В (зимните) празници И делници, елате при нас на aшypе и зелници - TR 27

• 36 689
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • София
БЗ,нещо му има на тоя форум. Дамите от темата за 1001нощи също се оплакват,
аз цял ден надничам ту тук ту там. Тук има по- голямо движение, макар че след обед
само аз преглеждах темата.
АНИ, както ти бях обещала започнах да пиша рецептата за тутманика на лични,почти
бях стигнала до края и ми се показа червен надпис за забрана на спамърски съобщения.
Аз съм съвсем неука с разните му правила, макар старателно да ги четох ,и
въобще с компа и нета и го изтрих.Ако още те интересува кажи ми как да го напиша.
Като видях питата на ДЕЛТА и тутманика е от същото тесто, само че се прави с много
мазнина/масло/ и сирене.Господи, колко много съм писала.  #Crazy newsm78 Embarassed

Форумът днес имаше проблем съссървъра и мисля че вече го отстраниха.
Я тургай тука пецептата аре - тамън и ние ще я прочетем, па га пътуваме за Истанбул някога си мое да извъртим един на момите.

# 691
Ох Дядо Хаджия, притесних се. Върнах се да гледам писаното от
предната страница и видях, че тук всичко му е наред.В другата тема ги няма.
Утре ще го напиша тоз тутманик дето и аз приличам на него,че самата
рецепта е проста,но описанието на оформянето е по-дълго от самото правене.

# 692
  • до вятърните мелници
Иякшамлар, къзлар! или както си му викаме у нази - Добра вечер, красоти!

Не съм чела много много, но запомних най-важното - да стискаме каквото имаме за Анджито да не и мине котка път на нейния път къмто Босфорът!!! и стискам, естествено! много искам да се запознаем Анджи, много готина си, понеже Simple Smile

хорце и аз тропах на мойта сватба, че даже и халай, барабар с всичкото люде дето беше там, обаче нямам хубави снимки, иначе щях да ви метна да видите убавото девойче как плете крака Simple Smile  и пак искам да тропам, та затуй не се майте ами работете по въпроса за менделсона!

много се смях на приказката за бахура... бях я забравила  Joy  ма е много точна за нашата тема, мисля!!!

относно филма "коя е тази песен?" и аз съм го пропуснала, та ако може инфо от къде да го свалим  Praynig

днес и тук беше много студено, но на Тео това въобще не му попречи да крещи от количката по де когото свари "Бабаа, бабаа, бабааааа!" с такъв патос, че народът се обръщаше и  ни изглеждаше съчувствено. а аз потъвах в земята от срам, че чавето ми не си знае кой му е бащата... hahaha

# 693
Отивам да се полагам краватно,че да ми мине мозъчната недостатъчност.
АНИ,в чая може да се слага всякакъв твърд алкохол най-вече какъвто
обичаш.Нищо няма да ти стане,освен да чувстваш приятно движение
на топлина из тялото ти.И да ти излезе ревизията точна ,хем да не ти пука за процеса
дозата е : в чаена чаша чай 20-30грама твърдо.
Това ми беше по-лесно да го напиша от тестяното.
Лека нощ.

# 694
dEdko - Знаех си , аз ... задръстихме сървърOт миналата вечер Mr. Green (To xopo, neceH, xpaHa ... Crazy) и сега  Whistling  Thinking Crazy

Спаси - и това ще се пробва ... направо  можем кулинарна книга да издадем bowuu  chef Mr. Green
**peDakTupaM: е аз какво прочетох ooooh! Whistling, реших ,че пусна рецептата за тутманика ...ooops ...късно е  Whistling.. ще трЕбе се ляга Mr. Green

Джорде - е няма да го сваляш; или гледаш през страницата на Анжито или пробвай от vbox7:
PART 1  http://vbox7.com/play:6c8c4f1d
PART 2 http://vbox7.com/play:3265fc81
PART 3 http://vbox7.com/play:cd26fb36
PART 4 http://vbox7.com/play:cf5d064c
PART 5 http://vbox7.com/play:2ef67a1c

****Ми те хората са казали - една майка, бащи много  Whistling... (детето сигурно е казвало bak--baaak=бааак  Mr. Green Laughing)

вЕрно беше студено другари ...само -1 , нищо в сравнение с -15 в БГ, ама все пак ... Човек отвиква от студа ... аз дзиндзиках днес като висулчица  hahaha Joy Mr. Green Whistling Crazy ...

# 695
  • Казанлък of all places
Не видял му се и сървъра и чудото!
Заради него си инсталирахоще един браузър и сега трябва да го трия! Ама ха!

Сладка хапка, ако трябва да продължа линията за културата и бахгура - то и бахура не е за изхвърляне, ама и културата е важна.И изобщо, важното е експириънс да има, както и entertainment and enjoyment.  Mr. Green

Айде, ставайте!

И нещо за добро настроение :http://seir.bg/pictures/4292_thumb.jpg

# 696
  • Варна
Добро утро на всички !    
Заповядайте на първото за деня кафенце !  Анджи , писали сме по едно и също време !    
Аз вчера цял ден не можах да се включа , та затуй днес публикувам вчерашния си пост .

Нашата работа - културата и бахура. Един постинг за ядене и пиене, един - за изкуство. Laughing

А - а - а ... анджак ! Това е за тези , които не си спомнят този скеч , да си го припомнят тук Mr. Green Ама тя наш`та тема затуй е така готина . Туй и е чарът !

Мащерке , да си здрава , весела и дано да срещнеш и се влюбиш в някой мъж , който поне малко да заслужава страхотно момиче като теб !

Джорди , това , което разказваш ми напомня за периода , в който моят син ( беше точно на възрастта на Тео ) ,можеше
да казва само " ам - ам - ам " и го използваше за изразяване на всичко , променяйки само интонацията , тона и жестомимиката .
Та по него време ми беше дошло до гуша да обяснявам на всички , наляво и надясно , че " детето не е гладно " .
Като тръгнехме по улиците , синът ми протягаше ръчички към всичко , което иска да докопа , с пронизителни викове " ам-ам " .
И всички баби ( а и не само те ) ме поглеждаха с неприкрит упрек    и почваха да редят : " Гладничък ли си , миличък ?!!! "
А пък аз , като го чуех това ...  smile3515

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 08:35 от Lora-Di

# 697
  • Истанбул
Ха ,едно добро утро и от мен HugЕй бая се измъчих вчера ,не можах да се включа.Щях да умра от скука.Както казва мъжо =Ей ,ама как ще ходим нанякъде бе жена ,да питаме първо дали има форум =БГ мамма= Mr. Green
Моята дъщеря навлиза в дебрите на българския език.Вчера си съставя производни думи=ДЪРВО=ДЪРВАР,МЛЯКО=МЛЕКАР,ОБУВКА=ОБУВАР Mr. Green Joy hahaha  bouquet
Айде за добро настроение едно изпълнение от ЛАЗския фолклор.И колко много си приличат напевите и стъпките,пък и инструментите=Гайда=Тулум,Гъдулка=Кеменче http://www.youtube.com/watch?v=Lc37SflzQ6o

# 698
Добро да е момичета! Благодаря на ранобудните булки за кафенцата, то при мен си е ритуал задължително сутрешно кафе за събуждане на умо, че направо гледам  Shocked

Джорди и моят син, когато беше на годинка и нещо се бе научил да казва *ам, ам* обаче в турския език това има друго значение  #Crazy и направо ставах  Sick по улиците, когато се развикаше *ам ам* Ужас беше, срам, срам   Embarassed

# 699
Добро утро и от мен. Да ви е лек деня.
Разгледах, прочетох, настроението ме се
повиши,събуждам се значи.
То верно музей,музей па требе да се апне.
Детето плачело като искали да вземат
майка му,а се смеело като споменавали баща му.
Демек, ако го знаят кой е.
От моя прозорец се вижда това.

Време за  chef

# 700
Споделям правенето на тутманика.
1кг. брашно,1пакетче прясна мая/20гр./,200гр.масло,200гр.сирене,
1чаена чаша прясно мляко,4яйца,по една чаена лъжичка сол и захар.
В млякото се разтварят маята,солта и захарта.
Към брашното се прибавят 3 яйца и млечната смес.
Омесва се меко тесто и се разделя на 4 или 6 топки.
От половината топки една по една се топят в разтопеното
и леко охладено масло .Разстилат се в намазнена тава,като
помежду им се слага натрошено сирене.Завиват се на руло
и се усукват като въже и се удължава.Намотава се в намаслена
тава за печене.С другите топки тесто се прави същото.
Оставя се на топличко да втаса.Намазва се с разбито яйце
Пече се на 180-200 градуса.
Да ви е сладко.

# 701
BZ- има една програмка (for free) дето разкодира youtube. И аз и моя си я ползваме вече година и без проблем сърфираме из youtube в Турция. Ако я искаш ще ти я пратя  Simple Smile
Иначе за форума и аз имах проблеми и не можах вчера цяяяяяял ден да погледна кво сте писали  ooooh!

# 702
  • до вятърните мелници
даамм, децата са уникални просто!

Хаки, и аз така си ги съчинявах на турски професиите като твойта щерка, докато още се опитвах да го науча!

Дестъни, а какво значи "ам-ам" на турски? Аз си го употребявам доста като му говоря на Тео и до сега никой нищо не ми е казал?!

Спасе, ти къде живееш бе душа? В Балкана ли? Завиждам. тук е слънчево, но зъбато. и все пак е 7 градуса днес...

Мимси, а ти с какво се занимаваш?

Днеска дане би пак да има сървърни/форумни препятствия? Скачачите се изпокрили тъй като гледам.....

# 703
  • София
Иначе ние в София си живеем както винаги.

# 704
Джорди,не съм в балкана, такава снимка намерих.Аз съм от едно село
на 3-4км. от Пловдив.Чисто равнинно място-поле като тава.
Няма природни забележителности,но пък има мноого кал,може да се
направи износ и пари от тая работа.Живеем във феодалното владение
на двама кмета/на селото и на общината/, но те смятат,че щом сме оживели
до сега в калта зимно време и праха лятно време,нищо не пречи да бъде
така и в следващия век през който те смятат да кметуват.
Това ми е голяма болка казах си я.Благодаря за търпението.
Иначе за децата-когато растат ръсят бисери и сега се сещам
че моя малък син слушайки в разговор "на юг от екватора на север
от екватора" ме попита-Какво е това ТЕкватор.

Общи условия

Активация на акаунт