Математически турнири - 3

• 75 661
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Ами нали има твърдение от анонимната ядосана мама, че това състезание е опорочено и се лансират децата на 125то и може би решават задачите предварително на въпросните курсове.
Иначе  не е лошо да има курсове където се решават задачи различни от изучаваните в училище. Аз лично съм ходила на такива  и е много интересно. Ще запиша и Лора по-натам. Peace Но за първи клас просто няма.
  До сега само четях и си траех, ама вече се ядосах. Синът ми е 5 клас в 125-то, математическа паралелка. На курса по математика, повярвайте не се решават предварително задачите от състезанието! Решават се много задачи от всякакви минали състезания и от сборници.
  Синът ми, макар че е от 125-то е ощетен с 10 точки, въпреки че има 1 глупава грешка на зад.1. Така че няма конспирации и т.н., според мен няма достатъчно проверяващи и за това се допускат грешки! Смятам да позвъня в понеделник и ако може бих искала преди Коледа да видя, защо са му ги взели тези точки.
  Хубав ден на всички!

# 241
  • София и там където не се пуши
 benighted аз лично, не мисля такива неща, че някой учител ще иска да си ощети учениците с това даване на задачите предварително. 

# 242
Аз пък си мисля, че би ги подготвял с подобни задачи, което не е малко

# 243
   Я да разнообразя малко темата... Днес в нашия град се проведе местно математическо състезание. Моят синковец е втори, на една задача от първото място. Време е за ваканция и купони.   bigdance2  ura

# 244
Честито на Макси!

Момчето си заслужи много награди и хубава почивка.

# 245
  • София
dideva , БРАВО на детето ти!!!

# 246
dideva, браво на хлапето!
А имаше ли задачи за първолаци, ако да ще ги качиш ли задачите в сайта? Благодаря!

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 20:49 от migito

# 247
dideva ,Макси се справя страхотно на всички състезания.Честито и весели празници!

# 248
dideva, браво на детето!

# 249
Благодаря ви за милите думи! Всички малки математици си заслужиха почивката!
А имаше ли задачи за първолаци, ако да ще ги качиш ли задачите в сайта? Благодаря!
Не, нямаше. Мисля, че Коледното е единственото състезание за първокласници по това време на годината. Повечето състезания, като че ли започват от втори клас. Иначе имам задачи за първи клас от друго Габровско състезание, което се провежда април-май и ще ги кача на сайта, та да разбием малко хегемонията на софиянци.  Laughing Работата по него върви добре, но малко бавно. Има много файлове с посочени отговори и решения, които искам да " изчистя"; сканирани работни листове, които трябва да обединя в един файл.... Все досадни подробности, с които няма смисъл да ви занимавам. Важното е, че нещата напредват. Единственото, което ме притеснява е, че там мога да кача ограничен обем информация, но и на това ще намерим решение.

# 250
  • гр.София
dideva!!!
Може ли да кажа на всеослушание колко много се гордея,че се познавам с теб,макар и виртуално!
Страшна си!!!
За Макси-нямам думи!
Просто продължавайте в този дух!
Само напред и нагоре!И отвъд...

# 251
  • най-шареното място
Dideva, браво на детето!!!!

И аз като Ирина Б. се гордея, че те познавам виртуално.
Сайтът е чуден, макар и още в строеж.

# 252
Didevasmile3501 на детето!  Heart Eyes
При такава майка, като теб резултата е на лице. Hug Heart Eyes

# 253
Това, че не отказват на родителите да прегледат работата на детето си е много коректно. Всички, които се оплаквате може да се възползвате и там да получите обяснение на оценката. Всичко останало си е безпочвено плюене Peace Ядосана мама, защо си анонимна?
И друго исках да попитам - основно майките на първокласници. Как сте сигурни какво точно са написали децата? Като излязоха задачите аз разпитах Лора как и какво е решавала и тя ми обясни. Видях, че е работила вярно, но до последно не знаех дали не е объркала някъде някоя тъпа сметка. Само моето ли дете не помни какви точно цифри е писала там? Съветът ми е ако имате съмнения - проверете! Евала на организаторите, че разрешават.

KSI, отдавна искам да пиша по повод този твой пост. Проблемът изобщо не е в точките - колкото-толкова. Не всеки може, не всеки иска, не всеки е математик. Само в скоби да кажа, моите цели са съвсем различни от това да сме първи или математици.
Проблемът е: Промяна в официално публикуваните резултати. Недопустимо е. Не може да публикуваш резултати и после да ги променяш тихомълком. Да изчакат още един ден или два, да проверят добре всичко и после да публикуват. Пак ще повторя: има начин да се публикуват ВЕРНИ резултати и да се пише, ако щете, резултатите са окончателни и не подлежат на поправка. И това не е моя измислица. Това е практика от години в други учебни заведения, където, обаче ораганизацията е на космически години по-добра от тази за КМС. Там, за където говоря, хората могат да си видят работата на детето и да получат АРГУМЕНТИРАН отговор за всяка отнета точка. При това, съобразно официално публикуван правилник за провеждане на изпита, както и официално обявен начин за оценка.

Така че, проблемът не е в точките, а в организацията и безотговорността на организаторите на една иначе много добра инициатива.

И тъй като това състезание не се провежда за първи път, вероятно и други години е имало подобни брожения, нещата не са се управили, затова апелирам, ако смятате, ч можем да променим нещо - нека го направим заедно. Лично за мен, сама, само за моето дете - няма да се занимавам, защото целите ни са постигнати, но в името на бъдещата справедливост, съм готова да се включ във всяко начинание, което да накара организаторите да променят нещата и да превърнат състезанието в приятно и полезно начинание.

# 254
От тогава се явяваме само в СМГ и всичко е ОК. Препоръчвам този подход на всички.

Peace

Iz4etoh diskusiata i az mislja da zaloja ve4e na tozi variant.

...........

Dideva,   bouquet (za cennia suvet)

Imam pr s komp.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 21:36 от Laugh

Общи условия

Активация на акаунт