Да ти се прияде нещо

• 9 373
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Пожелавам ти само това да ти е пробелема, преz цяяяялата бременност  Wink
Глупости са, естествено..

А пък "вzеми си, може на бебето да му се яде.." би могло да ме иzкара от равновесие на секундата. Но то си е така и беz да съм бременна, когато някой вzеме да любеzничи повече от нужното, zа да ме убеди да си хапна.. нещо  Close Много го мраzя това с каненето по 100 пъти...
Но наистина (пак беz да съм бременна дори) и на мен често ми се случва да ми се яде, а да не zнам какво.. Много е гадно  Crazy

# 31
  • На тиха улица
Мда. Измислици -премислици.И продължат да се разпространяват.И не е фолклор да кажеш...

# 32
  • София
Ееее това са неща останали от времето на нашите прабаби, когато достъпа на хората до разнообразна храна е била много ограничена. Сега човек може да си купи почти всичко, по всяко време на денонощието и по всяко време на годината Simple Smile

# 33
Единственото нещо, което ми се прияде беше грозде. Купих си. Беше средата на февруари.  Crazy

# 34
И аз смятам , че това са поредните бабини деветини.
Лично на мен и с двете ми бременности абсолютно нищо не ми се е прияждало.

# 35
  • Варна
Докато бях бременна умирах за портокали -№1 и домати -№2.  За друго не се сещах. Но виж като не съм бременна, колко неща ми се прияждат, та чак ги и сънувам

# 36
Естествено, че това са пълни глупости. Но ако не вярваш няма нужда от тема специално по въпроса ами си яж каквото ти душа иска и след няколко месеца ще питаш как свалихте тези 30 килограма след като родихте?

# 37
нищо такова не съм правила,нито първия път нито сега.

# 38
Eдинственото нещо на коетото налитах като гладна вълчица бяха маслините.
И то това беше седмица преди очакваната М ,която не дойде.
Ядях по половин кило на ден,беше ме хванала лудост направо и само за това мислех.
Това за няколко дена беше.
Нищо друго не ми се е прияждало.

# 39
И за мен това е глупост.Аз бях от лесните бременни,ядеше ми се едно и също и съпруга ми беше подготвен.Навсякъде на всевъзможни места беше складирал вафли и шоколади.Само веднъж,в началото на бременността ми си позволих да искам пиле на грил,което ми беше донесено,но аз така и не опитах,защото ми замириса лошо.Иначе е много хубаво да те поглезят,когато си бременна.Но бременността не бива да е извинение за лакомия и излишни глезотии.
Беше ми адски неудобно,когато ме канеха да опитам неща,които посмъртно не мога да ям,само да не стане нещо на бебето.

# 40
  • Бургас
Това наистина е досадно, колкото и да бях суеверна през бременността, този момент най ме дразнеше. Нищо не ми се е прияждало повече от нормалното... Но всички наоколо държаха да опитвам от всичко, което те ядат (на заведение, примерно). Опитай, моля ти се, да не ти стане нещо  Sick Отврат ooooh!

# 41
На мен постоянно ми се случваше на улицата някоя баба, която яде кифла, да ме спре и да ми даде парче от кифлата си Shocked. И нищо не можеше да я убеди, че изобщо не ми се яде от нейната кифла Confused

# 42
  • София
Докато бях бременна умирах за портокали -№1 и домати -№2.  За друго не се сещах. Но виж като не съм бременна, колко неща ми се прияждат, та чак ги и сънувам
Това не е толкова странно. И аз имах голяма жажда за портокалов фреш, в последствие се оказа, че той съдържа фолиева киселина. В този смисъл има някакви естествени позиви на тялото да си набави това, от което има нужда.
Трябва да има, обаче и доза здрав разум. В дълбоки съмнения съм, че може да пометнеш, ако ти се дояде баклава (например), а пък няма кой да ти донесе. Отделно от това по време на бременността трябва да се ограничаваш от редица храни - сурови меса (филета, луканки, салами и т.н., които не са термично обработени), сирена от непастьоризирано мляко (опасност от листериоза), някои видове риби с повишено съдържание на живак, аз лично бих избягвала и зелената салата в заведенията (не е ясно колко добре е измита) и т.н.

# 43
  • Варна
Домати и аз ядях промишлено. Какво ли съдържат основно?

# 44
  • София
Домати и аз ядях промишлено. Какво ли съдържат основно?
калий, фосфор, калций, магнезий, натрий, желязо казва Wiki   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт