ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 23 385
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • БГ
Добро утрооо!    Hug   Как сте мами и бебчета в коремчета, а и някои вече извън тях!?   Peace  Аз днес съм от 7ч на крак, няма как, Марти е на градина, днес е последната репетиция преди дългоочакваната среща с Дядо Коледа утре, трудно станахме, но мерака е голямо нещо и бегом в градинката! Днес имам много задачки - вече пуснах пералнята, смятам да се развихря и с прахосмукачката, мопса и микрофибърната кърпа, малко шопинг и ако остане време малко релакс.   Thinking  При нас е доста студено, но сняг нямаме, всичко е сковано в лед!   Shocked  Аз, обаче, обожавам студеното време, действа ми някак разведряващо, а как ми се ходи на скиии ...

Момичета, видях чудесни покупки, коледни украси и бъдещи и настоящи мами по албумите ви, поздравления!    bouquet 
Аз още не съм приключила с покупките, май съм наполовина, бебо все още си няма памперси, май на Памперс ще заложа, козметика и разни други дреболийки. Подготовка на гърдите не съм правила, а онзи ден в аптеката мислих, мислих, купих 100 неща и накрая като се прибрах видях, че имам списък и там е заложен Лансинох.   newsm78  Стрии нямам, явно не съм предразположена към такива, а и кожата ми по принцип си е склонна към омазняване и е доста еластична, мажа се с олито на Хип.   Peace  За дрехите нямам притеснения - имам два бременски панталона и два чифта дънки, няколко блузки, туники, пуловери, якето също успявам да закопчея, а ботушите ми всички са ниски. Миналият четвъртък, обаче, беше коледното парти на мъжа ми и аз нямаше как да го пропусна, просто имах огромно желание за малко развлечения. Та като се огледах се оказа, че нямам нещо официално, което да ми стане и се наложи да си купя. Отидох и на фризьор и всичко беше ОК до момента на връхната дреха!? Добре, че имам едно палто от челца от лисици, на незнам си колко години, което просто винаги ми е било свободно и спокойно си се закопча на коремището ми и спаси положението. Качих се и на високи токчета, не ме питайте как отидохме до ресторанта, наблизо ни е и трябваше да вървим пеша, но след като си починах на масата, си потанцувах с най-голямо удоволствие!   Party
С прането на бебешките неща още не съм започнала, все се успокоявам, че има време, а и като си представя какво гладене ме чака след това, направо се отчайвам.   Tired  Избора на педиатър не ми е проблем, вече имаме такъв, същия, който си следи баткото. Много е важно предварително да поговорите с бъдещия педиатър, въпрос на време и желание е да ви посети още първата седмица в къщи без финансов ангажимент от ваша страна и така още 2-3 пъти през първия месец, нали в крайна сметка малкия пациент все пак ще стане негов и той ще започне да си получава парите за него от здравната каса. Както вече някоя мама писа бебето официално ще започне да се води при него чак след представяне на акт за раждане, от който всъщност им трябва най-вече ЕГН-то, ако си го изнамерите по-рано, грижа няма да имате. Педито си попълва документите и си ги подава в здравната каса, а вие си чакате здравната книжка на бебо!   Peace

Tatitt, честита да ви е новата кола, да си я караш с удоволствие и без никакви ПТП-та!!!   Peace

MTV, и нашата елха е в саксия, специално ходихме да я избираме от разсадника, украсихме я и търпеливо чакаме подаръците!  Peace  Благодаря за чудесното капучино!   Heart Eyes

Хубав ден и успешна нова седмица на всички!   Hug   Стискам палци на мамите с дати за секцио, а също и на тези, които ненадейно може да ни изненадат!  Peace  Желая на всички с предстоящи прегледи само хубави новини!    bouquet

# 691
Добро утро Simple Smile

Ири ти почувства ли нещо или док ти каза че имаш разкритие? От снощи имам едни режещи болки ниско долу...след малко ще ходя на запис, че пък както споделих моите контракции са си регулярни през 2 мин, но без разкритие ooooh!

За кг - до сега съм +12 - 66 към днешна дата, основно на корема, кръста и дупето са Mr. Green Най-интересното е, че така ми се е разширил ханша, че като легна настрани и дупето ми е колкото на мъжа ми  - той е 95кг.  и това не е с допълнително месце, а си стърчат тазовите кокали Shocked

Това за сега от мен, хубав ден ви пожелавам!

