Хайд парк 3

• 31 826
  • 795
  •   1
Отговори
# 750
Това, което споделят самите деца (от видяното в ю тюб) са няколко неща:

1. Проблем с идентичността (това обаче го има при всички осиновени в някаква степен) - аз кой съм - като БР или като Осиновителите.

2. Страх от "незащитеност" извън семейството. Изграждат нещо като следната логическа верига:
Ако не бях отгледан в това семейство, нямаше да имам този достъп до образование и среда, следователно
нямаше да постигна това, което съм  следователно
резултатите ми не са мое дело  следователно
аз сам по себе си съм нищо и нищо сам не мога да постигна

Аз от подобно нещо много се страхувам

# 751
Gankata, ма той и Хитлер приобщавал Австия и Судетската област. . . .  Wink

# 752
  • Вън от пространство и време
Gankata, ма той и Хитлер приобщавал Австия и Судетската област. . . .  Wink

Е, там отношенията са деликатни както нашите с Македония.

Но официално Хитлер бива обявен за агресор чак когато настъпва на териториите на Белгия и Полша все пак. Wink

Само да не обръщаме темата в исторически спорове, моля, Шапокляк.  Hug Написах си мнението като човек, който лично се е сблъсквал с проблема как да бъдат поднесени историческите факти пред деца така че да бъдат разбрани от тях.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 15:59 от Gankata

# 753
Това, което споделят самите деца (от видяното в ю тюб) са няколко неща:

1. Проблем с идентичността (това обаче го има при всички осиновени в някаква степен) - аз кой съм - като БР или като Осиновителите.

2. Страх от "незащитеност" извън семейството. Изграждат нещо като следната логическа верига:
Ако не бях отгледан в това семейство, нямаше да имам този достъп до образование и среда, следователно

Фуси,
според мене не е толкова вероятна тази логическа верига. За да се получи, има една много специална предпоставка - да се говори за осиновяването като за спасение от нещо лошо, за което следователно детето да е благодарно.
Точно затова ми се струва опасно да се казва на децата, че не са циганчета, защото не растат Там.
За идентичността - тя е сложна задача за всички осиновени, но за тези от малцинствени групи, осиновени от "бели" - още повече, защото осиновителите просто нямат опит като малцинство. За терапия може би трябва да поживеят в Африка, или в гетото Simple Smile

# 754
само цитирам чутото и прочетеното ...

дори родителите да не говорят за осиновяването като за спасение, децата разсъждават сами и това са едни от посочените им страхове.
Чернокожо момиче, например споделяше, че макар да е била отглеждана с много любов, доверие и откритост от бялото си семейство, тя се е страхувала точно от изпробените от мен неща...

На мен ми се вижда много вероятна тази логика... честно казано в момента мисля единствено за себе си и сина си и на тази основа разсъждавам... какво да му кажа за неговото биологично семейство или по-скоро КАК да му го кажа...

# 755

Ами това до голяма степен важи за всички деца и въобще хора. Всеки може да изпадне в депресивно състояние ако зацикли в този ред на мисли.

Нека да си говорим честно - семейството, в което живееш има огромно значение за това какво ще постигнеш в живота си.
Осиновителите също са социално разслоени, с различни интелектуални и материални възможности и това неминуемо рефлектира и върху постиженията на децата, които отглеждат, независимо какви са техните природни дадености.

Това в какво семейство ще попаднеш по рождение или чрез осиновяване си е съдба и си има своите плюсове и минуси.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 16:26 от Gankata

# 756
  • София
За идентичността - тя е сложна задача за всички осиновени, но за тези от малцинствени групи, осиновени от "бели" - още повече, защото осиновителите просто нямат опит като малцинство. За терапия може би трябва да поживеят в Африка, или в гетото Simple Smile
Благодаря, но ще се въздържа, не за друго, ами защото имам да плащам ипотека  Mr. Green

Това е шега, исках да ви благодаря, дадохте ми доста материал, ще ми е приятно разговорът да продължи, да чуя други мнения, сигурна съм че рано или късно този въпрос изниква в главите на всеки осиновител на етническо или расово различно дете. Аз ще продължавам да мисля и ако ми хрумне някаква гениална идея, ще я споделя, въпреки че се съмнявам  Hug

За сега ще се възползвам от спасяването на славяните и от борбата срещу пашата, мисля довечера вече да не бият турците, а пашата, за която сламка много, много благодаря   bouquet

ПП Истината е, че детето ми се променя и израства точно сега с някакви страшни темпове, а аз не съм подготвена да вървя пред него  Sad

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 16:47 от Фоксче

# 757
Нашето поколение е учено на омраза към мръсните империалисти, но това е друга тема  Mr. Green

Затова я гоня Мата до дупка hahaha. Само, че тя  е заета да защитатава мойте приятели. Hug Няма да я тормозя Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 12:22 от аистенок

# 758
Аз все със закъснение се включвам, ама няма как ... интересни теми сте подхванали ...
Lindt, и аз мерси за линка.
За произхода, определено смятам да кажа един ден. Но засега преди тая тема ми е темата как ще обясня за осиновяването и двете майки, а дори не съм я почнала. И с нея не бързам, защото преди нея в момента повече ме притеснява все още степента ни на сближаване и паралелно с това бебешкия пубертет. Но за тия ми притеснения ще пиша отделно.
Аз често казано, се чувствам в момента облекчена, че не се притеснявам за това, дали детето ми ще бъде обект на дискриминация, ако бъде разпознато като ромче. Не че тук дискриминация няма, но не ромите са таргета, така да се каже. Наистина чернокожи, имигранти като цяло. Екстрата за мен е, че ще получим еднаква степен на дискриминационно отношение като имигранти, т.е. ще сме равни. И поне дискриминацията е някак овладяна, рамкирана, няма ексцеси и като цяло не мога да се оплача.
И че ако останем тук, ще ми е много по-лесно да й обясня нещата за произхода и етноса.
А каква идентичност ще изгради, особено ако я изгражда като имигрант ... общо става манджа с грозде, така че има избор. Аз не мисля да я ограничавам, както се чувства, така ... Хващам се напоследък да казвам „ние сме от България”, вместо „ние сме българи”, и без друго масово не знаят какво е това, а за страната поне можеш да уточниш – северно от Гърция (където и да се намира тя пък, поне са я чували); но това си е от мене, детето няма общо.

От известно време чета в една яху група на осиновители на деца от ромски произход. Децата са от цяла източна Европа, вкл България (и май малко от Азия, Сибир примерно), а родителите са повечето американци, но не само. Макар да не пишат много активно, има интересни размисли по темата. На който му се общува там – ей това е адресът, на английски е - http://groups.yahoo.com/group/KARFIN/ Трябва да се заявите и да ви одобрят предварително, закрита е. Интересни са ми особено постовете на две жени, които живеят в Чехия и в Словакия с децата си, т.е. те не са в стерилна „безромска” среда, а имат по-сходни на нашите проблеми.

# 759
Вчера ме беше срам да питам,понеже темата която обсъждахте е доста сериозна,но сега искам да попитам има ли някой който да има играчката Селения от филмчето за Артур и минимоите.През декември това бяха играчките в макдоналдс.Ако на някое детенце му е омръзнала вече и иска да ни я даде,а пък ние да го черпим едно меню.Алекс е пощурял по това филмче.Имаме другите играчки,но зора е за тази.Не му я взех тогава,защото реших че е женска Embarassed

# 760
  • София
Първо искам да благодаря на Ганката - оказва се, че далеч не е толкова интересно да биеш султана или пашата и спряхме да бием турците. Най-сладкото в цялата история е, че след като поговорихме, разговорът биде приключен от ситната с репликата "дара обича турците"  Mr. Green

# 761
# 762
Вчера гледах този филм
The Blind Side (2009)
Действие: По действителен случай. Майкъл Оуер постъпва в приемното семейство Тоухи, които искат той да тръгне в правилната посока.
Една истинска, действителна история, която ще докосне сърцата ви и ще ви накара да сте по – добри.

Вярно че България е на светлинни години в разбиранията си от Америка но децата са си деца независимо от цвета и етническата принадлежност.

# 763
  • София
Вярно че България е на светлинни години в разбиранията си от Америка но децата са си деца независимо от цвета и етническата принадлежност.
Мира, това не го разбрах  newsm78

И понеже, това което разбрах е, че едва ли не мислиш, че имам някакъв проблем с етническата принадлежност на детето си, те моля да поясниш, та да бъде изчистено недоразумението  Praynig

# 764
Първо искам да благодаря на Ганката - оказва се, че далеч не е толкова интересно да биеш султана или пашата и спряхме да бием турците. Най-сладкото в цялата история е, че след като поговорихме, разговорът биде приключен от ситната с репликата "дара обича турците"  Mr. Green

Моля, моля, пак заповядай. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт