Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 142
  • 743
  •   2
Отговори
# 645
  • София, Младост 2
Някой да се е пробвал вече с Bloodties - нещо като продължение на Вампирската академия? Видях днес в демоноид аудиокнига на първата част и макар че я свалям, все пак се чудя доколко си струва Grinning

Но пък имам надежди за Fallen Angels, предвид че втората й част много ми хареса, така че не съм отписала Джей Уорд за момента Grinning

Може ли линк към книгата в Амазон, ако има разбира се. Аз започнах да се "трудя" върху "UNEARTHLY" на CYNTHIA HAND. Опитвам се да се справя с моя английски.

Първата част - http://www.amazon.com/Covet-Fallen-Angels-Book-1/dp/0451228219/r … 78130&sr=1-11

Втората - http://www.amazon.com/Crave-Fallen-Angels-Book-2/dp/0451229444/r … 78130&sr=1-10

Третата излиза на 6. септември.

Малко тромаво и мудно започват и двете, докато човек се ориентира в пейзажа. Но ако не те кефи Братството, и тези няма да ти харесат, вероятно.

# 646
  • Разпиляна във въображението
Мерси  bouquet. Видях кориците и прочетох. Ще се въздържа.

# 647
Ибис започват издаването на "Dark Hunter". Peace

Първата излиза на 08.09.

Отзиви?

# 648
TraYkovA не е зле,аз чета ден превод,напомня ми за Братството Wink Персонажа е подобен,заимстван от красотата на гръцките богове.

# 649
да се запиша, аз съм чела не типично но горе долу вампирски поредици, по-скоро паранормални романси според мен са:
Братството на черния кинжал
Dark hunters
Господари на подземния свят
мм май имаше и още ама ми избягаха от главата
За братството...като цяло ми харесва, но Пейн и Манело беше супер тъпа книга, а книгата за Ви напълно неубедителна и насилена, и за Фюри не ми хареса много много и т.н.- като гледам напълно съвпада с вашите мнения
Също ми е неубедителен самия "фон" на книгите- Скрайб върджин и Омега и лесърите...много изсмукано от пръстите
Мрачните ловци много повече ми харесват, макар че последната за Съндаун не ми допадна чак толкова, с тия индианци и т.н. , не беше типичната за ловците и не ми допадна чак толкова, като изключим раждането на бебето на Аш. Но най- новата, която още не съм чела и излезе буквално вчера, за Лидия, мисля че ще е интересна. Много ми харесва как Кениън вплита всички богове и същества в едно и някак мотивите на деймъните и проклятието на Аполон са ми малко по-убедителни от Скрайб върджин и напъна й за съзидателен акт (така ли беше описано) и нескопосаните й действия след това.
М така, сега ще се върна да изчета мненията ви дотук, макар че 44 страници  #Crazy
Иначе сега ще почна Лара Ейдриан  някаква вампирска поредица Midnight breed, изглежда многообещаваща

# 650
BDB е едно от най-добрите неща, които са излизали на тази тема. Братството се състои от шестима приятели (двама от тях са братя) и съюзници, които защитават нормалната вампирска популация от едно общество на бездушни и заразени от първичната зла сила създания, което се опитва да ги изтреби. Нормалните вампири се отнасят хем с боязън, хем с насмешка към тях и не оценяват особено усилията им да ги защитават, освен ако не настане някакво по-сериозно бедствие, когато им се жалват и ги обвиняват в бездействие, естествено Laughing

Първата книга е за Слепия крал - последният останал чистокръвен вампир, който е обвързан в подобие на брак с жена, която не иска. Естествено, по стечение на обстоятелствата среща жената, която е предназначена за него и това създава куп неприятности, докато нещата се разплетат до там, че да я убеди, че тя самата е вампирско чедо и мястото й е при него. Разтрогването на брака създава куп главоболия и има отражение и в следващите книги, тъй като жената, с която е бил свързан, си е много свястна и не заслужава този нещастен брак, който е изтърпяла. В първата книга се представят и останалите братя, всеки един от които има собствена история - и собствена книга, естествено Wink

Книгите са много жизнени, леко грубиянски, с много уличен език и изключително експлицитни и изобретателни секс-сцени (в общия случай - когато не се бият, са в леглото Mr. Green), като едновременно с това са наистина много емоционални и ужасно се привързваш към героите. Всичките братя имат странни и ужасяващи воински имена - Гняв, Садист, Ярост, Мъчение... Моята любима книга е за Зейдист и Бела - това е третата от поредицата и може би най-добрата. Ако си падате по силните лоши момчета с наранени души, които сами не знаят от колко много любов имат нужда, много ще ги харесате Heart Eyes

Светът на книгите е наситен, пълнокръвен, свят на нощни заведения, битки, борби и предателства, черна кожа и метал, воинска чест и справедливост и разбира се - неугасваща любов и страст Grinning Допълнени с особени обичаи, специфична религиозна система и вярвания и двамата основни богове - Девата на скрижалите (това много поетично го преведох, ама карай) и Омега, които са двата антипода в сблъсъка добро-зло - и много активно се месят в живота на героите Laughing

Много класи е над Вампирската академия и си заслужава много повече Laughing

Уау, страхотно описание! Наистина ми харесаха много повече от Академия за вампири. И Зи все още ми е любимец (като изключим Блей и Куин).
Аз току що открих тази тема и досто съм изпуснала.  Laughing
За Братството имам много да кажа, но май първо ще прочета какво др. сте писали още 40 страници.   Peace Peace

# 651
Интересно ми е как ще изглежда класация: кой е любимия ви мъж сред харема на Анита?
Ето от мен:
1.Micah - без недостатъци, печели при мен от раз
2.Жан-Клод - изостава с милиметри след водача в класацията
3.Натаниел - котенце Simple Smile
4.Уикт и Трут - знам че са двама, и че не са от "сериозните" любими на Анита, но вече казах че съм им голям фен, а и са си някак нейни, а и две на цената на едно  Embarassed
5.Джейсън
6.Ашър - преди последната книга, можеше и по нависоко да се класира
7.Ричард - преди последната книга беше направо извън класацията

Останалите са ми някак еднакви, така че за класацията толкова от мен, ще видим тигрите как ще се наместят по-нататък.

И моята класация изглежда така.  Laughing Само Ашър е малко по-нагоре, примерно след Натаниел.
Съгласна съм и за секс сцената, на мен ми беше интересно.
Още не съм прочела Hit List, но май ще си почакам за Kiss the Dead.

# 652
Вие отдавна не сте писали, а аз сега ви наводнявам! Прочетох цялата тема  ooooh! и да ви кажа, главата малко ме боли.
За Братството на Черния Кинжал - интересни са, бях много вманиечена, препрочитала съм няколко пъти, но авторката започва страшно да ме дразни. Прекалява с търпението на феновете.
На мен шестата ми хареса най-малко (защото Фюри ме дразни, Куин и Блей бяха супер) , петата също не е много силна. Харесах Мани и Пейн, но не за тях исках да чета! Та Куин и Блей въобще не разговаряха в тази книга Crossing Arms
На 31 март ще обяви за кого е следващата книга. Аз все още се надявам да е за Куин и Блей, въпреки че преди е казвала, че ще е новела.  Та тя си променя мнението за всичко непрекъснато!
Цитат
O.M.G......... the next hardcover BDB book after Tohr has just been decided upon- and I'm not allowed to announce until the spring (please please PLEASE someone ask me that first at the Cinci signing????) but all I can say is my editor, my publisher... are the SH*T!!!!!!
Харесах и другата нейна поредица, за ангелите, Envy най-много ми харесва засега, даже вчера си намерих книжн копие в една книжарнца. Само защо Еди... Close Twisted Evil Close Ако не го върне (или ако светът свърши преди да прочета за Куин и Блей), ще я намеря и ще #2gunfire #2gunfire #2gunfire!
Академия за Вампири ми хареса, но съм чела само втората и последната и част от третата. Не ми е любима поредица.
House of Night нямам намерение и да я започвам. Четох разни мнения в Гудрийдс и дори под смъртна заплаха няма да припаря до нея.
Здрач много си ми харесваше едно време, но вече не чак толкова.
Демоника - много подобна на Братството, в много отношения. Хареса ми.
На Ан Райс съм чела само Вампирът Виторио и искам да прочета и Интервю с вампир, но не ми е любим автор.
Анита Блейк я изчетох цялата, без Hit List, като не обръщах голямо внимание на Едуард-насочените книги. Мисля, ако новата не ми хареса, да се отказвам от поредицата. Лоръл Хамилтън въобще не си развива героите, никакви развръзки, нищо, само тъпчат на едно място. и правят секс
А, забравих - Дневниците... - ами не ми хареса. Прочетох първата и беше много скучна и много предсказуема, с не особено интересни герои. Прочетох и Phantom и също не ми хареса. Ще си се придържам към сериала. Прочетох и трите книги от Тайният кръг и също мисля да си остана със сериала.

# 653
  • София, Младост 2
Явно мненията ни за книгите на Джей Уорд се покриват максимално Laughing За жалост отдавна се знае за кого е следващата книга - тя я пусна още лятото за печат, поне доколкото останах с впечатление от фб-съобщенията й (пуска от време на време тийзъри, забавна е за следене). За Тор и Но-нейм - адски съм разочарована. За Пейн и Манело въобще не ми се четеше и книгата никак не ми хареса (с изкл на сърцераздирателните сцени с Блей и Куин). Обаче много, много ужасно се тормозя, че и с тях ще успее да сътвори някаква боза и да окепази всичко, за което тръпнем досега Mr. Green Обаче е много непредсказуемо как ще ги завърже нещата за тях... предполагам, че ще въведе някаква жена, за да се удовлетворят амбициите на Куин, ама пък на мен няма да ми хареса хич така Mr. Green

От ангелската поредица на мен дотук ми е любима втората, за Айзък и Гриър - първата беше най-незапомняща се сякаш, третата също беше добра. Много искам да знам какво ще стане с нашето момче и дали ще успее да освободи своето си момиче от Девина, много силни емоции са натрупани в тази завръзка Heart Eyes

# 654
На мен тази поредица- освен книгите за Зи и Бела и за Джон Матю и Хекс - ми е някак ...как да кажа- все едно има много по-голям потенциал, който авторката не е успяла съвсем да разгърне...
Последната книга- за Мани и Пейн- изобщо не искам да я коментирам- загуба на време и пълно разочарование, на всичкото отгоре пълно с несъответствия...
Не храня големи надежди за следващата книга и не я очаквам с нетърпение. не е момента за нея все още. Имаше доста материал за книги преди нея- приятелите на Хекс, примерно, или Куин и Блей, или дори някое книжле за мадамите, за които се грижи Фюри сега.
Другата й поредица я имам, но не съм я почвала след разочарованието с Мани и Пейн...може би ще изчакам да се посъберат още няколко книги от нея...

# 655
Явно мненията ни за книгите на Джей Уорд се покриват максимално Laughing За жалост отдавна се знае за кого е следващата книга - тя я пусна още лятото за печат, поне доколкото останах с впечатление от фб-съобщенията й

Аз имах предвид следващата след тази за Тор.  Mr. Green Имам доста резерви за нея. Не че не харесвам Тор, напротив, и нямам нищо против No'One ( newsm78), но човекът можеше да си пострада още малко, докато прежали Уелси.

Не храня големи надежди за следващата книга и не я очаквам с нетърпение. не е момента за нея все още. Имаше доста материал за книги преди нея- приятелите на Хекс, примерно, или Куин и Блей, или дори някое книжле за мадамите, за които се грижи Фюри сега.
Съгласна съм, не е моментът за тази книга.

Обаче много, много ужасно се тормозя, че и с тях ще успее да сътвори някаква боза и да окепази всичко, за което тръпнем досега Mr. Green Обаче е много непредсказуемо как ще ги завърже нещата за тях... предполагам, че ще въведе някаква жена, за да се удовлетворят амбициите на Куин, ама пък на мен няма да ми хареса хич така Mr. Green

Да, и аз не съм много сигурна как ще ги развие. Не вярвам да им въведе жена за постоянно. Мен по-скоро ме е страх, че на Куин като приятел на Лайла ще му се наложи да я  newsm78, да речем "обслужи" в периода й на нужда. Но силно се надявам да не се случи. Аз си копирам тийзърите (добре, че го правя, защото авторката ги изтри  Laughing ) и от единия ми се струва, че Лайла ще се окаже с Throe. Силата на позитивното мислене  Grinning Grinning.
За формата - новела или пълна книга, честно казано, вече не ме интересува. Което ще стане по-бързо.  Crazy Те абсолютно заслужават да си имат пълна книга, но има доста хора, които са против.

# 656
От ангелската поредица на мен дотук ми е любима втората, за Айзък и Гриър - първата беше най-незапомняща се сякаш, третата също беше добра. Много искам да знам какво ще стане с нашето момче и дали ще успее да освободи своето си момиче от Девина, много силни емоции са натрупани в тази завръзка Heart Eyes

Аз първо втората прочетох. Даже два пъти я четох, защото първия път бях прекалено заета да търся появявания на някой от Братята, че нищо не хванах от сюжета. Първата наистина е най-незапомняща се  Peace Третата ми хареса най-много поради няколко причини - видяхме Хосе и все се надявах да се срещне с Бъч. После , като че ли по-емоционално заредено около Джим, Ад (Ейдриън) и и Еди. Да, и аз исках да разбера дали Джим ще освободи Сиси, искам да знам и за нарастващата му сила. Много се радвам и на Колин и Нигел, и там беше наситено с емоции. Искам да знам повече за тях, а и малко по-експлицитно, ако е възможно.  Embarassed Колин може да се окаже новата ми любов. Heart Eyes Heart Eyes И дано да се включи във войната по някакъв начин, дори само като им помага да пазят Еди. На Нигел няма да му се отрази зле да поревнува малко.

Другата й поредица я имам, но не съм я почвала след разочарованието с Мани и Пейн...може би ще изчакам да се посъберат още няколко книги от нея...
Да, бих препоръчала да изчакаш. Поредицата е хубава, но лично аз предпочитам да имам повече книжки подръка като започна някоя поредица. Въобще не ми харесва да чакам с години да разбера някои отговори и развръзки. Но, пак понеже мразя да чакам, започвам недовършени поредици или такива с излезли малко книги и после се изяждам от яд.  #Cussing out

# 657
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Извинете, че така нахълтвам в темата ви. Много искам да си купя книгите " Тайният кръг ", но не мога да намеря от къде Sad Надявам се някой от вас да ми помогне. Благодаря ви предварително   bouquet

# 658
  • Разпиляна във въображението
Здравейте Simple Smile
Извинете, че така нахълтвам в темата ви. Много искам да си купя книгите " Тайният кръг ", но не мога да намеря от къде Sad Надявам се някой от вас да ми помогне. Благодаря ви предварително   bouquet

Не мисля, че са издавани още. Очакват се всеки момент.

# 659
Здравейте! Отдавна ми се четеше нещо "вампирско" и след като прерових темата се спрях на Братството на черния кинжал. Първите две ги приключих за две нощи,и май лекичко се пристрастих Simple Smile.
Може ли някой да ми каже откъде да си сваля останалите(за предпочитане на български).

Общи условия

Активация на акаунт