Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли меки сирена, които не хрущят?
Какво е калциев дихлорид и за какво се използва в сиренето?
Какво представлява хрупкавостта в сиренето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли меки сирена, които не хрущят?
Форумът предлага няколко опции за меки сирена, които не хрущят. Някои от препоръчаните марки включват мандра Белвичево сирене, Хаджийско сирене, вакуумирано Елена (сирене), Жосси марка сирене, Маджаров марка сирене и Родопея марка сирене. Всички тези марки са споменати като предпочитани от различни участници във форума.
-
Какво е калциев дихлорид и за какво се използва в сиренето?
Калциевият дихлорид е химикал, използван като сгъстител при производството на ферментирали млечни продукти. Той се използва за компенсиране на ниско ниво на калций в млякото и за коагулация на млякото, което води до сиренина. След това сиренината зрее и се превръща в готов за консумация сирене. Калциевият дихлорид е добавка, използвана в производството на сирене за по-силна закваска. Намира се естествено в млякото и присъства в различни видове сирена, като пармезан и други. Той допринася за подобряване на текстурата и вкуса на сиренето. Калциевият хлорид, известен също като E509, се използва за увеличаване на твърдостта на сиренето, регулиране на киселинността и като източник на калций. В умерени количества не се счита за вреден и може да бъде полезен при дефицит на калций.
-
Какво представлява хрупкавостта в сиренето?
Хрупкавостта в сиренето се отнася до наличието на твърди частици, които при дъвчен приличат на креда или тебешир. Това може да е резултат от непълно разтваряне на съставки и сухо мляко в сиренето. Участниците във форума споделят, че хрупкавостта може да бъде неприятна и да влоши вкусвите усещания при консумация на сирене.
-
Кои са някои меки сирена, които не хрущят?
-
Кои марки сирена са споменати в дискусията?

от къде го взимаш...аз си взимам сирене на Трапезица , не е скъпо 5лв , но като отворя кутията мирише на мляко , а и ми харесва на вкус.иначе много си взимат и Родопско чудо тази седмица е на промо в Кауфланд вземи си и пробвай.

Като круша е оформено и с трикольорче/около 300 грама/. Цена около 20 лв/кг. Производство на мандрата в с. Смилян. Качеството е отлично

. И тяхното , и на Съединение е 10-13 лв в зависимост дали е краве или овче, при това вакумираното. Не вакумираното е доста по евтино, но според мен и качеството е по-ниско.
