Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 028
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Ауу,много пусто тук.. smile3555
За 8 март ли се приготвяте,на училище ли ходите,нета ли ви спряха??  Mr. Green

# 616
Привет и от мен  Hug

Щастливче, ами оправи се времето тук. Стана в порядъка на - 6 до към -2 С. И аз съм толкова радостна,че не е вече - 15. Скоро ще се пускаме по къс ръкав ми се струва  Wink Сега обаче става много кофти с поразстопилия се сняг, а и гледката вече не е толкова красива, тъй като снега вече е почти черен. Остава ни радостта,че скоро и при нас ще дойде пролетта   Nature Sun With Face

Пчели, подготовката за 8-ми март ще я прескоча тази година, поради липса на планове за празника и ще го прекарам в домашна обстановка (при всички случаи с домашния любимец  Mr. Green). А на теб да не би твоите момчета да ти подготвят тайно изненада или ти ще се подготвиш по случая?

Лека нощ на всички, четящи и пишещи  Hug

# 617
Тук тези дни е над нулата и е много приятно със слънчевите лъчи, удължаващия се ден и топящия се сняг  Grinning
Ние ще се събираме по женски няколко българки за осми март  Wink

# 618
Добро утро снежинки!
Веднъж и аз да се класирам с кафето, че обикновенно ме изпреварвате... Joy  

При нас, пролетта май ще я чакаме да дойде ...след 2-3 месеца - като гледам колко много сняг имаме още и ми става лошо чак! #Cussing out Добре, че днес поне е пекнало едно слънчице и макара и студено, настроението е съвсем различно.  Hug

# 619
Здравейте момичета  Hug

Марги, благодаря ти за кафето   bouquet Какви са тия мрачни мисли? В България доколкото разбрах е доста променливо времето и е мрачно. Мисля, че днес чакат някакъв сняг. Я се зареди с положителна енергия в очакване на предстоящата пролет и лято Hug

Ама да се оплача и аз от времето  Joy Как може последните дни да са мрачни, ветровити, гадни, обаче температурата да е около 0-та. Дори имаше 1-2 дни, когато термометъра показа +2 градуса. Днес се събуждаме и гледаме навън - страхотно време, слънцето пекнало, чак ти се иска по пижама да излезеш навън. Като видях, че термометърът показва -19 градуса  Shocked и щях да падна просто. Струва ми се, че колкото по-слънчево е тук, толкова по-студено става. Дори не знам кое е за предпочитане.
Но ние продължаваме да си имаме доста сняг.

За 8 март нищо не планирам аз  newsm78 Е, най-много да се развихря в кухнята. И без друго съм събрала толкова рецепти за сладкиши, че не знам кога ще ги превъртя всичките  Joy Но може би за 8 март ще направя една Тирамису торта, която видях в едно от списанията, които ни пускат тук.
Във Финландия май не празнуват 8 март? Аз по заръка на една приятелка обясних на моят приятел, че на този ден бг мъжете подаряват цвете, а някои и подарък на жените си  Joy

Приятен ден на всички   bouquet

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 09:38 от mimota

# 620
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Така ми липсваше слънчицето, че днес бях много радостна като ме събуди от прозореца....Направих една дългааа разходка- почти час се разхождах.

За 8 март ние въобще не се подготвяме- тук не го празнуват. Даже в последно време като че ли има малко раздвижване- реклами по телевизията, цветя из магазините.

Я да ви питам- някои виждал ли е козунак- едни такива- в големи кутии- италиански. До миналата година ги пускаха в Lidl и купувах за Великден, а сега- няма. Дали не са в някоя друга верига магазини, а аз да не съм ги забелязала. Хич не ми се иска да месия козунаци- надали ще станат.

Аз утре ще си направя устата за Осмомартенски подарък- вече съм мернала един-два варианта....иначе никoй не се сеща. Даже обявих, че рано-рано се запътваме към Търговския център (дали тази дума е по правилна от мол?)

# 621
Мимотче, при нас е същото - докато беше мрачно и валеше сняг, беше почти топло ...точно както казваш, до 2' стигаше, а сега - страхотно слънце пече вънка, ама пак застудя! Wink Обаче, като гледам, май при нас си е направо топло в сравнение с вас - преди малко беше "само" -9'  Joy
Та ей за това ми е мрачно - тези последни месеци от зимата, когато в България вече започва пролетта са ми най-трудни и скапани просто!  Rolling Eyes Явно още не съм си настроила организма да не чака пролет преди края на април....  Crazy Пък и умората ми дойде доста явно и за това съм такава крива... добре, че следващата седмица започва ваканцията, че малко да си почина. Praynig

Валенце, има има в Лидл от тези козунаци! Поне последния път като ходих имаше де.... Но и по други магазини съм ги виждала. Ама то при вас са различни магазините...Дано да намериш все пак! Hug
Аз май много не съм им фен или по-скоро - доял ми се е "обикновен" козунак, като тези, които продават в България, ама и аз като тебе - не се хващам с месене на такова чудо, по-лесно купувам готов, пък какъвто ще да е.   chef

А за 8-ми март - аз не обичам много такива празници, обаче никога не отказвам подарък или цветя, разбира се! Joy Точно вчера обяснявах на моя младеж, че ако се чуди какво да ми купи, може да се спре на два диска, които съм си харесала за слушане в колата докато пътувам.... bowuu

# 622
Страхотен ден е днес! Слънчев, топъл, добрите новини валят  Grinning Дай Боже и за вас да е било така  Hug

# 623
Здравейте момичета,

Като сме се заговорили за време, днес слънчево, обаче вечерта стана пак - 14 С  Confused

Иначе аз съм с ужасно главоболие и ще приключвам с писането, а утре ще се включа с повече.

Лека нощ на всички и много целувки от мен!  Hug

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 00:32 от happy girl

# 624
 Hug

Здравейте на всички.
Почивате ли си?  Wink Ние днес ще се събираме по женски за осми март.
Хубав ден!   bouquet

# 625
Весело изкарване, Щастлива ! Специални поздрави на Винцето, ако е на сбирката  Hug

# 626
Виви, благодаря за информацията за тия козунаци.  Hug  Аз не съм ги виждала тук, обаче за Великден ще ида специално до Лидъл, за да купя, ако продават. И аз много харесвам италиански козунаци.

Щастлива, приятно изкарване и от мен   bouquet

Марги, и при нас се позатопли през деня Peace  Пожелавам ти приятна почивка и събиране на позитивизъм  Hug

Видях една реклама по телевизията за Денят на жената (8 март). Значи и тук го празнуват. Така, че се надявам в понеделник да получа поне едно цвете  Twisted Evil

Рали, беше обещала по-напред да пишеш повече ... Е, чакам  Whistling

Приятна почивка   bouquet

# 627
Виви, аз съм една голяма блейка и се извинявам, че те обърках с Валето.... Embarassed чета и спя просто! А иначе - днес търсих козунаци в Лидъл и наистина нямаше. Странно, защото до преди две седмици най-много гледах там и дори се чудих дали да взимам, ама реших, че е твърде рано и има много време до Великден. Пак ще търся де, сигурно ще пуснат. Peace

Мимотче, то и при нас се позатопли, че и слънце пече.... супер просто! дори снега ахаааа да започне да се топи. Party Днес му дръпнахме една голяма разходка с още по-голямо обикаляне на магазините и определено се чувствам по-добре (виж колко лесно ми минава лошото настроениие с подходяща терапия Joy). Заплюх си един лаптоп, от мъничките, че моя е стандартен и не мога да го разнасям в чантата, а така съм свикнала да пиша всичко на компютър и като трябва да пиша на ръка ми се схваща ръката чак Wink Та да видим за кой празник ще го получа....

Ралинце, минали главоболието, миличко? Дано да имаш аналгини или нещо по-силно от тази бурана, която не мен поне никак не ми действа. Hug

Щастливче, приятно прекарване на купона и поздрави на девойките! А на Винцето, ако присъства - много  Hug и й предай, че липсва при нас много!

Момичета, приятна вечер ви пожелавам и един много хубав и слънчев неделен ден утре!

# 628
Марги, преди малко се прибрах - беше много приятно Simple Smile Уважихме един индийски ресторант, направихме планове и за общо боядисване на Великденски яйца като му дойде времето ... и вечерта отлетя.
За съжаление късно видях поздрава ти, но другия път ще предам :Р Винцето не дойде, вероятно е била ангажирана, но дано се появи за Великденското събиране  Sunglasses

Лека почивка на всички   bouquet

(аз тъкмо похвалих времето и то взе, че пак заваля сняг  Laughing )

# 629
А, добър ден!

Виждам, че много сте "писали" днес и реших да направя сефтето  Laughing

Пчели, ски ли отиде да караш?  Twisted Evil

Марги, забелязах, че обърка Виви с Валето и ми стана забавно, обаче реших да не те поправям.  Ама ти пък сама се сети Hug

Преведох аз рецептата на Тирамису-то. Много лесна изглежда, но реших утре сутринта да я правя. Дано да е все така лесна и като започна да я приготвям Joy

Щастлива, какво ядохте в този индийски ресторант? Аз никога до сега не съм опитвала индийска кухня.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт