Какво сирене да си купувам?

• 242 507
  • 888
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Калциев дихлорид има във всички сирена, независимо дали го пише, слага се за по-силна заквадка и по принцип си се съдържа в млякото. Слагат го и в пармезана и навсякъде. Така че не разбирам какъв е проблема с него. newsm78 А вече ако има сухо мляко, е друго, най-вероятно тогава има и палма за масленост, тъй като евтиното вносно сухо мляко е обезмаслено.
Аз сирене купувам страхотно от една съседка, която имат много овце и малка мандра. Сиренето е толкова узряло, колкото не съм намирала по магазините последните 20 години. Жалко,че не продават в търговската мрежа, но явно нямат количества, овцете ги гледат май за месо, а не за мляко.
С кашкавала имаме проблем вкъщи, наистина качетвен трудно намираме, та се налага да плюя на българското си самосъзнание, колкото и да ми е неприятно, и да купуваме от Лидъл разни ементали и т.н., които, макар и не супер качествени, са узрели и не скъпи и са от мляко. Tired

# 556
От години купуваме сирене Маджаров, което е на приливи и отливи както повечето български продукти, но в повечето случаи е много вуксно. От известно време обаче минахме на Лакрима, което се оказа много вкусно, особено овчето е страхотно, по-вкусно отдавна не бях пробвала.

Овчето е страхотно   Peace
Случайно попаднах на марката и много ми хареса. Преди това съм купувала на Добрев и Био на Хармоника, въпреки че съм пробвала и разни манастирски, но не съм сигурна за хигиената на производство и дали, и как точно ги контролират.

# 557
  • София
В работата като се тръгне на командировка до Бургас, всички поръчват сирене от Кърнаре - това е нашето сирене. Но не знам в София дали го предлагат някъде, че то не може да се запасяваш с количества, че има трайност, а и командировките са редки. Дано някой е виждал някъде, наистина е много хубаво.

Има сирене Кърнаре в София, и аз го харесвам и го купувам от едно магазинче на бул. Янко Сакъзов, вадят го от тенекии. Оттам се снабдявам и със споменатия по-назад кашкавал Борино, настина е много вкусен. Това е моят избор от млечни продукти. На Добрев не ги харесвам.

# 558
Лакрима много се хареса и вкъщи, обаче не помнех какво съм купила Екстра или по Български стандарт. Сега взех Екстра и овчето да ги пробваме.

# 559
  • Под гъбата
Лакрима много се хареса и вкъщи, обаче не помнех какво съм купила Екстра или по Български стандарт. Сега взех Екстра и овчето да ги пробваме.
Ще чакам да дадеш отзив пак за тази марка, че отдавна го гледам и му се чудя!  Peace

# 560
  • Sofia
купувам краве/12лв./ и козе/14,50лв./ на Костов "Съединение",много са вкусни

# 561
  • Телиш/Плевен
Моят ТОП 3:
1. Медея (мандра с. Трънчовица)
2. Лесидрен
3. Елена

# 562
Сирене Petida, кръгли сини тенекиени кутии, сиренето е немско. Намирам го в Хит и понякога в Пикадили. От две години само него купувам. Беше ми омръзнало от разни сирена, дето в началото са хубави и стават все по-водни или дори кисели с времето. Това не е мръднало откакто го купуваме. Съжалявам за българското производство в случая, но това е положението. Също така има един немски кашкавал кръгъл, на малки пити, но не му знам името. В момента нямаме от него, защото последният път го нямаше  Sad Има обикновен и пушен от него. От две години и на него не са му се променили вкусовите качества.

# 563
Сирене Petida, кръгли сини тенекиени кутии, сиренето е немско. Намирам го в Хит и понякога в Пикадили. От две години само него купувам. Беше ми омръзнало от разни сирена, дето в началото са хубави и стават все по-водни или дори кисели с времето. Това не е мръднало откакто го купуваме. Съжалявам за българското производство в случая, но това е положението. Също така има един немски кашкавал кръгъл, на малки пити, но не му знам името. В момента нямаме от него, защото последният път го нямаше  Sad Има обикновен и пушен от него. От две години и на него не са му се променили вкусовите качества.

Немска химия

# 564
  • Sofia
овче сирене Велес,ММ го взима от мандра в Пиринския край ,много вкусно,във вода не се разхашва,не мирише неприятно както други овчи сирена

# 565
Имената на производителите на фалшиви млечни продукти: LACRIMA, Верея, Домлян, "Meggle", Родопея, MILTEX, Horeca, Fine Food ... Хубаво ги запомнете и продължавайте да си ги купувате Simple Smile

http://www.burgasnovinite.bg/11-Falshivo-maslo.html

# 566
  • Пловдив
Всъщност, като погледнеш таблицата, се оказва, че Домлян, Родопея и Лакрима, май са най -читавите...Simple Smile

# 567
Всъщност, като погледнеш таблицата, се оказва, че Домлян, Родопея и Лакрима, май са най -читавите...Simple Smile

Предвид собственика на Lacrima, не вярвам да е читаво.

# 568
  • софия
Имената на производителите на фалшиви млечни продукти: LACRIMA, Верея, Домлян, "Meggle", Родопея, MILTEX, Horeca, Fine Food ... Хубаво ги запомнете и продължавайте да си ги купувате Simple Smile

http://www.burgasnovinite.bg/11-Falshivo-maslo.html
А ти прочете ли статията и видя ли резултатите? Изредила си имената на почти всички марки/производители, с които е направен теста. Но не всички имат нарушение. Добре, че поне си дала източник Tired

# 569
Да прочетох статията и пише ето това: при 15 показани в таблицата, при 4 от изследваните проби е установено нерегламентирано влагане на заместители на млечната мазнина, при 5 от пробите е установено значително по-ниско съдържание на мазнини спрямо посочените на етикета и при 5 от продуктите е отчетено несъответствие между посоченото на етикета и реалното съдържание на вода. Остава 1 читав продукт значи.

Общи условия

Активация на акаунт