Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 728
  • 188
  •   1
Отговори
# 30
като цяло спи сама. наколко дни беше болна, спеше при нас, после цял я отучавахме....

# 31
Гледам от анкетата, че не сме сами - т.е. много деца спят В ЛЕГЛОТО на родителите си. В началото си мислех, че трябва спешно да го отучвам от този навик, но... Той просто мрази кошарата, и вече се научи да излиза от нея, при все че е доста висока. Сега направо ше купим легло за него, зашото идва третото  Grinning и кошарата ше трябва.  А големият ми син спеше сам, в отделна стая откакто навърши 1 годинка! Просто децата са различни.

# 32
Крисо спеше в леглото ми, като никнеха зъби. После като по-голям започна да се измъква нощем и да се намърдва до мен. Той и досега (4,5г.) понякога го прави. Иначе леглото е в моята стая, доскоро долепено, вече е на разстояние.

# 33
В началото е слагах сама в кошарка, постепенно усетих, че ако я преместя при нас - тя е доста по-спокойна - започнах да си я слагам направо да спи между нас. Така хем с кърменето ми беше по-лесно, хем тя престана изобщо да се буди, хем с грижите се зае и таткото- завиване, даване на биба ако се налага - просто някой протяга ръка и я прави нещо ако е нобходимо! Мисля, че по усет избрах най-добрия вариант за мен и детето - и двете си спинкаме спокойно! Peace

Сега спи понякога сама - когато пътуваме или сме на гости, но пак е в кошарка долепена до нас! Определено мисля, че скоро няма да мога да я оставя сама в стая, но и не искам де - няма да съм спокойна! Simple Smile

# 34
Моята дъщеря от първия ден вкъщи заяви категоричното си желание да спи в нейното си креватче в спалнята.
Понякога искам да я гушна и да спинкаме заедно на голямото легло, но Йони е като шило- върти се, мрънка, рита и ме отказва бързо- бързо от това ми желание.
Страшното става ако се налага да преспиваме на друго място, голяма борба настава.  Crazy

# 35
С Моника не, но сега Еви спи при мен, защото я кърмя и заспивам по време на кърмене и така тя си откарва кажи-речи цяла нощ при мен.
Моника си спеше спокойно в креватчето.

# 36
Понеже бебето още няма 2 месеца и яде през 2-3 часа, варианта да спи в нашето легло е по-удачен, тъй като, като огладнее, само го намествам да яде и продължавам да спя Rolling Eyes. Когато намалеят нощните хранения, ще я връщаме в нейното си легло (надявам се това да стане безпроблемно).

# 37
До 1.9г. си спеше в кошарата. След това започна да спи при нас. От три дни изявява странното желание да спи на дивана в хола, не дава даже да му го разпъна. Мога да кажа, че вече спи в самостоятелна стая, макар и не най-подходящата за целта.

# 38
Още от раждането си спи в негово легло, никога не е спал в нашето. След като стана на годинка го отделихме в негова стая, без проблем  Wink

# 39
С номер 1 спяхме заедно. Отначало в едно легло, после в кошарка, долепена до нашата спалня. Малко преди 3-тата годинка се премести в нейната си стая, без никакъв проблем.
С номер 2 спим заедно. Не бих си причинила тази мъка, да ставам по 18 пъти на нощ да го кърмя. Сутрин съм наспана и свежа, бебо е доволен и нахранен. Пък нека другите си приказват, колко е лошо да спим заедно...  Crazy

# 40
  • В.Търново
И аз си мислех,че сме само ние така... Laughingили поне от малцината семейства.Големият ми син сам започна да си прескача кошарата и да идва сам,какво ли не пробвах ,за да го отуча и не ставаше.Така отиде,докато стана на почти 7години,когато направихме ремонт и вече имаше детска стая.Сега с малкото същата работа,на 1г. и 2мес. е.Когато го кърмих започнах да го вземам при мен,защото иначе не се наспивах нощем(имахме и нощно кърмене),така се наспивахме всички.Беше ни много хубаво да се гушкаме.Така и остана да спи при нас.Като го преместя спящ в леглото му,не отдавна се събужда и започва да реве,докато не дойде момента да го гушнем при нас и така минава нощта. Grinning

# 41
Моето малко дете е на 1г,и3м и до скоро страшно много си обичаше кошарката спинкаше само в нея.Но............от един месец само да усети,че е в нея става и започва да вика "мамооооо".Как да не го вземеш Simple Smile

# 42
Първите 6 месеца спеше на креватче, долепено до нашето легло. Будеше се по 3-4 пъти на нощ, за да суче. Първите 6 месеца бяхме изключително на кърма.
От два месеца спи в собствена стая, сама. Заспива в 20 ч. и се буди сутрин в 8 ч. Стигнах до извода, че детето е бленувало да спи на тихо и спокойно и че ние сме само сме му пречели.

# 43
Моя син е на 7 месеца, спи в неговото легълце което е от моята страна на леглото,наддава много добре,събужда се 2 пъти през нощта да яде,нахранвам го и пак го слагам,заспива веднага.Нямам оплаквания Simple Smile  Когато беше на 1,2 месеца,понякога съм го взимала при мен в леглото на сутринта, към 4-5 часа ,от умора...но немога да кажа че това ми е помагало да се наспивам,по-скоро го взимах за да не плаче,вместо да обикалям стаята с него на ръцете - да лежим в леглото гушнати докато заспи....не ми харесваше тази практика,бях по-изморена...неможех да се отпусна,все ме беше страх да не го притисна,изтръпваха ми ръцете,но неможех да мръдна от страх да не го събудя...Доволна съм че спи сам,хем го виждам,хем мога да си разхвърлям ръцете и краката както си искам ,без страх Wink    Освен това,мъжа ми също се притесняваше да не го натисне,макар че малкия спеше от моята страна...Така че сега и двамата сме доволни   Peace

# 44
Аз имам две момченца.Голямото беше най-ревливото бебе което съм виждала, а малкото най-спокоиното бебче-което спеше по цяла нощ,без хранения през ноща. И ние мислим да го отделим в детската стая при батко му но може би като мине зимата.Аз все още ставам през ноща и ходя да видя баткото/въпреки ,че е на 10г,/ дали не се е отвил или как е.

Общи условия

Активация на акаунт