Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 701
  • 188
  •   1
Отговори
# 15
И двамата от раждането си спят в креватчетата в нашата стая  Simple Smile Недоспиване от моя страна смея да кажа не е имало  Peace
Не съм сигурна дали има нещо общо с темата, за това пиша в бяло
За мен съм си направила изводите за моите деца
относно храненето и наддаването: Баткото се будеше само първия месец, и то не всяка вечер (тогава беше на АМ и добавка кърма), след като мина само на АМ спря. Малкия си спеше доволно по цели нощи още от началото (беше на кърма). Баткото наддаваше една идея по-добре, но причината е храненето. И двамата имаха страхотен рефлукс (малкия все още се бори с него). След като включих и АМ в менюто на малкия започна да остава нещичко в стомахчето и да се изхожда редовно, а не 7 пъти за 2 мес. (и продължих с кърменето до 7мес и малко)
относно раждането и по-спокойно бебе: Баткото е роден по "естествен" път - изключително тежко и измъчено раждане и за двамата - резултата - неврологичната симптоматика на детето... другото са подробности Малкия - секцио - изключително спокойно и усмихнато дете

# 16
  • София
Като бебе спеше в неговото си креватче, долепено до нашето.
После имаше период, в който спеше при нас.
Сега от 1 година отново си спи в кревата до нашата спалня.
Живеем в една стая и за момента не мога да го отделя.

# 17
И при нас първо го слагам в кошарката,но до един час максимум е буден, а когато го сложа при нас на спалнята, си спинка много спокойно. Все се надявам с времето да го израсте това,но.. ще видим Thinking

# 18
  • Видин
Продължаваме да си спим заедно, само не знам как в цялата схема да вкарам и бебето след време  Grinning Вероятно то ще е долепено до нас в неговото креватче, ама ще видим. Малко е нашето легло, за да сме тримата  Thinking

# 19
Първата половина на нощта прекарва в нейното креватче в нашата стая (не е долепена до леглото ни), втората половина на нощта вече е гушната при нас Simple Smile.

# 20
Ne.
Никое дете не е спало с нас,никога,спят в отделна стая,в легло в което няма нищо освен бебе и одеалото му.
Не е попречило на близост,наддаване или кърмене,както с всичко зависи от убедеността на родителите в правотата на действията им и как е изиграно.
Само за инфо-родих преди няма 2 месеца с САЩ пак Grinning и подписах хартия че докато сме в болницта детето няма да спи в леглото с мен заради риск от ВСН,който болницата не иска да поеме.

# 21
Дъщеря ми спи от самото начоло в нашето легло.Синът ми си спи в кошарката.То,няма и начин,де Mr. Green

# 22
Все още спи при мен на спалнята(за сега не искам и да го отучвам Blush,може би на пролет)

# 23
Спи в нейното си легло в нашата стая. Последните няколко седмици започна да се буди при всяко наше движение, така че сериозно сме се замислили да я отделим пробно в другата стая, да видим дали от нас се буди или от нещо друго. Малко ОТ, но мен пък ме тресе искрена параноя не би да заспя по време на нощното кърмене и тя да остане в нашето легло, където може а) да падне, б) да бъде затисната или в) да бъде затрупана с одеало. На теория знам, че е малко вероятно да се случи някой от трите сценария, но на този етап не мога да си представя да спя спокойно ако тя е в нашето легло  Rolling Eyes

# 24
  • сред маслини и портокалов цвят
Спи в нашето легло от самото начало. В кошарката си не искаше да спи и я прибрахме.
През март чакаме ново бебе и пак ще я извадим, да видим дали има желаещи да спят в нея. Mr. Green

# 25
Спи в неговото си легло в нашата стая през ноща, за следобедния сън си позволявам да спи на спалнята, като и аз съм полегнала с него  Wink

# 26
Моето бебче е още на месец. Засега си спинка в кошарата. Обикновено се буди по един път през нощта за хапване и много често заспивам с него след като се е насукал. Та откарва поне по два часа сгушен в мен, но после си го местя в кошарката. Понякога сутрин го слагаме при нас в леглото и му е голям кеф. Определено смятам, че няма да съм се наспала повече, ако е в леглото, тъй като ако го сложа до нас, ми е притеснено да не го затисна нещо. Ако спи върху мен е друга работа. Усещам го някак и ми е спокойно. Но той ще расте все пак и все върху мен не може Simple Smile

# 27
Близнаците откакто се родиха спят при нас,макар че си имат и отделна стая.  Скоро смятам да почвам да ги карам да си спят в стаята,ама толкова съм свикнала да са с мен.  Embarassed Малката не спи при нас по-простата причина че няма място. Grinning Иначе кошарата за сега и е във нашата стая,защото ми е по лесно,ако се наложи да стана през ноща.

# 28
Баткото спа при нас до осмия месец, после го преместихме в негова стая. Когато е бил неспокоен обаче или болен пак го взимах да спи между нас. Към днешна дата на него самия не му е удобно вече да спи при нас, не го спирам ако има желание, но по някое време сам става и си отива в неговото легло. Малката спа първите три месеца между нас, след това в кошарата до нашето легло. Ако се събуди повече от един път вечерта си я взимам направо при нас. В общи линии нямаме строги правила, водя се по децата, всяка вечер е различна  Grinning Случвало се е да спя аз двете деца понякога ако са болни, а таткото в другата стая, така че караме както дойде  Peace

# 29
И при нас няма строги правила къде ще спи.Първите месеци повечето си спеше сама в кошарата и рядко при нас в леглото,след това няколко месеца спяхме всички заедно на спалнята,понеже ми беше по лесно да я кърмя и тя беше по спокойна така особено ако я болеше коремчето или някое зъбче.След като пробиха първите зъбки се кротна и пак започна да си спи в кошарата,но разбира се има нощи, в който е много неспокойна,като стана няколко пъти и я вземам при нас.Както е писала Bibi2202,почти всяка вечер е различна само да има мир и любов Laughing

Общи условия

Активация на акаунт