Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 9 785
Даааа Thinking. На тази корона и аз отдавна и се каня, но кое по-напред #Crazy?
Супер е Peace.

Момичета, бихте ли ми казали какъв е редът за добавяне на рецепти в първият линк от темата? Имам в папката си копната от тук от форума една рецепта, която не виждам на първата страница, а си заслужава. Не е моя, а на съфорумка, която не засичам отдавна в Готварският подфорум.

# 586
  • Мнения: 1 283
rossonera     уау  Peace много е хубава, а тестото е фантастично, миналата зима беше хит и го правих доста често, с различен пълнеж
mama_vesi кифличките са любимите ми, защото винаги можеш да импровизираш с плънката  Hug

Какво правите бе момичета, всичко това ядете ли го, ако не .... newsm01 има отряд за бързо реагиране  Wink
кажи Полинче, коя е рецептата, ще я сложа на първа страница.

# 587
  • Мнения: 9 785
Добро утро Hug!

Пеп, това е рецептата Peace. Ако прецениш, сложи я, но мисля, че си заслужава.

# 588
  • Мнения: 293
Аз като Пенчо питанката  Blush и с риск да стана досадна , но имам въпрос и мира не ми дава  Crossing Arms

Видах тестото на  маx-mama

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка около 700-800грама брашно


и това на Пепика

половин кофичка к. мляко
200 грама пр.мляко 
1 кубче  мая
една супена лъжица сол и захар
половин каф. ч. олио или маргарин
4 яйца/единия жълтък за намазване/
брашно към 1.200 /два пъти пресято/
 


Ако намаля пропорциите на тестото на Пепика и сменя прясното мляко с вода , то рецептите са еднакви , защо тогава едното втасва 2 пъти а другото веднъж ? Сигурна съм, че тестото на мах-мама е перфектно и точно него ще замеся довечера , но все пак искам да разбера къде е разликата и защо се получава така ?

# 589
  • Мнения: 22 867
Тестото на Милица Божинова за тутманик ми прилича на тестото на Пепика, но също втасва само един път след оформянето. Много хубав тутманик става от него, то и питка ще стане, де. Grinning

# 590
  • Мнения: 287
До сега търсих из темата прословутото тесто на маx-mama /с обяснението как се прави/, но нищо не намерих. Ще ви помоля да дадете линк за пореден път и се извинявам предварително. Simple Smile
 

# 591
  • Мнения: 293

labrex аз не оспорвам , а питам  Blush И тъй като меся от скоро , преди това и понятие си нямах ,  как става , и тъй като съм питко любопитков и искам всичко да ми е ясно ви досаждам с подобни въпроси   bowuu bouquet По тази логика , мога ли да оставя тестото на Пепика с едно втасване ? И защо , ако мога , е нужно второто?  Blush

# 592
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

labrex аз не оспорвам , а питам  Blush И тъй като меся от скоро , преди това и понятие си нямах ,  как става , и тъй като съм питко любопитков и искам всичко да ми е ясно ви досаждам с подобни въпроси   bowuu bouquet По тази логика , мога ли да оставя тестото на Пепика с едно втасване ? И защо , ако мога , е нужно второто?  Blush

Kapri_z, това - два пъти втасване май си е много пъти за сигурност или по желание, не знам каква може да му е функцията, някои даже пишат и три пъти.. В много рецепти където трябва уж два пъти да втаса, аз до оставям веднаж да втаса и пак се получава чудесен хляб или питка или каквото е там. Pina беше писала доста за тестото по принцип, ще го потърся къде е и ще ти го пратя.

Сетих се, редактирам си отговора веднага. В темата "Машина за хляб" има обяснения. Сега трябва да излизам и нямам време да търся къде е точно, но ето ти  линк  и ти препоръчвам горещо да прочетеш напътствията на Pina, аз много научих от нея.

Всъщност питките, козунаците, тутманиците и хлябовете от "Машина за хляб", могат да се направят и с ръчно месене или както аз меся тестото с бъркалките за тесто на миксера.

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 12:43 от Venetta

# 593
  • Разград
  • Мнения: 3 114
До сега търсих из темата прословутото тесто на маx-mama /с обяснението как се прави/, но нищо не намерих. Ще ви помоля да дадете линк за пореден път и се извинявам предварително. Simple Smile
 

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239.

В пост на Капри,през един над твоя също е дадена.  bouquet

# 594
  • Мнения: 287
До сега търсих из темата прословутото тесто на маx-mama /с обяснението как се прави/, но нищо не намерих. Ще ви помоля да дадете линк за пореден път и се извинявам предварително. Simple Smile
 

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239.

В пост на Капри,през един над твоя също е дадена.  bouquet
Сърдечно благодаря! Видях, че има написани продуктите над моя пост, но не и упътването. За съжаление, все още  ми се налага да изчитам много внимателно напътствията по технологията на приготвянето Simple Smile

# 595
  • София
  • Мнения: 1 231
Момичета малко Хелп моля  baby_neutral.Искам да направя Болярската питка,но мога ли да заменя препърженото масло само с олио или маргарин.

# 596
  • Мнения: 22 867
Момичета малко Хелп моля  baby_neutral.Искам да направя Болярската питка,но мога ли да заменя препърженото масло само с олио или маргарин.

Можеш, но с маслото е по-вкусна.

# 597
  • София
  • Мнения: 1 231
Благодаря ти за отговора Лабрекс,отивам да си търся друга рецепта тогава,няма да и развалям вукса сега. Sad

# 598
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте момичета и Честита Нова 2010 година на всички    bouquet

Запалих се от вас и чудесните и вкусни снимки, които показвате и реших да направя питка с тестото на макс мама. Получи се много добре, първата питка, която ми се надува толкова много, много съм доволна.
Благодаря ви за споделените опити,съветите и разясненията    bouquet




Снимката ми е с телефона, но фотоапаратът ми го няма тези дни за съжаление..

# 599
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Линдита,много ти е красива питката,браво. Peace  bouquet
Краси,казвай,мила,кое те затруднява,да му видим сметката?

Общи условия

Активация на акаунт