Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 722
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
  • София
спи при нас в креватчето си, но след някой друг месец ще го местя в стаята му

# 151
Баткото спеше при нас след 1-та година. Отказа се сам към 3-та.

Малкото спи при мен, откато се е родило. Ще го преместя/ще се премести, когато  сам е готов за тази стъпка и пожелае Simple Smile

# 152
Ох, слава Богу, има и други "луди" с моето мнение - Атракция, надявам се, не се обиждаш. Моят просто не може да си представи да спи някъде другаде, освен при нас. Просто децата са различни - едни са по-самостоятелни, други имат нужда от повече гушкане. Наистина и аз така съм решила- ще се премести, когато сам е готов за това.  Hug

# 153
Въпреки че по почти цяла нощ не спеше като бебе и бях готова на всичко, за да спя аз, дори и малко, малчо не искаше да спи при нас. Аз съм против спането на бебето в нашето легло- не мога да се отпусна и все се прибуждам.  Но все пак след месеци неспане/това ми е второ дете така, че имам база за сравнение/ и след като той поиска - това се оказа вариант. Но продължи около 3 месеца. Оказа се, че моя близка, на която детето спеше при тях до 3 години и вече бяха направили детска стая за кака му и него, вече на 4,5г., продължава нощем да я вика и тя се мести при него да спи. Не бяхме говорили за това, защото мислех, че детето си спи вече в детската стая. Това много бързо ме отрезви като си представих, че е възможно следващите 4 години да ми дига посред нощ, за да спя при него. След 2 месеца вече малчо си спеше само в кошарата. Сложихме я близо до нас, за да ни чувства. След като махна и нощния памперс и вече може сам да се оправя/поне още година най-малко/ - смятам да го местя в детската при батко му.
Мисля, че родителите, освен родители се все пак, мъж и жена, и всеки трябва да си има лично пространство.  Wink
mishelaa - надявам се говориш за почти 2 год. ти детенце? Че за 10г. ...

# 154

mishelaa - надявам се говориш за почти 2 год. ти детенце? Че за 10г. ...

Ха ха, разбира се, за него- баткото никога не е спал при нас, едно време нямаше подобни "практики". Все "дисциплина" да имало, да не привиква.

# 155
Нашето си е при нас в спалнята. Simple Smile

# 156
  • София
Нашето дете спи в собственото си легло, което е при нас, в спалнята. Първите два месеца често спеше между нас или върху един от двамата, беше много неспокойна. После започнахме да я слагаме в нейното си легло и нямаме проблеми. Като й стане готова стаята ще я преместя там.

# 157

Малкото спи при мен, откато се е родило. Ще го преместя/ще се премести, когато  сам е готов за тази стъпка и пожелае Simple Smile

И ние сме така. Peace
Съвсем не се имам за луда! Wink

# 158
Понякога го поставям при мен в скучай, че стане сутринта към 4 и е кисел

# 159
  • Видин
Баткото спи при мен от 10-месечен. Бебето си спи в кошара и сутрин към 4-5 го взимам при мен, че става неспокоен там сам  Laughing

# 160
  • София
По принцип избягвам да я вземам при нас, не мога да се наспя, защото леглото ни не е много голямо, а и тя все иска най-голяма част от него  Laughing Като я приспя вечер, я слагам в кошарата и през повечето нощи си спи там, докъм неприличния час от 6 сутринта. Ако се събуди обаче през нощта, не може да заспи сама и се налага да я вземам при нас.

# 161
Малкия спи в креватчето с в хола засега но никога не оставя сам.Идеята е в хола да преместим леглото на каката,за да е по-самостоятелна,а на бебчо в спалнята при нас.Няма как в 62 квадрата да направим чудеса,иначе би било добре да са си отделно в детска децата.

# 162
  • София
Бебето си спи в креватчето си в детската стая, заедно с кака си, която пък си спи в нейното си легло.
Между детската и спалнята имаме портал, но без врата, така че може да се каже, че сме в една стая. И двете в началото са спали при мен, а сега това се случва, ако са болни.

# 163
  • София
Незнам дали тук е мястото.. искам да попитам тези, които спят в едно легло с бебето -
За какво трябва да се внимава? Например четох някъде, че в началото не е хубаво да спи бебо по средата, защото бащата няма инстинкт да го пази докато спи... ако е така като е от външната страна бебето не е ли опасно да не падне... май това ме притеснява.. дали таткото наистина няма инстинкт да пази бебето.. и дали ако спи от външната страна няма опасност да падне....

# 164
  • Русе, България
pow, ние в началото спяхме с малкия по средата, а от два-три месеца той е в единия край. Когато беше между нас, не сме имали инциденти, въпреки това мисля, че мъжът ми не е полагал някакви усилия или старания да го пази. Много зависи от хората и начина на спане. Сега, когато спи в единия край, сме сложили два стола и нареждаме много възглавници, които да го пазят. Ще призная, че като спеше между нас, сякаш моя сън беше по-добър, сега с таткото се бутаме доста и аз се разбуждам.
Противопоказанията за спане в едно легло, за които се сещам, са: наднормено тегло, употреба на алкохол/сънотворни/наркотици, ако леглото е твърде малко или водно легло, използване на дебели и тежки завивки и възглавници. Препоръчително е малкото да се завива със собствено одеалце.

Общи условия

Активация на акаунт