Математически турнири - 3

• 75 367
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Дидева, това твоето е произведение на изкуството!
Поздравления!
 smile3501
И  от мен поздравления , dideva , благодарности за вложения труд  Hug

# 151
,
Нашият математически сайт е вече факт. Пускам ви линк да хвърлите едно око. Засега съм попълнила със задачи само раздела на Коледното математическо състезание, но постепенно ще качвам още задачи. Ще сложа и някои полезни линкове. Приемам всякакви мнения, предложения и препоръки. Може да помислим и за интересно име. Засега съм го кръстила на нашата тема, която си е наша запазена марка.
http://matemagicians.webnode.com/
Цитат

Голямо благодаря!  bouquet HugТи си истински будител!!

# 152
Резултатите за Пловдив излезнаха,но само в училище Драган Манчов.

# 153
За връзка с организаторите пишете на dimitrov@netbg.com, dankov@imbm.bas.bg (за двата сайта, за които казах в по-преден пост не е точно - сайтът е един http://iztok-smb.hit.bg/, а два са e-mail адресите, на които да пишете)
Там съобщавайте за нередности, задавайте въпроси.
Ако децата ви не са вписани в списъка с резултатите, изпратете данните на dankov@imbm.bas.bg за да бъдат добавени.
Аз съобщих за това, че големият син не е включен в списъка с резултатите и ми обясниха причината. Попитах и за това, къде и кога могат да се видят работите на децата. Отговориха ми, че това ще се реши другата седмица.
В крайна сметка моят първокласник е с 58 точки от 60 - първо състезание - чудесен резултат.  Grinning Дели третото място с още две дечица.

И какви са причините да ви пропуснат с 58 точки? Да бяха 20 - иди-дойди,, ама трето място да изпуснат  newsm78 ... Ако можеш да споделиш, де

# 154
За връзка с организаторите пишете на dimitrov@netbg.com, dankov@imbm.bas.bg (за двата сайта, за които казах в по-преден пост не е точно - сайтът е един http://iztok-smb.hit.bg/, а два са e-mail адресите, на които да пишете)
Ако децата ви не са вписани в списъка с резултатите, изпратете данните на dankov@imbm.bas.bg за да бъдат добавени.
Аз съобщих за това, че големият син не е включен в списъка с резултатите и ми обясниха причината. Попитах и за това, къде и кога могат да се видят работите на децата. Отговориха ми, че това ще се реши другата седмица.
В крайна сметка моят първокласник е с 58 точки от 60 - първо състезание - чудесен резултат.  Grinning Дели третото място с още две дечица.

И какви са причините да ви пропуснат с 58 точки? Да бяха 20 - иди-дойди,, ама трето място да изпуснат  newsm78 ... Ако можеш да споделиш, де

Момчето, което е добавено с 58 точки, преди е било на 26то място с 51, явно е имало грешка при оценяването. Интересно ми е как са открили тази не малка грешка, при положение, че аз също искам да видя работата на моето дете, но това още не е възможно...

# 155
  • София
Цитат на: dideva
Нашият математически сайт е вече факт. Пускам ви линк да хвърлите едно око. Засега съм попълнила със задачи само раздела на Коледното математическо състезание, но постепенно ще качвам още задачи. Ще сложа и някои полезни линкове. Приемам всякакви мнения, предложения и препоръки. Може да помислим и за интересно име. Засега съм го кръстила на нашата тема, която си е наша запазена марка.

едно предложение : може да го добавиш в първото мнение от новата тема, където са другите линкове Simple Smile

# 156

Момчето, което е добавено с 58 точки, преди е било на 26то място с 51, явно е имало грешка при оценяването. Интересно ми е как са открили тази не малка грешка, при положение, че аз също искам да видя работата на моето дете, но това още не е възможно...

Еми ако отидем и ние да се попазарим, може със 60 т. да излезнем. Ако се обадиш да попиташ, стартирайки с репликата" Визждам, че променяте вече първоначалните резултати, значи мога и аз да дойда да видя работата на детето си" няма да ти откажат.
Аз се отказах да ходя, защото явно положението е нагласьоф(или "в" накрая). Не ми се занимава. Ако може такава всеки да отиде и да си коригира точките - какво състезание е тогава ??? и Второ: какви математици са тези, които не могат едно коректно класиране да сътворят ???

# 157
едно предложение : може да го добавиш в първото мнение от новата тема, където са другите линкове Simple Smile
За съжаление вече не мога да редактирам първия пост в темата, но.... мога засега да го сложа в подписа си. Laughing
Благодаря, мили дами, за хубавите думи, но нали не мислите, че сте ще се отървете само с тях? Joy Чакайте само да кача, каквото имам и после ще започна да ви врънкам за помощ по запълване на пропуските! Peace

# 158
За съжаление вече не мога да редактирам първия пост в темата, но.... мога засега да го сложа в подписа си. Laughing
Благодаря, мили дами, за хубавите думи, но нали не мислите, че сте ще се отървете само с тях? Joy Чакайте само да кача, каквото имам и после ще започна да ви врънкам за помощ по запълване на пропуските! Peace

С най-голямо удоволствие ще помагаме с каквото можем.