# 692
  • София
Добро утро  Hug
МТВ, мерси за кафето, страхотно е !!!
Татит, честит да ти е подаръка, леко и безаварийно !!! Ние с моят мъж сме привърженици на Мицубиши, имаме си Мицко, само че 98 година, много си го обичкам, и дай боже, след някой месец ще го подкарам, че имам книжка, ама пусти страх .... Ама като едно теле, една кола няма да ми се опре Laughing
Тук изпече супер слънчице, но няма с кой да излезна, да ме поддържа да не се строполя, че съм много хлъзгава Crazy
Не мога да се реша какво като бебешки продукти да взема, мисля си, че в началото измиващо за тяло, крем п/в подсичане, масажно олио може би, и лосион за тяло са ми достатъчни? А все едно не съм ги продавала до преди 2-3 месеца ....
Айде лек и хубав предиобяд  Hug  bouquet

# 693
  • София
Zuzu_82, ами чувствам се все едно долу всичко ми е разглобено и се чуди на коя страна да подхване, но това може да не е от разкритието, а просто от това, че бебето вече е ниско в таза, лекарят каза, че главичката е заела чудесна позиция вече... та не знам дали мога да ти помогна. Иначе ако се комбинира моето разкритие с твоите контракции ще сме чуден екип за раждане Simple Smile

# 694
# 695
здравейте!
Tatitt,честита ти нова количка,да си я караш без да ти се разваля и малко да ти гори!
dimka,благодаря за комплимента,но като те гледам и ти не изоставаш
ЗА ПАМПЕРСИТЕ - мисля да взема вдин пакет на ПАМПЕРС от 2 до 5 кг,защото моето бебче май ще е под 3 кг. (за болницата памперси не ми искат)
ЗА СТРИИТЕ - до сега са ми се появили само по една на гърдите,което е странно,защото не са ми порастнали.иначе корема си го мажа с по-мазни кремчета (нищо специално)
ЗА ГЪРДИТЕ- още не се мажа с нищо,но трябва да почвам май
ЗА ПОКУПКИТЕ - само 1-2 неща ни останаха да купим и сме готови
ЗА КИЛОГРАМИТЕ - качила съм само 11 до сега и то само на корем
ЗА СПАНЕТО - много ми е неудобно вече.спа с допълнителни възглавници и само ги подмятам ту от едната страна ту от другата и на кръста  си слагам направо  #Crazy

# 696
Здравейте и от мен в този ледовит ден!
Аз тази сутрин бях да си правя поредните кръвни изследвания и се оцъклих като ми казаха цената 42лв. И това в Свиленград, където никога не са ми взимали повече от 10лв., каквото и да правя. Представям си каква щеше да е цената ако ги правих в частната клиника, където ми следят бременността.
Татит
, честито ти возило. Леко, безаварийно! Пожелавам ти много хубави дестинации да посетиш с нея. Явно много си слушкала, след като Дядо Коледа ти е донесъл такъв хубав и голям подарък  Laughing

имаше момент в който бебето ревеше от мен (определено усещаше моята изнервеност) и се успокояваше само в баща си.
Такива моменти бяха ежедневие при нас. Моля се с това бебе да съм по-спокойна, а то да ми е по-кротичко  Praynig
И аз като Стефанийка съм замислила почистване днес, пералнята е пусната. Следобед пък ще пазаруваме с колежките. От моята работа отпускат парички за всяко детенце и мамите сами решават как ще ги изхарчат. Тази година мисля да купя нещо и за бебо.

# 697
Добро утро и от мен! Миналата седмица най-после си взех този виброшезлонг-люлеещо столче от мол Пловдив за 145 лв., доволна съм, защото навсякъде по другите магазини го продават за 169 лв.: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 6c0cf8ad6e897a357

Памперси ще купувам от 3 кг. нагоре, но няма да ги взимам от сега, тъй или иначе мъжът ми ще има на разположение 4 дни, докато ме изпишат, а за болницата не ми искат нищо. Дрешките съм ги изпрала, трябва само да се изгладят. Общо взето нямам нищо за подготвяне. Само гармастан трябва да си купя за мазане на гърдите. На 4-и съм на доктор да ми даде направление за необходимите ми за сециото изследвания и да ми издаде 45-дневния болничен, че нали изместихме датата за термина по документи с около 17 дни.  Wink

# 698
MTV, много изискано кафето тая сутрин  Simple Smile, допи ми се, а ме мързи да си направя, ееех... И мерси за тая статийка за етапите на раждане, макар че ме втресе да си призная като я прочетох, страшно ми се видя доста #Crazy, но поне да мога да разпозная кое кво е. Аз ще раждам секцио ама ако тръгне по-рано да мога да се ориентирам ooooh!
Стефанийка, завиждам ти, че си си потанцувала, аз се чувствам като мечка и съм забравила какво беше това Laughing
Не си спомням кой беше спечелил кола Embarassed Embarassed, но му я честитя от сърце и да си я ползва със здраве и късмет!!!

За стриите - интересно аз нямам, а не съм стриктна в мазането. Мажа се със зехтин вечер и намъквам една стара пижама, за която не ми е жал, че ще я нацапам, но не го правя редовно, че си ме домързява. Гърдите ги мажа понякога с на Мустела едни безплатни мострички ме е снабдила една приятелка, за тях пише, че се прави  2 пъти дневно сутрин и вечер ама аз мързелана само по веднъж на ден и то не всеки ден Blush  Въпреки това да чукам на дърво засега нямам нищо, но приятелката ме предупреди, че те излизали чак след раждането повечето, така че тепърва ще се види Confused За след раждане пак са ме снабдили с Мустела кремчета за стягане, които се използват поне месец по проблемните части.

# 699
Iri, не бързай бе човек, рано му е още на бебето да излиза Naughty три седмици са доста време (ако термина е изчислен правилно), белите дробове зреят с дни сега, в крайна сметкла здравето на бебето е най-важно, а и от този мъчителен момент на изчакване и следа няма да остане, повярвай ми. Peace Подготви се психически, че няма да е скоро, аз съм казвала няколко пъти, с 4 см. разкритие стоях 4 седмици и така си изчаках датата за секцио Simple Smile

Моят мъж така се беше напил, като се появи Михаела.....нали поверието е, че ако не се напие порядъчно и второто ще е момиче Joy на мен не ми беше много приятно, защото аз го чаках в блницата, а той неможеше да изтрезне и съответно да се повдигне от леглото Crazy

# 700
Добро утро и от мен!
Katinche Като заговорихме за глезене, аз определено съм от тези, които се глезят повечко през бременноста , като започнеш от храната, от помоща на близките и от всички женски нещица, което ми дойдат на ум. Сега си го позволявам, после друг ще е глезанчото хихи  Grinning
_Iri_ Сега му е паднало на човека,то при такова събитие ще си е за напиване и неизтрезняване  Joy Успех утре!
На всички с ЖК-само хубави новини !
Отивам да похапна, да не взема да заслабна  Whistling Laughing

# 701
мамита какво правите?! изобщо не сте активни в последно време. пишете сега,че после,като дойдат малкчовците не се знае дали ще имаме толкова време

# 702
Katinche Като заговорихме за глезене, аз определено съм от тези, които се глезят повечко през бременноста , като започнеш от храната, от помоща на близките и от всички женски нещица, което ми дойдат на ум. Сега си го позволявам, после друг ще е глезанчото хихи  Grinning

Глези се сега, като ти е паднало, че с втората бременност няма да е така tooth

# 703
  • Madrid

Глези се сега, като ти е паднало, че с втората бременност няма да е така tooth

Mr. Green

# 704
Здравейте момичета  Wink Ей сега се връщам от тонове, добри са, би трябвало всичко да е наред. Записах си час за другата седмица пак. След това вече божа работа  Simple Smile Прибрах се пеша и сега ми е студенко, но с удоволствие ще си полегна малко. Мен от снощи нещо ме придърпва и приболва, но то в мирно време има такива моменти, та сега ли ..... Мисля да си запиша час за козметик за другата седмица, малко е смело може би, но ако не успея да отида, ще е след няколко месеца  Mr. Green
Taitt, страхотен подарък, със здраве да си го ползваш и късмета на мъжа ти да не ви напуска  Peace
Това с глезенето е напълно вярно, после ти казват, че си гърмян заек  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт