Шестгодишно кърмаче

• 19 146
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно

Струва ми се че жените, които не кърмят или са кърмили кратко са прекалено агресивни.

За разлика от твоя пост, който е наситен с позитивизъм #Crazy

Искам да намериш къде е написано, че кърменето е "отвратително" и "срамно".
А пък това за полето са самоизява и сексуалния подтект, ако бях на твое място и бях убедена в правотата си, не бих го коментирала и не бих се защитавала.

# 271
  • Варна
със сигурност нямаше да кърмя май въобще. отказахте ме  ooooh!
Струва ми се че жените, които не кърмят или са кърмили кратко са прекалено агресивни.
Не знам според теб колко е краткото кърмене,но аз съм кърмила 1г. и 2 месеца и пак не мога да го разбера това за 6 год. кърмаче.Ти гледала ли си 6 год. дете и знаеш ли какви са нещата за които мисли и говори?

# 272
Аман от такива арогантни "отличнички в живота"! Има много по-елегантни начини да изразиш себе си и мнението си.
И в тази връзка да попитам Додиники: какво стана с толерантността ти? Не пропускаш да я пропагандираш из разни други теми. Ами с това: който не е опитал, няма как да разбере.... Simple Smile
Вери,никога не съм си поставяла за задача да опитвам да кърмя детето си до 6 години.Това си е на емоционално ниво.Писах и пак ще го напиша.Нямам нищо против кърменето до 4 годинки и половина например,но мисля,че тази майка,която го кърми до 6 и не възнамерява в скоро време да каже "край"....мисля,че има нужда от помощ и съвет за отбиване/доста ще и е трудно предполагам/,а не от поощряване.Едно е да се похвалиш,че кърмиш толкова дълго,друго е да ти кажат:"Евала!",а съвсем различно е да се поощрява.Да права си,само който не е опитал той не знае какво е.Аз не съм и искала да опитвам.Никога не съм си мислила,че мога да стигна дотам/неусетно уж,не мисля-съвсем осъзнато е в случая/..Немога да се поставя на нейното място/да мина от другата страна/,защото емоциите при мен са си емоции и се старая да не прекалявам.Както каза Нана:"Трябва да знаеш кога да слезеш от сцената"...а 6 годинки ми се вижда някак...незнам как да го кажа,ама сигурно вече може да разкопчава сутиена на майка си/както се изрази някой по напред/...Мисля,че в случая майката не само ,че съзнателно е кърмила до сега,но тя е знаела предварително ,че ще стигне дотук....в противен случай ...би контролирала положението,не мислиш ли?А аз никога не съм си помисляла,че ще кърмя детето си повече от две години... Peace...Да си толерантен,понякога означава да излъжеш....не обичам да лъжа!  Peace

# 273
  • София
Аман от такива арогантни "отличнички в живота"! Има много по-елегантни начини да изразиш себе си и мнението си.
И в тази връзка да попитам Додиники: какво стана с толерантността ти? Не пропускаш да я пропагандираш из разни други теми. Ами с това: който не е опитал, няма как да разбере.... Simple Smile
Да си толерантен,понякога означава да излъжеш....не обичам да лъжа!  Peace
Не съм съгласна, според мен означава да разбираш и да приемаш, че съществуват и неща, които е възможно и да не харесваш.

# 274
Само,че аз не ги приемам и следователно,немога да съм толерантна в случая!  Peace
Цитат
Бояна - до каква възраст се счита допустимо детето да спи в леглото на родителите си,
Докато започне да спи в това на гаджето си....щом ще се кърмим до 10...за спането трябва да е повече.... Laughing Mr. Green

# 275
Да си толерантен,понякога означава да излъжеш....не обичам да лъжа!  Peace
Не съм съгласна, според мен означава да разбираш и да приемаш, че съществуват и неща, които е възможно и да не харесваш.
И аз не съм съгласна.
Да си толерантен означава да приемаш другата гледна точка, различна от твоята и без да съдиш.
Ти явно изискваш толерантност за неща, които само теб засягат.

И аз с много неща не съм съгласна и не приемам, но не се бъркам на родителите, нито ходя по теми, за да изразявам възмущението си.

# 276

ooooh! Не стига, че бебетата им с големи глави, ами и майките агресивни. УжасТ!!!

# 277
  • София
Ето и още един линк. Ще ми е интересно да коментирате

"a clinical psychologist argues that lengthy nursing may satisfy the mother more than the child"

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/features/article388487.ece

Няма какво да се коментира, тя и авторката явно не е много наясно. Ето заключението й:

Of course breast-feeding is to be encouraged because it does confer long-term health benefits. But breastfeeding in the long term may not be best for the child.

# 278
мисля,че тази майка,която го кърми до 6 и не възнамерява в скоро време да каже "край"....мисля,че има нужда от помощ и съвет за отбиване/доста ще и е трудно предполагам/,а не от поощряване.

и ти реши по най-добрия начин да и дадеш този съвет, нали? просто така, приятелски да я открехнеш за заблудата, в която живее.

до кога ще се проточва тази тема? първоначалния и замисъл беше съвсем друг. който пожела, честити на майката; от последните няколко стрници се лее само жлъч.  

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 20:39 от momo

# 279

Мисля , че трябва да се прегледаш при специалист .
И да знаеш , че човек ако е агресивен и заядлив и 10 години да кърми , няма да се оправи . Имай го предвид .

# 280
мдам.. ама млечните зъби се сменят точно на 6-7г. нали Simple Smile
До тогава са си млечни.. значи са за мляко  Sunglasses

То за мляко зъби не трябват. Поне аз не го дъвча.
Желязна логика  Crazy Също като за Яворов.

# 281
  • Linz
Изумена съм, но аз съм в другата крайност- не съм кърмила (освен колкото да видя какво е), не бих кърмила и почти не давам никакви млечни продукти на децата си от няколко години. Предполагам, че майчиното мляко е по-добро от кравето (или кое да е друго животно), но 6 години ми се виждат страшно много. Малката ми дъщеря (която още няма 6) вече се заглежда по момчета, за голямата да не говоря... това са си големи деца!

# 282
За разлика от твоя пост, който е наситен с позитивизъм #Crazy
Искам да намериш къде е написано, че кърменето е "отвратително" и "срамно".
А пък това за полето са самоизява и сексуалния подтект, ако бях на твое място и бях убедена в правотата си, не бих го коментирала и не бих се защитавала.

Първо прочети предишните ми постове, да ми кажеш къде има негативизъм.
Второ прочети това:

И да, кърмила съм. Малко. Спрях, защото за мен специално чувството беше отвратително.

Трето, не се защитавам. Точно по тия въпроси изобщо нямам намерение да те убеждавам колко си в грешка.

Жаси, не казвам че съм "за" кърменето на 6г. дете. Не съм и "против". За себе си знам че едва ли мога да изкарам толкова. Смятам че трябва да се запази добрия тон и когато се упреква да бъде направено интелигентно и подкрепено с доказателства.  Не смятам че е нормално толкова да се оплюва и напада някой без никаква основателна причина. На базата на някакви догатки и чути някъде на улицата неща (или напълно измислени), че кърменето до тая възраст щяло да увреди някого. Много хора проявиха интерес към научни статии, но никой не ги предоставя. Откровено ме дразни това агресивно отношение. Ако само имаше толкова неодобрение когато някой храни 1 годишно дете с близалка или снаксове....

Мисля , че трябва да се прегледаш при специалист .
И да знаеш , че човек ако е агресивен и заядлив и 10 години да кърми , няма да се оправи . Имай го предвид .
smile3555
Аз съм била агресивна и заядлива.....smile3527

# 283
Aelia , не ме карай да напиша , че вероятно и трудно схващаш .
Никъде не съм те нарекла заядлива и агресивна .
Напротив .
Написах това -
И да знаеш , че човек ако е агресивен и заядлив и 10 години да кърми , няма да се оправи .
А сега ще ти го обясня като на по - бавно схващаща - човек или е агресивен или не е . Няма как един акт като кърменето да промени това .
И го написах по повод на невероятната глупост , която ти сътвори , а именно :

# 284
Пипинка, това го написах визирайки жените писали в темата, не по принцип. Освен това както майчинството променя, така и кърменето променя. Променя мирогледа и усещането за нещата от живота. Човек никога не е същия, в положителен смисъл.

Извинявам се много че се оказах бавно схващаща. Ако може сега да ми обясниш и на какъв специалист да ида да се прегледам.

П.П. Само да вметна че слагането на интервал преди препинателен знак е грешка.

Общи условия

Активация на акаунт