С

# 159
От постовете на Четяща мама останах с впечатление, че само при големият й син има проблеми с класиране и оценяване.
Може и да греша.

Дидева, поздравления за сайта и благодарности за труда. newsm26   newsm19

# 160
Виждам, че сте доста нападателни и затова ще обясня (независимо че не дължа обяснение на никого), пък вие ако искате приемайте думите ми. Аз също не съм видяла работа на моето дете. Свързах се с господина на мейла, който съм дала по-горе и го попитах къде и кога мога да видя работата на детето ми. Името на училището беше сбъркано. Казах му също, че другото ми дете въобще не фигурира в списъка. Отговорът беше да му дам данни за децата и той да провери какъв е проблемът. Дадох имената на децата, написах къде са се явили на състезанието и получих отговор, в който той ми обясни за малкия - че има грешка в първоначалните точки, посочи точно задачата, в която е сбъркал и ми каза, че точките ще бъдат поправени в сайта. За другия ми син ми обясни, че го няма защото е от НПМГ, а децата от НПМГ и СМГ участват в друго класиране и техните резултати не се обявяват в това.  И ако това ще ви успокои другото ми дете не е от първите.
Нали не смятате, че ако нещата са нагласени ще седна да обяснявам, че съм се обаждала и съм писала писма до въпросните хора.
И четете много избирателно - защото не прочетохте, че съм написала, че на тези мейли можете да съобщавате за нередности и да задавате въпроси и защо не се възползвахте от това. Разбира се, че има вероятност да са допуснати грешки и ако не кажете за тях, никой няма да знае.  Посъщия начин непрекъснато нападат учениците от СМГ, които са винаги първи, защото учителите им пускат контестации. Разбира се, че ще пускат контестации. По този начин могат да защитят труда и работата на децата.
Предполагам, че сега ще започнат едни разсъждения защо, как, кога. Затова от сега ще кажа, че повече няма да се включвам и да се оправдавам за параноята и теорията на конспирация на някои родители. Аз знам, че детето ми се е борило честно и няма да го доказвам на никого. Ако искате проверете работата му.

# 161
И четете много избирателно....
Не се нервирай! Hug
Добре дошла във форума. Whistling

# 162
Хайде, хайде - не се кози. Ти също си нападателна, ама от този тип - добронамерения, да обясня, за да не ме разберат криво ...
Може да се направи класиране без грешки. Може да се проверяват резултатите преди да се обявят, може да се създаде система, при която да не се променят първоначално обявените резултати. МОЖЕ. Видяла съм го с очите си. Усетила съм го на гърба си. Някой просто трябва да си направи труда да помисли, да въведе в действие, да изпита, да му се занимава ...
НЕ МОЖЕ да се променят първоначално обявените резултати. Това е недопустимо и за да не се случва, трябва да не се греши при проверката, а преди това при записването на данните, а преди това при обявяване на регламента на състезанието ... Мноооого още има да правят и по организацията на състезанието.
Нямам думи. Ако поискат съвет - ще им го дам безплатно. Има институции (образователни) в България, където ня правят грешки при проверките и при обявяването на резултатите

# 163
  • София
И аз мисля, че е някакси недопустимо да се променя вече обявено класиране.По-добре да се забавят повече с проверката, отколкото после да променят.Защото така и други родители ще започнат да се усъмняват в резултатите.

# 164
  • В офиса
Първо, голямо благодарско на Дидева  Hug

Второ, това със сбърканите точки е наистина е супер притеснително по принцип. Детето ми не е участвало на КМС, така че нямам никакъв интерес към раздухване на темата, освен принципен. Едно време класирането по математически състезания беше (в много голяма степен) честно и обективно. Сега от това, което чета, ми се изправят косите:
* "сбъркани" точки;
* избирателно незачетени решения;
* "поправени" отговори;
* подсказвания;
* лоша организация;
Е как, дявол да го вземе, да кажеш че математиката е точна наука. Как да запалиш детето си по състезанията, когато вероятността да му резнат крилцата, или да плюят на труда му, хич не е малка.
И пак да кажа, да не излезе че гроздето е кисело, че детето ми не е участвало в състезания.

Конкретно за случая на Четяща Мама (поздравления за детенцето!), ами наистина това ще стане, абс. всички родители, четящи тук, ще хукнат да си проверяват резултатите на децата. Това не е лошо, де, напротив.
Много лоша услуга на организаторите, обаче, е грешката сама по себе си.

Общи условия

Активация на акаунт