Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 216
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро  Hug

Пчели, много неприятно, че си болничка.  Hug Това варицела ли ще рече? Да се оправяш бързо! И не го мисли, че било опасно. Ще се оправиш.

Пъпи, този китаец говори точно като мен, когато все пак моята глава може да роди нещо на фински  Joy

Вие планирате ли да си ходите към България? Колко по-рано си поръчвате билети, за да си купите по-евтини?

Поздрав
http://www.youtube.com/watch?v=g55JlxWYo8Q

# 406
Здравейте   bouquet
Пчеличката макар и болна е сервирала кафенцето, гледам и други са писали   bouquet
Стискам палци скоро да ти мине, че звучи много неприятно  Confused

Пъпенце, не се притеснявай за резултата, не е чак толкова лош, а най-хубавото е, че си виждаш къде са ти грешките и на какво да наблегнеш, а именно говорене и тези глаголи с двойно н или т  Hug
Така другия път ще се справиш по-добре  Hug
Ние в курса навремето всички бъркахме предлозите, но много от тях се учат наизуст в кой израз кой предлог се използва и това ни бяха основните грешки.
Като си знаеш къде бъркаш, се стараеш да го поправиш и накрая на изпита повечето се справихме с почти отлични оценки.

Мимота, благодаря за поздрава - много хубаво изпълнение без музикален съпровод  Simple Smile

# 407
Здравейте любими снежинчета  Hug

Пчели какво пак го закъса мило  ooooh! миналата година гипс, сега ухо  ooooh! ужасна работа. От къде го лепна този вирус?  #Cussing out надявам се скоро да се оправиш  Hug Пиши поне как върви лечението? Ходиш ли на работа?
Мимотка кога планираш се прибираш в БГ?  Hug
Пъпич не се притеснявай мило  Hug следващия път ще ги разбиеш  Peace
Щастлива  Hug
Марги как вървят нещата при теб?  Hug

# 408
Привет снежинки мили!

Пчели, да оздравяваш бързо Hug  love001.

Мимота, нашите последни билети (ще пътуваме края на март) ги взех скоро от Малев/ една събота рано сутрин реших да видя как вървят цените и уцелих супер промоция - все едно половин цена. Те много често пускат по няколко промоционални билети за различни направления.
Само след няколко часа вече бяха нормални цени. Та, ако имаш време и ти се занимава, можеш да проверяваш редовно.

При нас снощи имаше такава снежна буря- бая е натрупало. На места почти покриваше малкото,като ходихме до люлките (направили са тунелче да се минава). И постоянно едни тракторчета чистят, а моето е лудо на тема трактори Laughing и пада едно глеане-докато замръзнем Mr. Green.

Щастлива, мнооого апетитно изглежда това чудо.. Може ли рецептата на лични Praynig.

Пъпи, това е било добър тест на нивото ти и така знаеш на ккаво да наблегнеш. Другият път ще си отличничка Wink.

Дънди, Рали, Марги Hug

На всички много весела вечер Hug

# 409
Валенце, ако ти я пратя на норвежки, ще си я разбереш ли или да ти я преведа?  Wink

# 410
Хайде момиченца-кокиченца на кафето..

# 411
Добро утро и от мен!

Вие планирате ли да си ходите към България? Колко по-рано си поръчвате билети, за да си купите по-евтини?

Мимотка, аз винаги си ги вземам около месец преди да пътувам и общо взето улучвам добри цени.

Пчели, бързо оздравяване от мен.

# 412
Здравейте снежинки   bouquet

Хубав ден и болната Пчели бързо да оздравява   bouquet
Сладурки за всички вас много  Hug

# 413
Как бързо бе душички мили,Варицела е това.От днес не съм на работа.И сигурна няма да съм поне 2..3 седмици,че и повече.Всички ще се разболеят...синчето,мъжа ми(той ходи на работа)и кой знае още колко народ.. ooooh!

