Нека новата 2010 година да донесе на всички ни здраве преди всичко, радости, любов, благоденствие и сбъднати мечти! Нека да има повече детски смях и сълзи от радост в очите ни!
Ние си изкарахме чудесно празничните дни. Майка ми беше поканила Дядо Коледа в къщи заради Дари и племенничките, ама ние закъсняхме за срещата покрай ангажиментите на тати. Но пък после той се реваншира като се превъплати в ролята на добрия старец.
Аз нямам това търпение да оставям подаръци под елхата, всичко се разопаковаше в момента, в който пристигнеше, дори няколко дни преди празника. И така като дойдеше някой непознат за Дари гост, тя го наричаше „Дадо Коледа” с грейнали очички. През цялото време стоеше в къщи с „шапчи коледа” и не разрешаваше да й се маха. На маса, сладки приказки и игри съвсем променихме режима на детето, по-рано от 2 часа през нощта не сме лягали. На другия ден спане до обяд и така през цялото време.
Успяхме между празниците да гледаме „Аватар”, аз не останах особено очарована. Малко в повечко ми дойдоха ефектите, а и стоенето на стола почти три часа, като се има в прадвид, че не съм от хората, които обичат да гледат филми.
За посрещане на Нова година бяхме в ресторант с Дари. С този тренинг да стои до късно, изкара вечерта в игри и танци на дансинга до 3 часа. Накрая вече почти само тя се вихреше на дансинга под овациите на присъстващите. А каква радост беше на фойерверките, и нашият тати се беше постарал подобаващо. По едно време пуснаха на дансинга хартийки като сняг, а нали си обича много снега, като се зарови и затъркаля по земята, едва я увардих. Голяма купонджийка се оказа.
След празника прескочихме и до морето, поразходихме се из нашето градче, а и времето беше чудесно. Сега ще се опитваме да влезем пак в стария режим и старите навици.
Сетих се за пеперудата – Дари я нарича „уда”. Има навика на по-дългите думи да изпуска първите няколко букви. Така магазинът е наречен „гъзин”.
Аз си имам подарък масажираща възглавница и в последно време сме като срастнали се с нея. В момента Дари се е изпънала върху нея и си гледа Мече Пух. Но ще трябва да я слагам да спи, че да влиза в новия режим.
Хубав ден!