се забавлявали и сте вдишали максимален обем египетски въздух.  И което е по-важно намирам виждането ти за работа/печелене на пари тук, а харчене/пътешестване там за много правилно. Наистина е забавно, но да си турист и да живееш/оцеляваш там не е едно и също. Нещата са силно различни след първоначалната еуфория. Дубай пък в момента хич не е място за осъществяване на мечти. Но както и да е. Очакваме продължението на разказа, но гледай да си вземеш и останалите изпити  Peace
Татуировките на арабски са голям хит от известно време  Laughing Аз не съм фен на перманенти татута от никакъв сорт, ама ти си знаеш - голямо момче си.  Peace
Галактик, вярно много адаши тук сме...Има да черпим на 21.май  Laughing
Тари, добре дошла и на теб! Чакаме разказа за круиза! Няма да се измъкнеш  Twisted Evil
Пина, коментарът ти, че на 14 годишните много добре би им се отразил един Египет е съвсем на място. Би им подействал доста отрезвяващо..особено разходката в Кайро.
Може би наистина е по-удачно да не ходят училищна екскурзия, но пък ако учителите са надеждни, не би трябвало да има кой знае какви проблеми.
За ходенето в Египет с деца - и преди съм писала, че по принцип ако не се ходи в големите горещини и се избират екскурзии, които не са прекалено изтощителни, няма проблеми да се водят деца там. При последното ми ходене в хотела имаше две семейства с буквално новородени бебета - французи и германци. И за моя разкрепостен дух това е малко прекалено, но от 2-3 години нагоре спокойно могат да се водят деца. Все пак всичко зависи от това колко well travelled са и родителите, и децата...като за първо ходене в чужбина едва ли е най-удачното място, но иначе няма проблеми. Добра идея дори за 4-5 годишни деца е да се носи една количка тип "чадър", в която може да се сложи детето докато се обикаля музея в Кайро например, а и останалите забележителности - достатъчно са гранд, за да има къде да се бута количката  Peace

# 323
Ааа, момент, момент, аз казвам, че дервишите са суфисти, а не танцьорите; те може да танцуват дервишки танци, но да не са дервиши.
А някой чувал ли е за курорта Дахаб, близо до Шарм е. 

Минахме само от там на път за Йордания, за да вземем няколко рускини от хотел. Много приятно впечатление ми направи, спокойно, а и слънцето тъкмо изгряваше и беше много красиво. Но само до тук са ми впечатленията, а и снимките също ми са оскъдни Simple Smile снимала съм табела за добре дошли Simple Smile - http://yanich.multiply.com/photos/album/38/Egypt_04.11.2008#photo=16

# 324
roje22, прочисти си кутията, защото лимитът ти е изчерпан и не мога да ти отговоря!

# 325
Не спирам да си мисля за Египет и да обяснявам на познатите ми как е било.
Египет, Египет... So far away...  newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

# 326
Не е далече бе! Срещу 300 евро си там - 3* хотел на НВ + летищните такси. Винаги можеш да отделиш тези пари...  Ако беше на 10 000км, тогава да видиш какво е  Confused

# 327
Не плачи forski . Другият път отиди за 3 седмици пък дано ти писне  Wink Какво става със снимките?

# 328
  • Egypt
Тъкмо сега гледах- Профи Турс имат промоция на самолетни билети до Кайро- 49 Е.

# 329
Бре квАй таз прИмоция??? Направо ми секна дъхът...как се устоява на такова нещо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт