Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 459
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Понеже вече ви имам за близки, уважаеми съфорумци, ще споделя накратко моята история:

- слагат ми ваксина в училище (около 1997-1998 г.) последвана от силна болка на мястото на поставяне за около 2-3 години (още я усещам, макар и съвсем слабо)
- следват около 2 години неориентираност, странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 15-17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта
- изкарвам казарма с начална форма на МС (Множествена склероза) главно пред компютър, защото им бях доста нужен
- официално диагностициран във ВМА София с ядрено-магнитен резонанс
- бързо стана ясно за всички, че Ребиф44 (официалното "лечение" на МС) има абсолютно обратно действие при мен, и не ми помогна въобще!
- "лечение" с кортикостероиди по време на пристъпи до преди около 3 години, когато спряха напълно да действат.
- самолечение от тогава досега с природна медицина, вегетарианство, суровоядство, водолечение и други... Все още търся панацеята, като често губя кураж на фона на проблемите, които не отшумяват, а дори се засилват все повече и повече.

Лека вечер (нощ) на всички и дано никога не изпитате вие или децата ви това, което аз изпитвам всеки ден...
Hug за Birdie

# 346
... За никоя от тези съставки не е публикувана информация за вредни ефекти, още повече че тези "следи" са с "пъти" по-ниски от всякакви токсични нива.... .

Мхм, следователно има "безопасно" количество формалдехид и алуминий?
Какво е то, моля?
Най- вероятно няма да дочакам отговор, понеже той очевидно е неудобен за господина, но искам да му кажа нещо.
Господине, може да сте доктор, но не сте всезнаещ.
Не е зле понякога да слизате на земята и да си го припомняте.
Има моменти, в които животът и здравето на нечие детенце е в ръцете Ви.
И понеже говорите на нас и поучавате нас, които не разбираме, а можем само да ви отговаряме с "преписани цитати", то кажете ми, моля, какво е това и дали е нормално, скъпо платен, висококвалифициран лекар (какъвто имате претенции, че сте), да прави такива елементарни грешки?!

Майката: Докторе. Дъщеря ми е на 1 годинка и  беше със зачервено гърло и висока Т няколко дни.Започнахме АБ,но направи алергична реакция.Днес трябва да й дам последния прием на АБ,Т вече няма,гърлото е добре.Да давам ли последната доза или не,и ако не я дам да не би да се получи така,че да не се излекува както трябва?Благодаря!

Birdie: Колко общо дни приемахте АБ?

Майката: Приемахме Сумамед- първият ден 2 дози (едната сутринта,другата вечерта) и вчера 1 доза.Днес трябва да е 4 последна доза

Майката: Докторе,моля ви кажете ми мнението си,че деня си отиде  

Birdie: Всеки АБ се приема минимум 7 дена.
Така че една доза по-малко при Вас нищо не решава.
Затова и не отговорих.

За тези, които не са разбрали - Birdie е"консултирал" една майка на болно детенце в друг Форум.  Tired
И ако оставим настрана факта, че Birdie очевАдно говори глупости, аз искрено се надявам тази майка да не го е послушала.  ooooh!

Господине, жената Ви казва, че детето пие "Сумамед", а Вие й отговаряте, че всеки АБ се пие мимимум 7 дни.  Tired
Това баба Ви ли Ви го каза или го помните от комунистическа България?
Питам не за друго, а защото одеве говорехте на мен за някакви "преварени зехтини", а тук виждам нещо далеч по- лошо.
Ами ако тази жена Ви е послушала и е давала на детето си (което на всичкото от горе се е оказало и алергично!!! ooooh!) общо 7 дни този широкоспетърен АБ с удължено действие, който се дава МАКСИМУМ 4 ДНИ?!
М?
Пък може и недоучила, и неразбираща, и неука, и проста да съм, ама да си питам така... от обща култура...

Ето Ви целият тред:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28519.msg470747#msg470747

Ако оставим настрана фактът, че има 5 дневни схеми с Азитромицин, доколкото си спомням първоначално изписания АБ от майката бе "Суметролим", който впоследствие бе поправен на Азитромицин.
Както се вижда и от корекцията на поста:

"« Последна редакция: Септември 15, 2008, 13:57:29 pm от krasimiraaa »

Но наистина, една доза в повече или по-малко в случая няма ефект. Освен това, за симптомите и състоянието, което описва майката, курсът е 5 дневен, а не 3 ( както майката описва че е назначен).
А може и аз да съм сгрешил в отговорът- не е невъзможно да се случи. Там често има много въпроси. Който смята че има грешка в отговора, или че не съм разбрал добре - е свободен да уточни въпроса си. Както и става в този форум там. Всички допускаме грешки- и елементарни, и не толкова.
А иначе, да, няма 5 дневни курсове с АБ, както това толкова обичат да правят в Бг. И което важи за болшинството АБ, прилагани в детската възраст.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 02:36 от Birdie

# 347
Понеже вече ви имам за близки, уважаеми съфорумци, ще споделя накратко моята история:

- слагат ми ваксина в училище (около 1997-1998 г.) последвана от силна болка на мястото на поставяне за около 2-3 години (още я усещам, макар и съвсем слабо)
- следват около 2 години неориентираност, странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 15-17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта
- изкарвам казарма с начална форма на МС (Множествена склероза) главно пред компютър, защото им бях доста нужен
- официално диагностициран във ВМА София с ядрено-магнитен резонанс
- бързо стана ясно за всички, че Ребиф44 (официалното "лечение" на МС) има абсолютно обратно действие при мен, и не ми помогна въобще!
- "лечение" с кортикостероиди по време на пристъпи до преди около 3 години, когато спряха напълно да действат.
- самолечение от тогава досега с природна медицина, вегетарианство, суровоядство, водолечение и други... Все още търся панацеята, като често губя кураж на фона на проблемите, които не отшумяват, а дори се засилват все повече и повече.

Лека вечер (нощ) на всички и дано никога не изпитате вие или децата ви това, което аз изпитвам всеки ден...
Hug за Birdie
Простете, но темата не е за това.
А иначе, съжалявам за страданието Ви и за трудностите, свързани с това.

# 348
Уф, Chukchi...  Confused  Hug

...А иначе, да няма 5 дневни курсове с АБ, както това толкова обичат да правят в Бг. И което важи за болшинството АБ, прилагани в детската възраст....

Birdie, пак не сте разбрал  Laughing - не 5 дневен, 4 дневен е курсът на лечение.
И Сумамед не е произведен в България, за да казвате, че "така обичаме да правим в България".

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба
PLIVA HRVATSKA d.o.o. Ulica grada Vukovara 49 Zagreb, Croatia

Но не ми се занимава повече.
Лека нощ на всички.

# 349
Уф, Chukchi...  Confused  Hug

...А иначе, да няма 5 дневни курсове с АБ, както това толкова обичат да правят в Бг. И което важи за болшинството АБ, прилагани в детската възраст....

Birdie, пак не сте разбрал  Laughing - не 5 дневен, 4 дневен е курсът на лечение.
И Сумамед не е произведен в България, за да казвате, че "така обичаме да правим в България".

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба
PLIVA HRVATSKA d.o.o. Ulica grada Vukovara 49 Zagreb, Croatia

Но не ми се занимава повече.
Лека нощ на всички.

Почетете тук за Азитромицин:
http://www.medscape.com/viewarticle/503793

Тук сте в грешка- 5 дневен е курсът за детето, съгласно симптомите, които описва майката. Освен това, Азитромицин се дозира в случая ВЕДНЪЖ дневно, а не два пъти, както майката описва:
"... For the treatment of pharyngitis or tonsillitis in children 2 years of age and older, a dose of 12 mg/kg should be given once daily for 5 days."

"...Дъщеря ми е на 1 годинка и  беше със зачервено гърло и висока Т няколко дни."
"...Приемахме Сумамед- първият ден 2 дози (едната сутринта,другата вечерта) и вчера 1 доза.Днес трябва да е 4 последна доза."

Няма 5 дневни курсове за болшинството АБ, прилагани в обичайната практика. Всички без Азитромицин, не се прилагат в курсове от по 5 дена, освен по много специални и редки показания.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 02:34 от Birdie

# 350
Помощните вещества вьв ваксините се добавят с цел да се "докаже" имунният отговор на индивида.Без помощни вещества една ваксина ще бьде изхвьрлена без проблеми от организма и няма да остави следа,че е била в него.
Производителят трябва да докаже,че ваксината му предизвиква имунен отговор (независимо,че дори и самият производител няма представа какво означава тази реакция) и го получава с тези вещества.
Потребление според тьрсене Mr. Green

# 351
  • София
Без да се включвам в полемиката, която се е развихрила тук, искам да задам въпрос.
На детето ми предстои реимунизация с Пентаксим. При вторият прием на Пентаксим имаше бучка на мястото на обождането. Преди третият изрично помолих доктора да стопли ваксината, преди поставянето, но въпреки това  крачето отече цялото. Не съм забелязала да има болка или друг дискомфорт. Сега много се чудя дали да слагаме четъртият прием, предвид това, че казват, че четъртият прием е с най-бурни реакции.
Та да си задам конкретно  въпросите:
1. Да поставям ли изобщо ваксината?
2. Може ли да се предположи на коя компонента реагира детето ми и ако да има ли алтернативна ваксина, която не я съдържа (нашият лекар каза, че има, но не се срещали скоро и още не сме обсъждали този прием на ваксината).

Предварително благодаря за отделеното време.
п.п. Убедена съм, че лекарят ни поставя правилно ваксината.
п.п. По-нагоре стана дума за ваксината МПР и практиките в БГ. На дъщеря ми беше сложена подкожно в ръчичката.

# 352
За формалдехида... въпросите Ви са неправилно поставени. Има остро, хронично излагане, има норми за съдържание в продукти... .
Просто не знаете за какво да попитате, а пък целта Ви е предварително да компрометирате.
Затова се и оплитате в собствената си некомпетентност.

Не, Вие сте този, който се опитва да се скрие зад термини и високопарни слова, но не Ви се получава.
За това помолих още в началото - обяснете на простия народ с две думи - има ли безопасно количество формалдехид за човешкия организъм и какво е то?
И да посочите литературата, където сте го прочели.
Хайде, нека го кажем по Вашему - каква е нормата за съдържание в човешкото тяло?!
  Mr. Green

# 353
Почетете тук за Азитромицин:
....................

Няма 5 дневни курсове за болшинството АБ, прилагани в обичайната практика. Всички без Азитромицин, не се прилагат в курсове от по 5 дена, освен по много специални и редки показания.

Няма какво да чета за Азитромицина.
Ако трябваше детето да пие Азитромицин, щяха да му изпишат Азитромицин, а не Сумамед, както изрично е упоменато.
Колкото до "болшинството", да, съгласна съм, но не може да говорите неща, от сорта на: "всеки АБ се приема минимум по 7 дни", пък после да се уточняваме специално.
Все пак Вас питат, не мен - бъдете точен, коректен и изчерпателен.

П.С. За да не кажете, че пак съм извън темата - ако искам да ваксинирам детето си, как да разбера към какво точно (към коя съставка) е алергично?
 Rolling Eyes

# 354
9. Защо всички ваксинации са задължителни в училище и родителите подлежат на глоби и ограничения, ако ги откажат?
10. Защо на неваксинираните деца се гледа като заплаха на ваксинираните, след като те са ваксинирани вече и няма да се заразят от въпросната болест?!
11. Защо се усложнява живота на неваксинираните деца и техните родители?

9. Защото е въпрос на обществена сигурност. И защото живеете в общество, а не на див остров. И защото "свободата" не е понятие както го разбирате. И защото условията в Бг не са зрели за "пряка народна демокрация".
10. Защото ваксиналната трайност у ваксинираните лица е много вариабилна, и зависи И от тяхната генетична предиспозиция, адекватно да отговарят на ваксините. Тоест, редица от ваксинираните лица, може да нямат висок титър на защита, а само минимално допустимия. Второ, всяка епидемия поставя в риск не само част от ваксинираните, но и голяма част от неваксинирните ( по различни причини). Например, коклюшна ваксина преди 2м възраст не се поставя. Следователно, такова дете ( на възраст 1м, например) е пряко застрашено от коклюш, не поради неефективност на ваксината, а поради обективни обстоятелства.
11. Защото обществото си има правила на поведение. И защото не може за безотговорните винаги да плащат отговорните. А и защото е въпрос на елементарни норми на човешко поведение.

Понеже се повдига въпросът за обществената сигурност, искам да помоля за медицинска обосновка на твърдението, че неваксинираните деца са опасни за останалите. Има опит тази теза да се натрапва на родителите, с аргумента,  че е изказана от „медицински лица” (които както знаем единствени имат право на вярно становище), разбира се без каквито и да било доказателства.

След като твърдите, че „ваксиналната трайност у ваксинираните лица е много вариабилна”, кое ви кара да мислите, че едно неваксинирано дете може да бъде по-опасно от едно ваксинирано?

Колкото до правилата на поведение в едно общество, елементарните норми не включват поемане на риск за собственото здраве, за  сметка на хипотетична обществена полза. Впрочем, след като живеете в ЕС толкова години, вероятно сте наясно, че ваксините, както и всяка друга медицинска манипулация, изискват информирано съгласие.

# 355
Аз лично работя с "Приорикс" от повече от 11 години, и досега не съм имал НИТО един случай на проблеми с нея.

Алелуя!  bishop
А с коя сте имал, господине?
Не казвайте с никоя, че това вече ще прозвучи смешно даже и на най- върлите привърженици.
  Laughing

Ще последва ли отговор???

# 356
Аз лично работя с "Приорикс" от повече от 11 години, и досега не съм имал НИТО един случай на проблеми с нея.

Алелуя!  bishop
Не казвайте с никоя, че това вече ще прозвучи смешно даже и на най- върлите привърженици.
  Laughing

Има един лаф, много подходящ за случая - "А дано, ама надали!"  Laughing

# 357

Laughing

С никоя не е имал... Проблемите са за децата и родителите им, какъв му е проблемът на Бърди!?
И макар да твърди, че физически е напуснал комунистическа България от години, то той я носи дълбоко в душата си... Личи по начина, по който не търпи възражения и смята, че неговото мнение е най-правилно и трябва да се налага дори и насилствено...
Д-р Бърди, забравяте, че сте педиатър, а не съдия и когато чукнете с чукчето думите ви не са закон, а мненията различни от вашето не са неуважение към съда и не се наказват със затвор...
Очаквам отговор на поста на multimodal...

# 358
Без да се включвам в полемиката, която се е развихрила тук, искам да задам въпрос.
На детето ми предстои реимунизация с Пентаксим. При вторият прием на Пентаксим имаше бучка на мястото на обождането. Преди третият изрично помолих доктора да стопли ваксината, преди поставянето, но въпреки това  крачето отече цялото. Не съм забелязала да има болка или друг дискомфорт. Сега много се чудя дали да слагаме четъртият прием, предвид това, че казват, че четъртият прием е с най-бурни реакции.
2. Може ли да се предположи на коя компонента реагира детето ми и ако да има ли алтернативна ваксина, която не я съдържа (нашият лекар каза, че има, но не се срещали скоро и още не сме обсъждали този прием на ваксината).

п.п. По-нагоре стана дума за ваксината МПР и практиките в БГ. На дъщеря ми беше сложена подкожно в ръчичката.

Обикновено реимунизацията с ДТаП се прави на 15-17 м възраст. Но това е въпрос на имунизационен календар.
"Пентаксим" е известен с такива локални странични ефекти, особено при големи деца.
Аз го избягвам за това, и по принцип ползвам разделно ДТаП от Хиб ваксината.

Следователно, може да ползвате разделно хиб ("Акт-Хиб" - Санофи) и ДТаП ( "Тетравак" или аналог в Бг - Санофи).
Без тези реимунизационни дози, схемата "не работи" и няма трайност. Така че - избор нямаме по принцип.

# 359
  • София

Здравей,
за Пентаксима. Ако трябваше отново да решавам дали да сложа 4-тия прием - нямаше да го сложа. С предходните 3 нямахме никакви оплаквания, с 4-тия обаче нещата бяха коренно различни. Това е нашата история с Пентиксима: на следващия ден след поставяне на 4-та доза пентаксим на 2 годинки убоденото краче на малкия се поду два пъти нормалното му състояние (без преувеличение - не вярвах на очите си че е възможно толкова да се разтегне кожичката на малко дете) и придоби цвят на разлагащо се месо (всякакви жълти-зелени-лилави-черникави петна). Малкия отказваше да стъпва на него два дена - пищеше. Петната изчезнаха след седмица, крачето нормализира размера си след месец. Поду се обаче ингвинален лимфен възел над убоденото място, който и до днес е подут - детето вече е на 2.8 г. Съобщих на ЛЛ. Поинтересува се само след коя ваксина е станало и толкоз. По друг повод водих детето на частен прием при лекарка от инфекциозна. Разказах й за тази случка, показах й и лимфния възел. Тя отсече - не е поставаксинална реакция от ваксината, а реакция от самата ваксината и съставките в нея. За протокола - малкия беше здрав и обстойно прегледан преди ваксинацията. Нашият ЛЛ внимава доста защото малкият прави фебрилни гърчове.
При твоето дете има градация в реакцията и затова аз не бих поставила ваксината, но решението си е ваше разбира се. То аз повече изобщо ваксина не бих сложила.
Извинявам се за дългия пост и успех.

Общи условия

Активация на акаунт