Хайд парк 3

• 31 840
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
 Peace
Успех, още малко е останало  Laughing

# 91
Мойто мъж си идва утре. Ура ура ура.

# 92
Силно стиснати палци и от мен Peace

# 93
стискам палци и аз.Дано всичко да е наред

# 94
Аз пък тази мълчалива санкция я взаимствах именно от споделянията на Дар.

Moля?!

# 95
ако сте регистрирани там, пуснете и вие репорт за расистко говорене. направо ме е срам, това е група с над 25 000 членове! все горди българи.

Ще рапортувам, но за щастие, тези горди българи ще си останат с приказките.
Няма да се срамувам заради тях.
Някой ден те ще срамуват. Когато им се върне като бумеранг.

# 96
  • София
Днес много се ядосах.  #Cussing outНикой, най-вече личен състав по месторабота, не знае каква декларация и изобщо какви документи трябва да представя за майчинство. На всичкото отгоре искат да ме накарат аз да ходя до НОИ да си пускам документите, а това съм сигурна, че те трябва да го направят. Обясни ми - личния състав - че не е чела новия кодекс Shocked и не знае сега как е, отдавна нямало бебета в нашата месторабота. На баба й фърчилото, аз ли да знам.
Гледах сайта на НОИ, там има доста декларации и аз не се ориентирам. Някоя мама, която скоро е минала по този път може ли да ми подскаже.
Благодаря! Hug

P.S. Имам си вече акт за раждане.
И още нещо, искат ми в службата копие от делото. Изобщо имат ли право да ми искат този документ? Там е описано детето, всичките му данни, биологични родители, имена и пр. Изобщо няма да им го нося.

# 97
  • Вън от пространство и време
P.S. Имам си вече акт за раждане.
И още нещо, искат ми в службата копие от делото. Изобщо имат ли право да ми искат този документ? Там е описано детето, всичките му данни, биологични родители, имена и пр. Изобщо няма да им го нося.

Копие от делото никой няма право да ти иска. Нито от решението по делото.  Имаш акт за раждане и толкова - отсега нататък това си е просто твоето дете.
На биологичните родители като подават молба за майчинство някой да им е искал епикриза от изписването от болницата?  newsm78

# 98
Искат копие от съдебното решение в НОИ, защото от там се вижда от коя дата започва да тече майчинството. Само че нямат право да го искат, най-добре отиди до дома и вземи служебна бележка на коя дата е изписано детето. За майчинството ти трябва копие от удостоверението за раждане, служебната бележка от дома и приложение 3 или 4 не помня, по-късно пак ще пиша, че бебето ревна.

# 99
Ганката и ku[d]ku[d]yaka са прави, никой няма право да ти иска съдебното решение, а слжебна бележка би трябвало да са ти дали от дома дори при самото изписване на детето Hug

# 100
Фуссии, ще се моля за успешен изход на делото  Praynig.
Дано съдията наистина има смело и истинско сърце  Praynig

# 101
  • у дома
Съдебното решение се иска само от НОЙ,сл.бележка от Дома и 2 декларации(аз си ги извадих от"майки бъдещи и настоящи":има пусната тема) и кппие от акта
Не сте прави съдебното решение се иска ЕДИНСТВЕНО от НОИ

# 102
  • София
Нямам никаква служебна бележка от дома, само епикриза, че е клинично здрав, какво пие за рахит и пр. + имунизационен картон.

P.S. Да не би по новия кодекс сега да са други нещата. Направо ви чета и не вярвам. Такава всеобхватна некомпетентност сред администрацията ни...

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 21:59 от sunny_tedy

# 103
Фуси, и палци и не знам какво още да стискам. Аман от БМ-та и бюрократи. Аз като истински завършен олигофрен не мога да разбера защо децата нямат права. Как има хора, на които не им пука, че една детска душа страда. Явно съм доста тъпа.
В този фейсбук не ме пускат без регистрация, а не ми се регистрира. Като чета, направо доста съм изпуснала. Смятам да прескоча тия, че да не оставам без подарък - дядо Коледа всичко вижда и чува, че и чете. Обществена нагласа...
И на мен ми искаха в службата съдебното решение, ама аз бях успяла да го накъсам Mr. Green, защото не ми е нужно. Бях успяла да ламинирам актовете за раждане и на счетоводителката обясних, че нямам време да се занимавам с документи, защото съм майка. Абе, на мен всичките ми хлопат newsm78.

# 104
хора, НОИ според мен нямат право на съдебното решение. и не го искат. от коя дата тече майчинството се вижда от акта за раждане плюс документа за изписване от дома. ако не са ви дали такава бележка, обадете се, ще ви дадат. аз изрично си поисках. и не съм давала съдебно решение в НОИ, не им е работа да го имат. най-много да си помислят в НОИ, че сте си оставили детето след раждането в дом, а сега си го взимате Wink ама чудо велико какво си мислят НОИ, нали? Simple Smile а, и във формуляра за обезщетението по образец спокойно можете да пишете "майка" Wink това - от личен опит от преди две години.

Общи условия

Активация на акаунт