Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 721
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моя мъж наистина нямаше изграден инстинкт,чак когато без да иска я затисне или бутне, се будеше.В самото начало избягвах да я слагам посредата,но пък и до 6 месечна възраст тя си спеше само в кошарата. Ако е много малко бебето може да слагате възглавници от едната външна страна, за да са като преграда.

# 166
Нашата спалня е до стената, та не се налагаше да слагам прегради. В началото малката спеше върху мен, а баща й си има инстинкт и никога не е имало инциденти.

Отделно има едни предпазители за новородено - нещо като възглавница (не се сещам как се казваха), за съвместно спане. newsm78  (много ме е напекло : Laughing)

# 167
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile Ние май е сложим бебешкото легло долепено до нашето със свалена преграда та то ще пази.

# 168
  • София
При нас и до днес таткото няма инстинкт да пази малчо. Спалнята ни е долепена до стената, там слагаме възглавници, за да не се лепне през нощта за нея и така спим - малкия е между стената и мен. Не бих рискувала да го оставя да спи в края на леглото, толкова е подвижен насън, че ще падне още на първия час...

# 169
Нашата почти едномесечна щерка заспива в кошарка в спалнята, като за нощните хранения я взимам в леглото и понякога заспивам, та тя си остава там - в средата между нас или в края до мен, зависи от коя страна е сукала  Grinning. Досега два пъти се стрясках - първият път бях заспала с нея върху мен и главичката й беше провиснала с лицето опряно в чаршафа, но си спеше. Вторият път я заварих забила муцунка в завивката на баща си, но отново спяща спокойно. Той досега не е пробвал да я затисне насън, гледа да спи по към края на леглото, а от моята страна слагаме стол и възглавница. Въпреки това ми е притеснено, колкото и да е хубаво да гушкаш бебе по цяла нощ и ако не заспя след кърменето, я премествам в кошарката. За целонощно спане в нейната си стая ще почакаме.

# 170
Спи уж в легло в другия край на стаята, а разстоянието нощем ми се вижда като километър. Но се научи от един месец да идва при нас по някое време.

# 171
  • Троян
Калинка беше свикнала да спи при нас на спалнята,но не можеше да спи спокойно,постоянно се будеше нощем да провери дали не сме я изоставили.Накрая ми писна ,изгоних таткото в друга стая за 2 нощи,сложих я в нейното си легло,което е близо до нашето,рева,спа,рева спа.... И на третата нощ започна да си спи спкойно и по цяла нощ.Да кажа ,че това се случи  когато беше на 1г.4м. някъде.А Маги от 1г6м. я отделихме в детската стая и мога да кажа ,че бързо свикна.

# 172
Не. Спеше и си спи в собствената кошара. На една година я отделихме в самостоятелна стая. Сега (на година и половина) я взимам понякога сутрин в леглото, но не спи, ами само се върти и се закача. Също така понякога иска да заспива до мен в леглото и я оставям, но веднага след като заспи я пренасям в нейното.

# 173
  • София
В началото си спеше в нейната кошарка, долепена в края на нашата спалня. Не си и помислях да спим съвместно-беше ме и страх да не я затиснем. Но в ужасният период на коликите и безкрайното люлеене до 3ч. през нощтта- една нощ я сложихме мужду нас и тя спа значително по-спокойно. Първата нощ всяко нейно потрепване ме будеше. После стана ясно, че и при таткото и мен има инстинкт и няма опасност някой да се стовари върху малкия човек, пък и всеки си спи на възглавницата, а тя между тях. Определено искам да си спи в собственото легло и опитвам, но щастливите нощи в които спи почти до 6ч. сутринта са много малко  Tired Напоследък се буди през час заради жега или ужасната хрема, която я мъчи и отново спи при нас... Дано скоро дочакаме времето на самостоятелно и дълготрайно спане  Praynig

# 174
  • Русе
Аз пък се замислям, когато закопнея за старото широко легло, колко сама съм била там. Така ще ми липсва бебешкото будене, че няма накъде... Heart Eyes

Сега за новия апартамент сме му взели кошара с падаща решетка. Ще я долепим до нашето легло и ще пробваме така, пък ще видим. Ако стане, стане. Simple Smile

# 175
  • София
Малката от един месец спи при мен на спалнята и от тогава и аз се наспивам. Не винаги, но не е като преди. Докато спеше на отделно легло, непрекъснато ми се налагаше да ставам и рядко ми се събираше повече от 3 часа сън на денонощие.

# 176
Малката от един месец спи при мен на спалнята и от тогава и аз се наспивам. Не винаги, но не е като преди. Докато спеше на отделно легло, непрекъснато ми се налагаше да ставам и рядко ми се събираше повече от 3 часа сън на денонощие.
И при мен точно така Peace Но сме от близо 2 седмици с нея на другата спалня.Няма база за сравнение колко е по-удобно за мен и по-спокойно за бебето,а мъжа ми се наспива в другата стая без проблем.Всички сме доволни Grinning

# 177
Спи си в леглото.Разбира се има случаи в които съм я взимала и на спалнята...Но по принцип не виждам нищо лошо в това...Ако сега не си ги погушкаме,то кога...След 2-3 г ще има да ми казва-Не ме гушкай или целувай,че ме засрамваш пред другите деца... Grinning

# 178
моята бебка заспива сама в леглото си, дпри не я люлея, но през нощта се буди сама, мрънка, става неспокойна (на 4 месеца е), взимам я, за да се успокои и пак я връщам. горе долу има ефект и си доспиваме Simple Smile

# 179
Баткото някога не помня да е спал при мен, но за сметка на това помня че ставах безчет пъти на нощ. Дребния мина през етапа-спане при нас, после за кратко поспа и в кошарата и сега трайно се е нанесал пак при нас. На мен този вариант ми е много удобен.

Общи условия

Активация на акаунт