Египет - четвърта тема

• 72 793
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 Гидът се напъваше да показва луксозните квартали, в които живеят бизнесмените на Кайро-ми те като нашите панелки Laughing А казва, че някои от тях са на по1-2 години.

Te, богаташите, май не живеят в Кайро, а в затворени комплекси на 20-30 км от града. И там е съвсем друг свят  Grinning.

Галана, а имахте ли организирани екскурзии в морето - гмуркане, прозрачни дъна и т.н.? Или това е предимство на по-големите курорти?

И нещо извън темата  Grinning - нали последния сняг беше с песъчинки от Сахара. Живеем на високо и под нас се вижда покрива на съседната къща. Сега, когато е стопен снега, се вижда натрупания пясък  Mr. Green. Мога поне една шепа сахарски пясък да събера   hahaha.

# 481
  • Beyond the Frontiers
Галана_с, много хубави снимки.
И аз извън темата  Embarassed с моята колежка се спукахме да крадем цветя отхотела в Египет с надежда да се присъдят, но не се хвана нищо....Не знам, как се казват, тези храстите с големи цветове в бяло, лила...Много са красиви.

# 482
Бугенвилея ли?

# 483
  • Beyond the Frontiers
Ох, да. Страхотно изглежда. Всичките им градини с това цвете, много е кичесто и прикрива лесно дребни недостатъци.

# 484
tania67, бях шокирана от мизерията, стелеща се извън хотелските комплекси и питах първия гид, който беше с нас на Луксор на какво се дължи това. Предполагах, че е заради огромното население и едва 30те процента плодородна земя. 70 % от Египет е пустиня. Но човекът, много готин и умен, ми обясни, че напротив, Египет е богата държава с много бедни хора. Парадокс Shocked Защо? Ами защото богатствата пътъват в 5 % дебелаци около Хосни Мубарак, който управлява вече 30 години. Иначе има 3 петролни находища, през Суецкия канал всеки ден минават милиони хора, които плащат по 3 долара за преминаване както и много развит туризъм. Мубарак и приближените му не живеят в Кайро, права си. Моля да не се считат думите ми за расистки, по-скоро употребата на "цигания" е синоним на по-особен манталитет, не на принадлежност към някой етнос. Нещо като селянин и селяндур newsm78
Мисля си обаче, че младите хора мечтаят за промени, усеща се някак. Гледат с възхищение туристите, мечтаят като че ли за повече свобода. Един лагер от египетски дечица, със забрадчици и дълги ръкавчета в 30градуса жега, много ни се радваше, махаха ни усмихваха се, галеха ни. Абе сладури. Доколкото разбрах нямат право да пътуват свободно, нещо като нас по времето на комунизма.

По отношение на гмуркането. То се провали именно заради бурята. Но пък бурята беше нещо уникално, щастлива съм, че я преживях, то кога друг път Laughing Иначе в този другия хотел Алнабила огромни цветни рибоци плували на самия бряг. Коралите били на страни, плажът бил нещо като лагунка. Сладурско, нали? Не съм го виждала, но вярвам на хората, които ни го разказваха. Забравих да отбележа, че българите в хотела бяха страхотни, много готини хора Hug
Плажът на нашия хотел си беше пясъчен, напомняше на нашето море-нямаше риби, водата не беше от най-кристалните.

Бугенвилиите са много красиви, особено след тежката зима в България Peace
На мен първите дни сетивата ми се напълниха с толкова цвят и красота в градината Heart Eyes
Това, което разбрах е, че Шарм-Ел Шейх е по-хубавото, по-луксозно място. От там пък Луксор е далеч. Така че ако човек е тръгнал главно заради историята е по-добре да отседне в Хургада. За да се види пък Абу Симбел трябва круиз по Нил. Там обаче трябва да се внимава ако човек е по-претенциозен, че видяхме някои от круизните кораби Mr. Green Имаше един единствен по-така Wink

# 485
  • София
galana_s много е красиво благодаря за снимките   bouquet.Аз така съм се навила да отида,че ако ще и в палатка да ме настанят ми е все тая  Mr. Green Моя приятелка беше в Египет и тя ми даде доста ценни съвети и доста снимки показа,но е ходила със група журналисти и при тях всичко е било луксозно.Да предупреди ме че на места някой гледки няма да ми харесат,но това не ми пречи.Нима и тук на места не е така,същото е.

# 486
  • София
Страхотни са цветята, то и аз съм се опитвала да си завъдя от Испания подобни и нищо не става  Close В България климата не е подходящ, поне при мен е малко планински и даже и сакъзчетата ми трудно вървят да не говорим за по-екзотичните и топлолюбивите.

Адаш на финала си, много  Hug от мен и стискам палци всичко да мине по най-добрият начин.

# 487
Здравейте!
В събота заминаваме и вече ме тресе египетска треска Mr. Green

Имам два въпроса:
1. каква е часовата разлика между Египет и БГ?
2. какъв е курсът в момента между египетски паунд и долара? Има ли смисъл и ако да в Египет ли да сменим доларите за египетски паунди?
съжалявам, сигурно е коментирано вече, но пробвах да отворя важните линкове и ми се отваря винаги една и съща първоначална страница на тема от архива, а няма да мога да изчета цялата тема, затова директно питам Embarassed

# 488
  • София
Здравейте!
В събота заминаваме и вече ме тресе египетска треска Mr. Green

Имам два въпроса:
1. каква е часовата разлика между Египет и БГ?
2. какъв е курсът в момента между египетски паунд и долара? Има ли смисъл и ако да в Египет ли да сменим доларите за египетски паунди?
съжалявам, сигурно е коментирано вече, но пробвах да отворя важните линкове и ми се отваря винаги една и съща първоначална страница на тема от архива, а няма да мога да изчета цялата тема, затова директно питам Embarassed

Няма часова разлика, но не знам дали имат лятно време като при нас/тази събота - неделя ще го сменяме/. Курса не го знам, но непременно смени част от доларите, иначе закръглят за твоя сметка. А и според ситуацията може да дадеш по-малък бакшиш от 1 долар. Не се и опитвай да търсиш в България египетски пари - само ще си загубиш времето  Laughing.

# 489
  • Egypt
1 USD= 5.50 EGP
В момента няма часова разлика, часът е същия, както в Бг.
Приятно изкарване Simple Smile
Олди, гледам лентичката, то не останало до появата на новата египетска фенка   bouquet

# 490
  • София
Вижте на какво попаднах:

Нашето Олди роди! newsm44
Принцесата е 3390 тежичка и 49 см високичка  Grinning Има дълга черна коса, която ние ще сплитане на плитки, с вплетени руски панделки! Олди е изморена, но страхотно щастлива!
Ох, ако пиша глупости, извинете ме, но съм силно равълнувана! Отивам да си пиша речите и приготвям даровете.
Бъди благословена, Ребека!  Hug newsm51

Олди, честито! Да ти е жива и здрава принцесата! newsm51

# 491
  • София
Точно това и аз получих преди малко като смс и влизам да съобщя, но Таня ме изпревари.

Ели, да ви е жива и здрава Ребека, много да ви слушка, да ви радва и тя да стане голям пътешественик!

# 492
  • Egypt
Еее, чудесна новина, да е жива и здрава малката!

# 493
Страхотна новина!
Олди, честито и от мен! Да е жива и здрава малката сладурана   ylinfant и да ви носи само радости!

# 494
Честито бебче и от мен! Да е живо и здраво, да расте умно и щастливо!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт