И през Новата Година,за НоЕмВрИЙЧЕ весели игри,бели и смях ще има

• 28 841
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Дита, не помня точно как беше формулирано правилото, но в общи линии ако можеш да направиш в мъжки род да завършва на -нен, значи е двойно нн. Например: "старинен => старинно, старинна, старинни..."; "машинен => машинна, машинно, машинни.."; "електронен => електронна, електронно ..." и обратното: "умален => умалено, умалени ....". Не ставам аз за учител с тези лаишки обяснения  ooooh!

Да, да, точно така е, Ели, аз за това се чудех защо е ИМЕННИК, при условие, че казваме ИМЕН ден. Но Цеци ме светна.  Wink

# 631
  • София
Сега да ви разправям за пророчицата свекърва ми  Grinning Една нощ сънувала, че кандидат-снаха и е бременна и ще се женят със сина и. Казала на Коце и на свекър ми, и на следващия ден наобяд бъдещото семейство споделило новината.
 Също така съувала, че големия и син ще има 2 момичета и 1 момче. Те за сега имат 2 момичета.
 За Коце сънувала, че ще има 2 момчета. Питах я дали ще са от мен  Twisted Evil И преди 2-3 месеца ми сервира, че сънувала, че тази година ще имаме второ бебе  Crazy .  Това не са нашите планове, защото  и двамата искаме да се върна на работа, а след това пак да изляза в майчинство. Обаче тая идея да съм бременна толкова ми се наби в главата, че понякога ми се ще да съм бременна.
 Е, ще продължаваме да НЕправим опити и до края на март ако остискаме, значи няма да се сбъдне последния сън  Laughing

Ето сега чета все някакви теми за раждане  #Silly

# 632
Скре4, и април стискайте.  Laughing За всеки случай. Освен, ако вече не си бременна... Thinking Wink

# 633
  • Хасково
Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да са живи и здрави, много късмет и любов им желая!!!

Снощи бяхме на преглед със Стела. Кашлицата най-вероятно е в следствие на дългата употреба на капки за нос (Мукосептонекс), които изсушавали лигавицата и от там се получавало дразнене и кашлица ooooh! Сега пръскам само Стеримар и всичко е точно Party Няма кашляне, но има бистри сополки. Все пак е "годна" да посещава ясла и от утре Стела се разделя с баба й Mr. Green

Скреч, голяма пророчица, верно ooooh!. Ако имате желание (а май нямаш), ха дано се сбъдне и последния й сън Peace

Аз съм леееко подлудена от работа, ама да ви кажа ми е приятно Embarassed Чувствам се някакси удовлетворена, одухотворена и така нататък-творена, абе творческо ми е Mr. Green

Росе и аз стискам два броя палци Peace

Дита, що да стискат и април, тъкмо тогава се работи за бебе на годината Laughing

Айде до по-късно! Целувкиииии Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 634
Честито на всички празнуващи днес   bouquet

Днес разходката ни беше много щастлива за Васко ама аз полудях, първо едва се движех с количката в снега, после един автобус направо ни заля минавайки през една огромна локва до нас, чак на Деян портбебето беше във вода, даже и малко на личицето и шапчицата Sad, после пък падна сняг върху мен и количката топящ се от една сграда, после бях гушнала Васко да го пренеса, че имаше много локви и бутам количката, а един човек си затваряше задните врати на буса и с всичка сила се засилил и гледа на другата страна не ни вижда, та замалко да удари количката, абе мани ама се разминахме Whistling.

Ditta и аз съм се чудела само че за рожденник защо е с две "н" като идва от рожден  Laughing ooooh!. Ще чакам Цецето да се събуди, ама може би е същото обяснение.
Ели мерси много за разясненията за градините, то какво мерси де като ме светна, че нямало шанс Mr. Green. Аз си ги обяснявах така нещата, все някое детенце ще стане на 3 годинки сега през годината ще премине в горна група и ще се освободи място за Васко Mr. Green, а ти други ми ги разправяш  Crazy. Аз обаче твърдо си искам ОДЗ, за да може после и Деян да отиде при братчето си  Mr. Green. Нахална съм знам, ама и ЦДГ-тата са ми далеч от нас. Все се чудя обаче как да ги подредя, т.е. по какво да разбера коя градина е по-добра, питах и в темата за Овча Купел ама дали някой ще ми отговори Thinking. И ясно ми е че няма места, ама все по някакъв начин трябва да си подредя кандидатурите, та как да преценя, ако ида на място няма да ме пуснат вътре нали така? И 3-те ОДЗ-та са ми горе-долу еднакво близко, но на едната дворът е много по-хубав от на другите Laughing.
Гале утрепа ме с тези рецепти, да не ни се налага ама ще те търсим при нужда Simple Smile.
Роска стискам палци и аз Hug.
Катюш дано се оправят болежките с гърба, съчувствам ти знам какво е Sad.
Скреч аз мисля, че и на теб ти се върти из главата идеята за бебенце Simple Smile. Дано Heart Eyes. Пацо ще подава документи за намаляване на данъка, ще го питам как става.

Пицата е твърдо за неделя така ли, ще видя дали ще можем да се организираме Thinking

# 635
  • Варна
Аууу, този Ларедут голяма краста  ooooh! От 11 часа вися в него при аубанесите и изръчках всичко що беше намалено. Очите ми са станали на понички  Shocked Добре, че имах малко пари в картата щото лошо ми се пише.  Embarassed То - по 1 евро, по 1 евро, ама 100 лв. фръкнаха.

Айде ,лека вечер, аз съм неспособна повече да вися пред компа.

Честит имен ден на всички именници днес!

# 636
  • София
Аууу, този Ларедут голяма краста  ooooh! От 11 часа вися в него при аубанесите и изръчках всичко що беше намалено. Очите ми са станали на понички  Shocked
така ви завиждам с тоя Ларедут, аз пък само гледам от сутринта и цъкам, че не мога нищо да купя.В неделя ще досаждам на Катюшка на пицата да ми обясни как става, че се разболях направо  Laughing.

# 637
  • София
Честито на именниците.
Ох и пица пропускам. Cry Няма как болно дете, а и аз съм на лекции в понеделник и трябва да се стягам за "училище". То сега влизам рядко а до края на месеца? ooooh!  Да не ме забравите.Това,че не влизам често и не пиша много не значи, че не мисля постоянно за вас.   txtloves

# 638
  • София

Ditta и аз съм се чудела само че за рожденник защо е с две "н" като идва от рожден  Laughing ooooh!. Ще чакам Цецето да се събуди, ама може би е същото обяснение.

Пише асистентката на Владко Мурдаров  Mr. Green

Лилчо, не, не е същото. По принцип вярното си е "рожденик", а не "рожденник". Така че грешката е вярна и няма какво да му се чудиш  Hug  

Василия спа допреди малко, пак ще се борим до нощите за заспиването  Tired Отивам да я храня, ще се включа по-късно, освен ако няма и други езикови спорове за разрешаване Grinning

# 639
Здравейте, прелести. Благодаря за пожеланията за Дара. Няма да ви черпя, не че съм стисната, просто не съм се усъвършенствала толкова форумски и нямам минутка време. Дара още не разбира от именни дни, та мисля да си живее така докато може. Е, аз почерпих в офиса, но подаръци  Naughty. Ще съм на работа в офиса до 20:30, после се прибирам, ям и лягам. Добре, че поне като съм до късно в понеделник и сряда като се прибера Дара е заспала, че нямам нерви и за нея. Имам проблем с обличането на Дара. Не дава да слагам памперс, нищо не ми дава да и облека, а тя въпреки че може всичко ме дразни нарочно и си захапва съответната дрешка и ме гледа хитричко. Аз се опитвах до сега да съм спокойна и да я изчаквам, но тя май усеща, че взема надмощие и може да ме размотава както си иска. смятам да обърна другата страна и да започна да не обръщам внимание на протестите и. Да види, че не може така. Сигурна съм, че не сме само ние така. Дайте акъл как се справяте?
И още:
1. На диета съм отново от 5 дни - ям разделно, 2. на хомеопатия съм - без кафе, шоколад и мента,  3. опитвам се да откажа цигарите - два дни не пуша и акъла ми е все там. Разбрахте ли сега какво ми е?  Sick

# 640
Честит имен ден на именниците - малки и големи! Моят татко също има имен ден днес, черпя за негово здраве:

Така се радвам, че ще се видим в неделя!

# 641
Майчета, много сте писали, бе  ooooh! Ммммм не мога да наваксам, абсурд  Sad

Аааа, аз затова ли все го бъркам - веднъж именник, друг пък го поправя на именик, като се водя от правилото за двойно "н"  Crazy ЦециHug

Христо днес беше на олимпиада по Социален свят май беше  newsm78 Госпожата ни принуди  Mr. Green Той и бе сърдит и отказал да се запише, обаче тя много държеше да участва и го записала , без да знаем, и ми пратила бележка :"Парите за олимпиадата да се носят на 04.01"  Laughing И така днес мина първият кръг. Едва ли ще продължи по-нататък, понеже заградил дата 24 като ден на България, но...важното е, че беше щастлив от самия факт, че е взел участие  Heart Eyes
Затова бяха стиснатите палци - за него  Mr. Green

Аз си запазих час за очната болница, за която Дианка(Бакши) ми спомена  Hug Моля се там вече да ми помогнат  Praynig
Днес опитах да разгледам Ла Редут-а и  ooooh! ooooh! ooooh!

Хайде, отивам да хапна, че още не съм приготвила дрехите на ученика за утре.

Целувам ви!

# 642
  • София
Роси, вече и за първокласници ли има олимпиади  ooooh! То не че има нещо, което да ме учуди вече, но тоя народ съвсем се побърка. Че и да си плащате на всичкото отгоре. Може и аз да не съм в час, но да се вкарват децата в подобни състезания на тая възраст ми се струва много идиотска идея  Peace Аз лично не бих си пуснала детето.

Надявам се да мога да се класирам и аз за пицата в неделя, ако другото родителско тяло реши да се отзове. Другият вариант е да дойда с Василия, което не е много добра идея предвид целта на занятието. Ще видим. Креми, звънни и ще те упътя, на лесно място е  Hug Още веднъж благодаря за съдействието вчера, той човекът не се отзова, де, но все пак установихме контакт.

Другата седмица имаме сватба, а аз така съм излязла от форма, че сериозно се притеснявам за резултата  Confused И булката една капризна, дано да няма издънки.

За работата ми няма да ви занимавам повече, че там нещата са извън контрол вече и не знам изобщо как ще се развият събитията през следващите месеци. Май ще се разделяме с тв-то, мисля че 15 години в тоя бранш ми стигат вече,  но не се заричам де, то човек никога не знае.

Марианче, и Василия е в някакъв див период, направо на моменти си проси боя. То не ми е виновно детето, че аз съм изнервена и нямам енергия да й обяснявям и повтарям по 100 пъти кое как е добре да се прави. Направо полудявам понякога, а и като сме сами и няма на кого да я прехвърля, докато ми мине, или поне да посвърша някаква друга работа, съвсем откачам. Въобще, май ви споделях вече, за мен това е най-трудният период с детето, откакто се е родило. Ни колики, ни зъби ме плашат на фона на това диво себеутвърждаване, осъзнаване и налагане на егото. Майка ми вика, че трябвало да устискам, докато стане на 3 години, после било по-лесно, дано.

Ей го, сега имам работа, трябва да пиша, а тя ми се е натиснала на клавиатурата, не иска да се занимава с нищо друго и иска да ми седи в коленете  Tired И ми дърпа дрехите да ме съблича и да ми брои бенките  ooooh! Къде 0.00ч., като заспи, тепърва ще почвам.

# 643
  • София
Честит празник на именниците-
да са живи и здрави и много щастливи
!

Аууу, Цеце, какви са тия приказки, че може да се видим в неделя  smile3516.Айде да не се разправяме сега  newsm53

Марианка, ама и ти ударно си го подкарала  Mr. Green.
А с това тръшкане и налагане-да не ги учат в яслата, бе  Joy Joy

Скреч, разсмя ме със свекърва си  Joy Joy.Дето има една приказка "много спи, много сънува"  Mr. Green.Аз пък съм останала с впечатление, че искаш вече второ  smile3534
/само не разбрах, сега ще се стискате, за да не се прави свеки на врачка ли  Joy/

# 644
Докато не е минал денят, да пожелая много здраве на Бояна, Дара на Марианка, Дари на Диди и всички именници!   bouquet
Научих нещо полезно  Laughing Аз винаги съм писала именник с едно "н", въпреки че нещо не ми звучи добре  Laughing Но уж следвам правилото, пък то вярно, че дума "имен" няма  Laughing
За ЛаРедут не ми приказвайте. Снощи имах само 20 лв в картата. Изхарчих ги, естествено, на мига  Mr. Green и после цяла вечер полудях и място не можах да си намеря, че ще се изчерпят разни набелязани неща. То така и стана, де  Laughing
Днес пак напълних кошницата предимно с патъци  ooooh! Мъжа ми по едно време взе да се тюхка как съм могла за отрицателно време да пръсна толкова пари и аз му обяснявам, че съм на абсолютна далавера с четири чифта обувки. Пък той вика, "а, ти едните ги поръча още снощи"  Joy Викам, снощи беше за снощи, аз ти говоря за днес.  Joy Направо ме обяви за луда с пет чифта почти еднакви обувки  Crazy И продължавам по това да се заглеждам, ужас. Но ще държа празна картата, да се предпазя от лудостта си  Mr. Green
Хайде, лека нощ на всички!

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 23:53 от арабела

Общи условия

Активация на акаунт