# 414
За сведение
Вирусът варицела зостер се разпространява по въздушно – капков път чрез кашляне/кихане или чрез течност от варицелните мехурчета.
Лещенката (другото име на варицелата, бел. прев.), която най-често се появява в края на зимата и началото на пролетта, е силно заразна – ако има някой болен в семейството, то 80 или 90% от останалите членове, които не са я прекарали, ще се заразят. През следващите години се очаква случаите на варицела значително да намалеят благодарение на имунизацията на деца срещу болестта.
Въпреки, че се среща по-често при деца под 15 години, всеки може да се разболее от варицела. Обикновено човек се разболява само веднъж в живота си. Но вирусът, който причинява варицелата може да остане в организма без да е болестотворен и може да причини друга кожна болест на по-късен етап, наречена херпес зостер.
.
Е тва се казва късмет.Слава богу,че поне вас няма да заразя.. Crazy

# 415
 ooooh! Пчели - къде те намират тези лоши болести  ooooh!
Хайде оправяй се - въпреки че като гледам бая време ще ти отнеме  ooooh!

# 416
Привет момичета,

Пчели, а варицелата не е ли доста опасна за възрастен мъж? Чувала съм,че има опастност за потентността при мъжа. Дано при вас да няма лоши последствия. А ти не си ли се разболявала като малка?

Валенце, много се радвам за вас, че си ходите скоро. Ще има ли пак обиколка на страната ? И на мен ми се пътува, но до някоя гореща дестинация 

С билетите и аз като Петя започвам месец предварително да преглеждам полетите и цените. Винаги има нещо интересно и изгодно, но аз не винаги гледам само цената. Често ми се случва да си избера полета заради графика, времето , което спестявам и т.н.

Пъпи, браво на теб!!! Според мен резултатите ти са добри. Грешки винаги ще правиш, не си мисли,че тези които са да речем от 20 или 30 години не грешат. Попитай момичетата, които са от дълго време. Единствено бих се съгласила,че чужденец може да говори перфекрно езика ако е дошъл като съвсем малък. Всички останали , които казват,че говорят езика без грешка малко попресилват нещата. Наскоро чух едно момиче, което е дошло преди година или две, изкарало курс тук, говори що годе фински , но беше със самочувствие,че говори едва ли не без грешка. Не е хубаво човек да се надценява, но не е хубаво и да се подценява  Peace

Момичета желая ви лека вечер  Hug

# 417
Привет милички снежинчета Hug

Днес беше супер ден при нас- топъл, без леденият вятър..

Щастлива, пускай на норвежки:). Много апетитно изглежда..

Пчели,къде я намери ти тази варицела..но не се притеснявай- ще мине. Ако много те сърби, намери,ако има де, ментолов спирт.  Hug. Кофтито е, наистина че остава'. Все пак, не го мисли сега това- подсилвай имунитета със смях и игри Wink.
Дано отшуми бързо.

Раленце, Много свежа снимка Hug
При нас е всеки път скитане- да навестим нашите, после сестра ми. В София няма начин да не останем при приятели. Имам идея също за няколко дена да отидем на минерални бани, но още се колебая къде- Сандански (заради въздуха) или Хисаря (че е близо)- но аз все решавам в последният мномент Mr. Green.

Целувки и лека вечер на всички
И много сладки сънища Wink

# 418
Здравейте, снежинки Simple Smile Вале, пратих ти я  Hug Момичета, тия дни няма да влизам често, защото имам доста работа, но ще си пишем извън форума  Wink

Лека вечер на всички   bouquet

# 419

Пчели, а варицелата не е ли доста опасна за възрастен мъж? Чувала съм,че има опастност за потентността при мъжа. Дано при вас да няма лоши последствия. А ти не си ли се разболявала като малка?

:

Рали,ама аз съм жена бе мило,истинска при това.. Joy
А ако имаш предвид мъжа ми,ами той не е чак толкоз възрастен,при това е спортист/много добра физ.форма/
Сега за потентността не знам,ако вземе да се излага ,със сигурност,ще да се е разболял от варицела.. Joy
Обещавам да докладвам... Peace
Аз като малка съм боледувала от Вариола ( Variola vera),тази същата за която се говори,че е унищожена като болест.. Rolling Eyes(в което дълбоко се съмнявам)
Миналата година,ако някой от вас е гледал,имаше една поредица по YLE Teema за пандемиите и "страшните болести"..Много хубава поредица... PeaceВсички вируси,инфекции,ваксини и конспиративни теории свързани с тях...
http://ohjelma.yle.fi/ohjelmat/6372

Общи условия

Активация на акаунт